Rólunk írták — mi pedig Pedagógusok figyelmébe ajánljuk

TTT Design - az elegáns arculat itt születik

Szétnéztünk a neten és azt láttuk, hogy a médiatudatosságra nevelés része lettünk! 😊

Egy keresés eredményeként találkoztunk Timár Borbála tanár, médiapedagógus, médiatudatosság-szakértő honlapjával. Borbála tanít, tananyagokat, cikkeket ír, tanárképzéseket tart a médiatudatosságra nevelésről. (Bemutatkozása itt: http://www.mediapedagogia.hu/magamrol/ )

Miért fontos ez?

Legelőször is azért, mert rengetegszer látjuk, hogy tanult, diplomás emberek, pedagógusok is áldozatul esnek az átverős, sorsolásos Facebook-játékoknak. Csak lájkolják, osztják a különböző márkás ruhák, kerékpárok, telefonok, ékszerek, autók, házak arra buzdító posztjait. Teszik ezt szinte gondolkodás nélkül, és büszkén hirdetik, hogy „osztva”. Mivel eleget tettek a kívánalmaknak, várják a sült galambot. Közben pedig a szülők azt várnák tőlük, hogy tanítsák gyermekeiket a médiahasználatra is. Vagy ha nem tanítják, legalább példát mutassanak.

Hogy jön a képbe a Listázó oldal?

A cikk a hirdetés után folytatódik

Úgy, hogy ebben a cikkben Internetbiztonság és médiapedagógia – három feladat a szakértő bemutatja a pedagógusoknak, hogy milyen feladatokkal lehet a gyerekekkel megismertetni az internetbiztonság fontosságát:

– Hogyan hozzanak létre biztonságos jelszavakat
– Hogyan védjék a személyes adataikat, és
– Hogyan ismerjék fel az álhíreket, hoaxokat….

… és itt jövünk mi!

A szakértő más honlap mellett az atveros-oldalak.com álhírgyűjteményét ajánlja a tanároknak arra, hogy a gyerekek megtanulják az álhíreket felismerni.

Számunkra ez egy újabb megerősítés, hogy nem hiábavaló a munkánk. Bízunk benne, hogy az ismeretterjesztés mellett az oktatás hasznára is lehetünk.

Köszönjük!

 

Támogasd a Listázót!

Oldalunkat önerőből, támogatással és reklámokból tartjuk fenn. Ha lehet, néha kattints reklámjainkra. Ezzel is oldalunk működését segíted. Valamint kérjük, támogasd oldalunkat, ha szeretnél továbbra is tájékoztatást kapni a legújabb átverésekről, lehúzásokról, kamu hírekről.
Köszönjük!

Print Friendly, PDF & Email
TTT Design - az elegáns arculat itt születik

Minden vélemény számít

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..