Néhány szó a karácsonyi webshopokról. Figyeljünk oda hol szeretnénk vásárolni!

TTT Design - az elegáns arculat itt születik

A karácsony közeledtével az emberek pénzköltése nagy mértékben megugrik. Ezt használják ki a csalók is, webshopnak álcázott oldalakkal. Az utóbbi néhány napban a Facebook böngészése közben feltűnően elszaporodtak az olyan webshopok, melyek hihetetlen olcsón árulják portékáikat, csábítva az embert arra, hogy náluk vásároljon. Karácsonyi dekorációk, sportcipők, műszaki cikkek tömkelegét adják hihetetlen olcsó árakon. Sajnos ez a legtöbb esetben csak csali. A valódi cél az adataink megszerzése. Az ilyen weboldalak többsége nem titkosított csatornán (SSL) keresztül kommunikál a felhasználóval, valamint fizetéskor bankkártya adatokat kér. Ha ilyennel találkozunk, semmi esetre sem adjuk meg a bankkártya adatainkat. Különben azon vehetjük észre magunkat, hogy lenullázzák az egyenlegünket. Most néhány webshop képe következik, ami alig egy óra leforgása alatt került elém. Találomra megnézve párat, kísértetiesen hasonlítottak egymásra. Csak a nevében és/vagy a logóban volt eltérés.

Ezek a webshopoknak nevezett oldalak legtöbbje lenyomozhatatlan. Külföldi (sokszor amerikai) szervereken vannak, távol-keleti országokban regisztrálják őket hamis néven.

A cikk a hirdetés után folytatódik

Figyeljünk oda milyen oldalról szeretnénk vásárolni. Csak megbízható, mások által is használt, kipróbált webshopból rendeljünk. Ne adjuk meg az oldalnak közvetlenül bankkártya adatainkat. A korrekt webshopok fizetéskor átirányítanak a bank weboldalára és ott kell a tranzakciót elvégezni, melyről elektronikus bizonylatot kapunk, amit lementhetünk, kinyomtathatunk.

Ugye nem szeretnénk így járni?

A kamu, adathalász webshopokról készült listánkat itt tekintheted meg, illetve küldhetsz be új hivatkozást is:

Problémás webshopok listája

Print Friendly, PDF & Email

Megosztás

Minden vélemény számít

Véleményt írok

Ez az oldal Akismet-et használ a spam üzenetek csökkentésére. Szeretnéd tudni hogyan történik az adatok feldolgozása?