Miről ismerhető fel MÉG az átverős oldal?

TTT Design - az elegáns arculat itt születik

Korábbi oldalunk már frissítésre szorul. Úgy gondoltuk egy külön oldalt nyitunk neki, meghagyva a régit.

A kattintásvadász oldalak újabb ismérve nagyon egyszerű. Amennyiben az alábbi képeket látod, kezdhetsz gyanakodni.

A cikk a hirdetés után folytatódik

Ha ezek közül a képek közül bármelyiket látod egy hírportálon, nagy valószínűséggel kamu híreket tartalmazó oldalba botlottál. Még ha a cikkek valódiak is, általában a cím az, amiért odavonzza az embereket. Az így meglátogatott oldalak a csalóknak pénzt generálnak. Oldalaikat különböző csoportokban reklámozzák álprofillal és olyan híreket tálalnak, ami vonzza a látogatókat. Ilyen oldal például az is, ahol a cégük sikerei miatt egy házat sorsolnak ki. Nincs semmilyen ház, nincs sorsolás. Az egészet azért találták ki, hogy megosszák és oda vonzza a látogatókat. Lásd cikkünket. Vagy a januárban történt sajnálatos buszbaleset sem tántorította el a csalókat, hogy bevételhez juttassák magukat. Lásd cikkünket.

Kérünk benneteket, hogy figyeljetek oda, ne kattintsatok meggondolatlanul. Nem nehéz a Google keresőjét használni, hogy utána járjatok a híreknek. Szerencsére egyre többen ismerik fel mi a kamu híroldal és mi nem. Add tovább ezt a cikket, hogy még többen ismerhessék meg.

A listában ilyen oldalakat láthatsz. Több szerintem ismerős lehet. Főleg a hirado és az origo szavakat tartalmazó oldalak. A lista állandóan változik. Korábbiak megszűnnek, újjabbak születnek. Kérek tanulmányozd át ezt a listát is: Weboldalak, amiket jobb ha nem nyitsz meg. Ha találsz olyat, ami nem szerepel itt, a lista alatti űrlap kitöltésével küldd el nekünk.

Kérlek, figyelj oda mit nézel és mit osztasz meg!

 

Támogasd a Listázót!

Oldalunkat önerőből, támogatással és reklámokból tartjuk fenn. Ha lehet, néha kattints reklámjainkra. Ezzel is oldalunk működését segíted. Valamint kérjük, támogasd oldalunkat, ha szeretnél továbbra is tájékoztatást kapni a legújabb átverésekről, lehúzásokról, kamu hírekről.
Köszönjük!

Print Friendly, PDF & Email