Miről ismerhető fel MÉG az átverős oldal?

Hirdetés (tartalomért nem vállalunk felelősséget!)

1,312 összes megtekintés, 15 mai megtekintés

Korábbi oldalunk már frissítésre szorul. Úgy gondoltuk egy külön oldalt nyitunk neki, meghagyva a régit.

A kattintásvadász oldalak újabb ismérve nagyon egyszerű. Amennyiben az alábbi képeket látod, kezdhetsz gyanakodni.

Ha ezek közül a képek közül bármelyiket látod egy hírportálon, nagy valószínűséggel kamu híreket tartalmazó oldalba botlottál. Még ha a cikkek valódiak is, általában a cím az, amiért odavonzza az embereket. Az így meglátogatott oldalak a csalóknak pénzt generálnak. Oldalaikat különböző csoportokban reklámozzák álprofillal és olyan híreket tálalnak, ami vonzza a látogatókat. Ilyen oldal például az is, ahol a cégük sikerei miatt egy házat sorsolnak ki. Nincs semmilyen ház, nincs sorsolás. Az egészet azért találták ki, hogy megosszák és oda vonzza a látogatókat. Lásd cikkünket. Vagy a januárban történt sajnálatos buszbaleset sem tántorította el a csalókat, hogy bevételhez juttassák magukat. Lásd cikkünket.

Kérünk benneteket, hogy figyeljetek oda, ne kattintsatok meggondolatlanul. Nem nehéz a Google keresőjét használni, hogy utána járjatok a híreknek. Szerencsére egyre többen ismerik fel mi a kamu híroldal és mi nem. Add tovább ezt a cikket, hogy még többen ismerhessék meg.

A listában ilyen oldalakat láthatsz. Több szerintem ismerős lehet. Főleg a hirado és az origo szavakat tartalmazó oldalak. A lista állandóan változik. Korábbiak megszűnnek, újjabbak születnek. Kérek tanulmányozd át ezt a listát is: Weboldalak, amiket jobb ha nem nyitsz meg. Ha találsz olyat, ami nem szerepel itt, a lista alatti űrlap kitöltésével küldd el nekünk.

Kérlek, figyelj oda mit nézel és mit osztasz meg!

Scan the QR Code

Megosztás

Hirdetés (tartalomért nem vállalunk felelősséget!)
×
Tovább az eszköztárra