Kattintásvadász oldalak — ezeket se nyisd meg

Olyan Facebook oldalakat és csoportokat gyűjtünk össze, ahol nem is a tartalom a lényeg, hanem a reklám. De milyen reklámok azok, amik miatt bekerülhet ide oldal, vagy csoport? Ilyen reklámok azok, amikre kattintani sem kell, elég ha megnyitják a cikket tartalmazó oldalt, máris pénzt generálnak a gazdájuknak. Csak néhány példa:

Fogyasztó, parazita hajtó, bütyök megszüntető és mindenféle gombásodás eltávolító és hasonló kamu reklámok azok, amik miatt rengeteg oldalt hoztak létre. A tartalom sok esetben valódi cikket tartalmaz. Pont ezért is fordul elő néha olyan, hogy nem lehet meggyőzni valakit arról, hogy kattintásvadász oldal cikkét oszt meg. A cikkeknek (amennyiben valódiak) van eredetije és csak lemásolják. Ez egy egyszerű Google kereséssel megtalálható. Listánk az alábbi oldalak segítségével jött létre: Miről ismerhető fel MÉG az átverős oldal?Weboldalak, amiket jobb ha nem nyitsz meg.
A lista tartalma két részből tevődik össze:

  • Oldal, vagy csoport nevéből (hivatkozással)
  • Cikkeinek forrásából

Ezek az oldalak megérettek a pusztulásra. Reméljük a kamu híroldalakkal szembeni harcban a Facebook törölni fogja ezeket is. Ha találsz olyan Facebook oldalt, vagy csoportot, ami itt nem szerepel, a lista alatt található űrlap segítségével eljuttathatod hozzánk és ha arra érdemes, bekerül a listába.


A lista az oldal saját szerzeménye. Bármilyen felhasználáshoz az oldal tulajdonosának engedélye szükséges! Jogosulatlan felhasználás szerzői jogokat sért!


[sform id=’6616′]
Print Friendly, PDF & Email