Hogyan vásároljunk biztonságosan a neten?

TTT Design - az elegáns arculat itt születik
Készült: 2018-04-24 13:46
Módosítva: 2018-08-05 23:41

Rengeteg üzenet érkezik hozzánk, melyben csalók áldozatává váltak. Lehet ez egy webshopnak álcázott adathalász oldal (Erről itt is olvashatsz, illetve megnézheted, bővítheted a listát), de bármilyen oldal, ami tartalmazza az alábbi furcsaságokat. Megjegyzés: mivel webshopok felhasználók adatait kezelik ezért a biztonságos adatkommunnikáció elengedhetetlen követelmény.

  • Nem biztonságos adatkapcsolat van a felhasználó és a weboldal között. Tehát https helyett csak http van a beírómezőben. Ilyen esetben harmadik személy (hacker?) is hozzáférhet mindahhoz, amit a weboldalon megadunk (név, lakcím, telefonszám, email, stb).
  • Nem biztonságod adatkommunikáció esetén legyen furcsa, hogy vásárláskor bankkártya adatokat kér tőlünk az oldal (kártyaszám, lejárati idő, titkos háromjegyű kód).
  • Csak bankkártyával lehet fizetni. Nincs sem utánvét, sem Paypal fizetési lehetőség.

Amennyiben ilyet tapasztalunk egy weboldalon, ne folytassuk a vásárlást. Nem egy üzenet szólt arról, hogy a folyószámlát lenullázták, vagy bizonyos összeget emeltek le róla.

A cikk a hirdetés után folytatódik

De mit csináljunk, ha minden klappol, nincs árulkodó nyom arról, hogy átverés lenne? 

Erre is van megoldás: a virtuális bankkártya, vagy webkártya.

Az alábbi két hivatkozás két bank weboldalára visz, ahol részletesen leírják a lényegét és hogy milyen feltételekkel juthatunk hozzá. Aki nem ismerte eddig ezt a lehetőséget és vásárol a neten, annak ajánlott ezt a lehetőséget kihasználni.

Erste Bank: Visa Virtuális bankkártya

OTP Bank: webKÁRTYA

Figyelmeztetés:

Ez a módszer nem szűri ki az emberi tényezőt, a butaságot! Tehát ettől még kamu webshopban, adathalász oldalon lehet fizetni. Csupán nem engedi az adathalászoknak, hogy a folyószámlát lenullázzák, mivel csak annyi pénz lesz a virtuális kártyán, amennyi az adott termék, szolgáltatás megvásárlásához szükséges. Azt az összeget viszont te magad fogod áthelyezni a virtuális kártyára. A többi rajtad múlik, mennyire hagyod magad becsapni.

Néhány tanácsot még adhatunk. Ha ezeket megjegyzed, kevésbé fognak átejteni, kifosztani a csalók. Adj egy esélyt magadnak! Olvasd át, add tovább!

 

Támogasd a Listázót!

Oldalunkat önerőből, támogatással és reklámokból tartjuk fenn. Ha lehet, néha kattints reklámjainkra. Ezzel is oldalunk működését segíted. Valamint kérjük, támogasd oldalunkat, ha szeretnél továbbra is tájékoztatást kapni a legújabb átverésekről, lehúzásokról, kamu hírekről.
Köszönjük!

Print Friendly, PDF & Email