Facebook – Közösségi alapelvek

Visszaélés jelentése
Globális közösségünk napról napra bővül, és mindent megteszünk azért, hogy sértő tartalomtól mentes környezetet biztosítsunk tagjai számára. Ebben számítunk a hozzád hasonló felhasználók segítségére. Ha olyasvalamit látsz a Facebookon, ami megítélésed szerint sérti feltételeinket, jelentsd nekünk. A Facebook biztonságának megőrzése érdekében a világon több helyen is kifejezetten ezzel foglalkozó csoportok ellenőrzik az ilyen bejelentéseket.
Időnként előfordul, hogy kormányzati szervek a helyi jogszabályokat sértő, de közösségi alapelveinkkel nem szembenálló tartalom eltávolítását kérik. Ha a gondos jogi ellenőrzés után azt állapítjuk meg, hogy a tartalom a helyi jogszabályok értelmében jogellenes, elérhetetlenné tehetjük, de csak az adott országban vagy területen.
Ne feledkezz meg az alábbiakról:
  • Ha valami sérti az itt ismertetett közösségi alapelveket, intézkedhetünk.
  • Az oldalak tulajdonosait kérhetjük, hogy akkor is adják a nevüket és Facebook-adatlapjukat a kegyetlen vagy kíméletlen tartalmú oldalakhoz, ha maga a tartalom nem sérti szabályzatainkat.
  • Ha valamit bejelentesz, nem biztos, hogy el fogjuk távolítani, hiszen előfordulhat, hogy nem sérti a szabályzatainkat.
  • Tartalomellenőreink információt kérnek majd tőled azzal kapcsolatban, miért sérti a kifogásolt bejegyzés a szabályzatainkat. Ha tartalmat jelentsz be, mondd el nekünk, hogy miért kellene eltávolítanunk (pl. meztelenséget ábrázol, vagy gyűlöletbeszédet tartalmaz), hogy a megfelelő személynek tudjuk elküldeni ellenőrzésre.
  • Az ellenőrzéskor hozott döntésünket esetenként később megváltoztathatjuk, miután további információt kaptunk az adott bejegyzés környezetéről, vagy új, szabálysértő tartalom megjelenését észleljük az oldalon vagy a Facebook-adatlapon.
  • A bejelentések száma nem befolyásolja, hogy eltávolítunk-e valamit. Soha nem távolítunk el csak azért tartalmat, mert többször bejelentették.
  • A közösségi alapelvek megsértésének következményei – a szabálysértés súlyosságától és az adott személy facebookos előtörténetétől függően – eltérőek lehetnek. Lehet például, hogy valakit figyelmeztetésben részesítünk első alkalommal, de ha további szabályszegéseket észlelünk, korlátozzuk közzétételi lehetőségeit, vagy kitiltjuk a Facebookról.
Nem minden kifogásolható vagy zavaró tartalom ellentétes közösségi alapelveinkkel. Ezért lehetőséget biztosítunk számodra, hogy a nemkívánatos bejegyzések, személyek, oldalak vagy alkalmazások követésének leállításával, letiltásával vagy elrejtésével testre szabd és szabályozd, hogy mit látsz. Javasoljuk, hogy a használati élmény jobb személyre szabása érdekében vedd igénybe ezeket a beállítási lehetőségeket. További tudnivalók. Sokan már azzal orvosolni tudják az adott tartalommal kapcsolatos problémájukat, ha felveszik a kapcsolatot a tartalmat közzétevő személlyel. Olyaneszközöket is létrehoztunk, amelyek segítségével közvetlenül közölheted másokkal, ha nem tetszenek az általuk a Facebookon közzétett bejegyzések, fényképek vagy más tartalmak.
Print Friendly, PDF & Email