Hogyan befolyásolnak minket? — Már akit lehet

TTT Design - az elegáns arculat itt születik

Megosztás

(Utoljára frissítve: 2019-02-08)

Nemrég érdekes megosztás jött velem szemben. A képen egy idős nénike látható és egyenruhás emberek, akik a nénike motyóját éppen bepakolják a furgonba.

Felmerül a kérdés, hogy mi is történik éppen? Vajon tetten érték a nénit és éppen elkobozzák a szerzeményét és őt magát vasra fogják verni, ahol egy sötét tömlöc mélyén éli le hátralévő életét? Vagy humánus, segítőkész embereket, akik a nénit megsajnálva elviszik haza a rőzsét és a nénit is. Esetleg talán még az egyenruhások kerítettek neki fát, hogy fűteni tudjon? Te mit gondolsz erről?

A cikk a hirdetés után folytatódik

Alapból szkeptikus lévén azonnal felmerült bennem, hogy a kép és annak aláírása ütik egymást. És igazam lett. De előbb nézzük, milyen reakciókat váltott ki egyesekből.

 
Az ember, az az a Homo Sapiens (ami értelmes embert jelent) sok esetben megkérdőjelezhető. A gondolkodás, mint képesség emeli ki az embert az állatvilágból. A gondolkodás magasabb rendű tevékenység az ösztönből történő cselekvéstől. Hiába ez a képesség, ha nem használják ki egyesek.
Valaki feltett egy képet, alá írt valamit, ami közel sem áll a valósághoz és ezt képesek más embertársaim (?) is elhinni, megosztani, csak mert elhiszi amit lát. Megosztja, hogy lássa ország-világ, milyen aljasok is egyesek. A lustaság a mai időkre jellemző anti-tevékenység. Amikor a modernizáció eljutott arra a szintre, hogy fotelből szinte mindent elintézhetünk (rezsit fizethetünk, bevásárolhatunk, stb.), agyunkat minimálisan használva egyszerűbb elhinni amit látunk, kételkedés nélkül. Pedig annyira egyszerű utánajárni dolgoknak. Érdemes is, amikor a Facebookon lógunk és mindenféle érdekességek jönnek velünk szembe. A Google keresőjét használva (amivel szövegre, vagy akár képre is lehet keresni) hamar kideríthető a valóság. 
A kép eredetije egy török weboldalon található, ahol a csendőrök segítenek a néninek hazavinni a rőzsét. A cikkhez kattints ide. A Google nem csak keresni, de szöveget, weboldalt is le tud fordítani. Más kérdés, hogy ez még hagy némi kívánnivalót maga után. De a lényeg akkor is kihámozható belőle: Csendőrség segíti az öregasszonyt, aki a háta mögött fát hordoz

Sokszor elgondolkozom azon, hogy az emberek egy részét nem volna szabad számítógép közelébe engedni. A másik része, akik az álhíreket gyártják (akár tudatosan, akár a gondolkodás hiánya miatt), nem tudni hogy mennyi intelligenciával rendelkeznek, de őket is messzire el kellene zavarni a net közeléből.

Ezek után nincs miért csodálkozni azon, hogy egyesek kihasználják az emberek hiszékenységét és hasznot húzzanak belőle. Gondolok itt a sok képtelen álhírre, kamu sorsolásra, lájkra, megosztásra megnyerhető értékes, luxus dolgokra. 

Felborult a Margit híd

Kell még sorolni a példákat?

 

Támogasd a Listázót!

Oldalunkat önerőből, támogatással és reklámokból tartjuk fenn. Ha lehet, néha kattints reklámjainkra. Ezzel is oldalunk működését segíted. Valamint kérjük, támogasd oldalunkat, ha szeretnél továbbra is tájékoztatást kapni a legújabb átverésekről, lehúzásokról, kamu hírekről.
Köszönjük!

Mielőtt hülyét csinálnál magadból, előbb győződj meg a látottak valódiságáról!

 

Print Friendly, PDF & Email

Tovább görgetve, az oldal alján hozzászólási lehetőség is van!

Mit tegyünk, ha átvertek? Ismerd fel a webshopot:
Hová fordulhatunk ha internetes vásárláskor becsaptak minket?
Szolgáltató beazonosítása - Internetes vásárlás

Bejelentéshez használható hivatkozások:
Hogyan jelentsünk egy oldalt a Facebooknak?
Google (és Blogspot) oldalakra, fiókokra vonatkozó bejelentések
Spam tartalmú weboldal bejelentése a Google felé
Adathalász weboldal bejelentése a Google felé
Kártevő szoftvert tartalmazó weboldal bejelentése a Google felé

Listák oldalakról, melyeknek nem kellene az interneten lenniük:
Lájkvadász weboldalak listája
Problémás webshopok listája
Weboldalak, amiket jobb ha nem nyitsz meg
Kattintásvadász oldalak — ezeket se nyisd meg

A cikket továbbadni, megosztani ér!


A honlap szerzői jogi védelem alá eső tartalma, illetve annak bármely alkotóeleme (szöveg, kép, videó, stb.) - a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvényben szabályozott szabad felhasználás eseteit kivéve - csak a Kamu/Átverős Oldal Listázó előzetes, írásos engedélyével használható fel. A cikkeinkbe csak olyan képek/szövegek kerülnek, amelyek nyilvánosan is elérhetők. A cikk alatt megjelenő látogatói hozzászólások nem tükrözik az álláspontunkat és felelősséget sem vállalunk értük.

TTT Design - az elegáns arculat itt születik

Minden vélemény számít

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..