XLO — “Nálunk egyszerű” … volt [frissítve]

TTT Design - az elegáns arculat itt születik

Megosztás

(Utoljára frissítve: 2019-02-04)

Biztosan sokan (talán mindenki) találkozott már az xlo.hu reklámjával a Facebookon. Mostanra ez a webshop is besokallt és szépen gyűlnek a panaszok.

Hivatkozást sajnos már nem tudok linkelni, ugyanis néhány napja az Unas weboldaláról eltűnt a webshop. Információt kértünk ennek okáról. Válaszuk megérkezésekor frissítjük a cikket.
Panaszok beérkezése közben írtunk az ügyvezető elérhetőségére is, de ezidáig még nem válaszolt. Pedig jó lenne, ha hatóság bevonása nélkül rendezhető lenne mindenki panasza.

Frissítés - 2019.02.04.
Az UNAS (az xlo.hu szolgáltatója) válaszolt és az alábbiakat közölte:

Tisztelt Üzemeltető!
A webáruház szolgáltatást az előfizető felmondta, így törlésre került. 

Legalább annyi jó van a dologban, hogy több embert már nem ver át. Reméljük így hamar rövidre zárható a károsultak ügye.

A cikk a hirdetés után folytatódik

A panaszokra jellemző, hogy vagy hiányosan érkezett meg, vagy nem azt kapta a vásárló, amit rendelt.
Néhány érdekesség panaszosainktól, melyet emailben küldtek.

Az oldalukon 1-2 munkanap van feltüntetve, eltelt 4 nap és nem kaptam meg a terméket ezért, írtam nekik egy e-mait amire 3-4 nap múlva kaptam választ : miszerint én átvettem a terméket, ami nem igaz hiszen aznap dolgoztam, bizonyítani is tudom.

<dátum>-án kaptam egy SMS-t a DPD-től, hogy átvették a csomagomat és hogy nyomon tudom követni a csomagot, természetesen a megadott Csomagszámmal és SMS- kóddal többször is próbálkoztam, hogy nyomon követem hol is járhat a csomag ami több mint 1 hét után nem tud ide érni Budapestről.
De sajnos eredménytelen volt a próbálkozás.
…meghozták, de 3bol kettő nem az amit rendeltem, a harmadik pedig rossz. 
Xlo  okosóra 7000ft szállítással! Használhatatlan! E-mailre válasz nincs,telefonon nem elérhetőek! Remek!

De nem csak emailben érkeztek ilyen panaszok. Tőlünk független platformokon is sok bosszúságokat okoztak tevékenységükkel, melynek hangot is adtak.

Kép forrása: olcsobbat.hu

Képek forrása: gyakorikerdesek.hu

 

 

Egyértelműnek tűnik, hogy az egykor megbízható webáruház az utóbbi 1-2 évben jelentősen alulmúlta magát. Kísértetiesen hasonlít a Róka69 Kft által üzemeltetett Faszacuccok és Kütyüzóna névre hallgató webshopokra, melyről itt olvashatsz.
Elgondolkodtató, hogy indulásukkor ezek a webáruházak korrektül kiszolgálták a náluk vásárlókat és bizalmat kaptak. Hogy és mi juttatta idáig, hogy mára minden ilyen Kínából rendelős oldalak egyszerűen hagyják hogy rendeljenek, kifizessék a terméket és még csak a fülük botját sem mozdítják a vásárlókért? Sok esetben csak ígérgetnek és csak akkor hajlandók tenni valamit, amikor hatósággal fenyegetik meg őket. Kellenek ilyen webshopok? Egyértelmű, hogy nem. Bárki tudja kezelni az Ebay-t, Wish-t, vagy Aliexpress-t. Ráadásul ezeknél valóban ügyelnek arra, hogy az eladó korrekt legyen, a vásárló megkapja a terméket. Erre garanciát is vállalnak. Nem beszélve arról, hogy sok esetben töredék áron lehet megvásárolni, mivel plusz egy kézen megy keresztül a termék teljesen feleslegesen, miközben ráteszi a maga kis hasznát. Ezzel kapcsolatban hasznos olvasmány itt és itt.

Ennyi lenne a történet, melyet nem mi találtunk ki. Az érintett weboldal tulajdonosa ne ránk haragudjon, hanem saját magát hibáztassa.

Ha téged is megkárosítottak, vagy tudsz ilyenről az ismerőseid körében, írj, vagy szól neki, hogy írjon.

Új panaszbejelentő email címünkre várjuk az írásokat: [email protected]

 

Támogasd a Listázót!

Oldalunkat önerőből, támogatással és reklámokból tartjuk fenn. Ha lehet, néha kattints reklámjainkra. Ezzel is oldalunk működését segíted. Valamint kérjük, támogasd oldalunkat, ha szeretnél továbbra is tájékoztatást kapni a legújabb átverésekről, lehúzásokról, kamu hírekről.
Köszönjük!

NE HAGYD MAGAD ÁTVERNI!
Print Friendly, PDF & Email

Tovább görgetve, az oldal alján hozzászólási lehetőség is van!

Mit tegyünk, ha átvertek? Ismerd fel a webshopot:
Hová fordulhatunk ha internetes vásárláskor becsaptak minket?
Szolgáltató beazonosítása - Internetes vásárlás

Bejelentéshez használható hivatkozások:
Hogyan jelentsünk egy oldalt a Facebooknak?
Google (és Blogspot) oldalakra, fiókokra vonatkozó bejelentések
Spam tartalmú weboldal bejelentése a Google felé
Adathalász weboldal bejelentése a Google felé
Kártevő szoftvert tartalmazó weboldal bejelentése a Google felé

Listák oldalakról, melyeknek nem kellene az interneten lenniük:
Lájkvadász weboldalak listája
Problémás webshopok listája
Weboldalak, amiket jobb ha nem nyitsz meg
Kattintásvadász oldalak — ezeket se nyisd meg

A cikket továbbadni, megosztani ér!


A honlap szerzői jogi védelem alá eső tartalma, illetve annak bármely alkotóeleme (szöveg, kép, videó, stb.) - a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvényben szabályozott szabad felhasználás eseteit kivéve - csak a Kamu/Átverős Oldal Listázó előzetes, írásos engedélyével használható fel. A cikkeinkbe csak olyan képek/szövegek kerülnek, amelyek nyilvánosan is elérhetők. A cikk alatt megjelenő látogatói hozzászólások nem tükrözik az álláspontunkat és felelősséget sem vállalunk értük.

Minden vélemény számít

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..