“Kütyüzóna”, “Faszacuccok”

Megosztás

(Utoljára frissítve: 2019-02-18)

Két érdekes név, két érdekes webshop: Kütyüzóna, Faszacuccok. Ugyanaz a cég. Jellemzői közé tartozik a trendi dolgok, háztartási munkát megkönnyítő egyszerű kis eszközök, világító csecsebecsék. Ja és lemaradt, hogy rengeteg panasz kering a neten miattuk és jut el hozzánk is. Több hónapja szállingóznak a panaszok. Szinte nincs nap, hogy ne érkezne üzenet valamelyik platformunkra. A panaszos személyén, vásárlás összegén és a vásárolt terméken kívül mindenhol van egy közös szál: a kifizetett termékek hetek, hónapok múlva sem érkeznek meg. Az ügyfélszolgálat nem elérhető, az üzenetekre nem válaszolnak, vagy ha igen, hitegetnek, esetleg kifogást keresnek. Az egyik ilyen kifogás a nyári szabadságolások  miatti csúszás. Nos, erről az a véleményem, hogy vagy lehúzza a rolót az üzlet és kiírja, hogy szabadság miatt zárva, vagy nincs kifogás és odateszik magukat rendesen. Mert nem a vevő tesz szívességet hogy tőlük rendel.

De hogy ne a levegőbe beszéljek és nehogy valótlanságokat állítsak, jöjjön néhány email a teljesség igénye nélkül.

Sziasztok!

Érdeklődnék, van-e információtok, vagy esetleg bejelentés a faszacuccok.hu honlapról.
Én <dátum>-én vásároltam a honlapról és még aznap átutaltam a vásárlás összegét, kb. <összeg>Ft-ot. Sajnos a rendelt terméket a mai napig sem kaptam meg. Körülbelül két hete próbálom elérni őket, sikertelenül. Előtte azért nem próbálkoztam, mert az árú mellé fel volt tüntetve, hogy nincs raktáron és korábbi rendelési tapasztalataim alapján nyugodt szívvel vártam a megrendelés státuszáról szóló e-mail-t. Ami persze nem jött. A megrendelésről, a fizetésről kaptam levelet, de ennyiben meg is állt a történet. Persze hírlevelet napi két-három alkalommal is kapok óriási leértékelésekről, akciókról…
A honlapon a megrendelés státuszánál semmi nincs részletezve. Itt kezdtem gyanakodni, ezért gondoltam írok nekik a megrendelés alatt található üzenet mezőben, amire természetesen nem érkezett válasz. <dátum>-én ismét próbáltam felvenni velük a kapcsolatot először telefonon. Felhívtam tehát a honlapon megadott telefonszámot, ami folyamatosan (a mai napig) kikapcsoltat jelez. Ezért írtam nekik a megadott e-mail címen, ezúttal megemlítve, hogy akár a Fogyasztóvédelmi Hatósághoz is fordulhatok, ha nem kapok választ, de semmi.
A <összeg>,- mondható soknak is, kevésnek is (viszonyítás kérdése), de sok kicsi sokra megy alapon tetemes összegeket lehúzhatnak a rendelésekből.
Nem mellesleg a Facebook oldalukat is megnéztem. Rengeteg követőjük van, de üzenethagyásra, véleményezésre nem találtam felületet.
Egyúttal tanácsot is szeretnék kérni, mit lehet tenni ebben az esetben.

Köszönöm segítségeteket.

 

Tisztelt Cím!

Sajnos én is rendeltem az oldalról.
<összeg>.- Forintot utaltam nekik. Eleinte még bár sokára de visszaírtak hogy küldik a terméket, de már semmi reakció.
Tudnak segíteni?

 

Jó napot kívánok!
Én is rendeltem a kütyüzónától <dátum>-én ki is fizettem és azóta várom hogy küldjék ma már a messenger üzenetre se válaszolnak.
Nem tudom hogy ilyenkor mit tudok tenni.

 

A cikk a hirdetés után folytatódik

Szerintem ez a három üzenet bőven szemlélteti a több tucat email és más üzenetek mondanivalóját. Hogy további károsultak figyelmét is felhívjuk, bejegyzést írtunk az olcsobbat[pont]hu weboldalra. Olyan ez a weboldal, mint például az árgép, vagy árukereső. Meg is lett a hatása, mert megélénkült az üzenetküldési kedv. Olyannyira, hogy felkeltettük az egyik budapesti rendőrkapitányság érdeklődését is. Valaki (hangsúlyozom, nem mi voltunk) feljelentést tett és valószínűleg a kereső használata közben bukkantak a bejegyzésünkre és érdeklődtek további károsultak iránt.

Ez csak néhány vélemény a sok közül…
Kép: olcsobbat.hu

Még december elején felhívtuk az olcsobbat[pont]hu weboldal figyelmét, hogy probléma támad egy weboldallal és kértük a felülvizsgálatot a “Megbízható bolt” titulus miatt. A válaszuk nemes egyszerűséggel egy kézmosás volt. Mondván, rajtuk keresztül nem lehet rendelni a weboldalról, további panaszokról nem tudnak. Nos, elég lenne csak az értékeléseket megnézni. A “Megbízható bolt” logó továbbra is ott van és érkeznek negatív kommentek… Lásd: https://www.olcsobbat.hu/boltok/kutyuzona_hu/

Sok panasz ellenére is “megbízható”…
Kép: olcsobbat.hu

Az, hogy ez a cikk (vagy inkább figyelem felhívás) csak most született meg, hosszú morfondírozás eredménye. Ugyanis nem szeretnénk senkit sem befolyásolni a leírtakkal. De szeretnénk tudatni a károsultakkal, hogy ne hagyják veszni a pénzüket. Ha nem jutnak dűlőre a webáruházzal, jelentkezzenek email címünkön, vagy messenger üzenetben. Email esetén kérlek, hogy mellékeld a megrendelési és kifizetési bizonylatot, illetve annak képernyőmentését. Valamint, ha szeretnéd hogy hatóság kivizsgálja, add hozzájárulásodat adataid (név, email cm) továbbításához.

 

Támogasd a Listázót!

Oldalunkat önerőből, támogatással és reklámokból tartjuk fenn. Ha lehet, néha kattints reklámjainkra. Ezzel is oldalunk működését segíted. Valamint kérjük, támogasd oldalunkat, ha szeretnél továbbra is tájékoztatást kapni a legújabb átverésekről, lehúzásokról, kamu hírekről.
Köszönjük!

Print Friendly, PDF & Email

Tovább görgetve, az oldal alján hozzászólási lehetőség is van!

Mit tegyünk, ha átvertek? Ismerd fel a webshopot:
Hová fordulhatunk ha internetes vásárláskor becsaptak minket?
Szolgáltató beazonosítása - Internetes vásárlás

Bejelentéshez használható hivatkozások:
Hogyan jelentsünk egy oldalt a Facebooknak?
Google (és Blogspot) oldalakra, fiókokra vonatkozó bejelentések
Spam tartalmú weboldal bejelentése a Google felé
Adathalász weboldal bejelentése a Google felé
Kártevő szoftvert tartalmazó weboldal bejelentése a Google felé

Listák oldalakról, melyeknek nem kellene az interneten lenniük:
Lájkvadász weboldalak listája
Problémás webshopok listája
Weboldalak, amiket jobb ha nem nyitsz meg
Kattintásvadász oldalak — ezeket se nyisd meg

A cikket továbbadni, megosztani ér!


A honlap szerzői jogi védelem alá eső tartalma, illetve annak bármely alkotóeleme (szöveg, kép, videó, stb.) - a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvényben szabályozott szabad felhasználás eseteit kivéve - csak a Kamu/Átverős Oldal Listázó előzetes, írásos engedélyével használható fel. A cikkeinkbe csak olyan képek/szövegek kerülnek, amelyek nyilvánosan is elérhetők. A cikk alatt megjelenő látogatói hozzászólások nem tükrözik az álláspontunkat és felelősséget sem vállalunk értük.

TTT Design - az elegáns arculat itt születik

Minden vélemény számít

6 hozzászólás a(z) ““Kütyüzóna”, “Faszacuccok”” bejegyzéshez

 1. Csilla szerint:

  Novemberbe rendeltem, azóta megjött a rendelés egyik fele a másikról semmi információ. Mivel már nincs ötletem mit lehetne tenni feladtam…

  • Hazard szerint:

   Kedves Csilla!

   Gondolom abban a csomagban volt egy üzenet arról, hogy másik címen érdeklődj a ki nem küldött csomag után. Viszont mindenhol elérhetetlenek.
   Kérlek küldd el a megrendelést igazoló email, vagy annak képernyőmentését, illetve a beszélgetéseket, vagy annak képernyőmentését a [email protected] email címre.

 2. Havasiné Földi Zsuzsanna szerint:

  Én ugyanugy megjárt mint sokan mások. kütyüzóna veboldallal. Megrendeltem,átutaltam azóta elérhetetlenek,és csak a folyamatos felszólítást kapom,hogy fizessek, Senki ne rendeljen tőlük. Zsu

 3. Vera szerint:

  A cég adatai nyilvánosan hozzáférhetőek az e-cegjegyzekponthu oldalon:

  Mivel ezek az adatok nyilvánosak, bárki megnézheti őket, így a tulaj neve és címe nem titok.

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..