Rejtélyes kirohanások — Avagy a “tudásfája” és társai féle adok-kapok celeb módra

TTT Design - az elegáns arculat itt születik

Megosztás

(Utoljára frissítve: 2018-11-04)
Nagyon sokan osztanak meg mindenféle “kirohanós” cikket, melyben celebek a nagy nyilvánosság előtt aprítják egymást. Az oldalak, amik hírbe hozzák őket, gátlástalanul tolja az emberek képébe a hazugságokat, bemocskolva ezzel az illető személyét. A címek hangzatosak, megbotránkoztatók, éppen ezért a tudatlan embertömeg számára kattintási kényszert váltanak ki ezek a cikknek nem nevezhető, lájkvadász, clickbait moslékok. Mivel elég sok kép gyűlt össze, egy slideshow (diavetítés) formájában nézhető végig néhány pillanatkép egy ilyen oldal termései közül.
  • Vajna Tímea

Az ilyen álhíreket pénzszerzés céljából kreálják. Rákattintva és az oldal betöltődése után a kamuhírekre éhes emberek tömkelege pénzhez juttatja a csalókat. Ezzel még nincs vége. Ugyanis, a tájékozatlan ember meg is osztja, hogy mások is kattintsanak rá. Ezzel is terjesztve a moslékot. Bizonyára tapasztaltátok, hogyha egy ilyen embernek szóvá teszitek nem éppen humánus cselekedetét, nem hogy megköszönné, inkább a butaságát fitogtatva leoltja a másikat.

Néhány weboldal címe, ahol terjed a moslék:
tudasfaja.club, anephangja.com, mindenegyben.com, magyarnep.me, szerencsehozo.club

A cikk a hirdetés után folytatódik

Biztos hogy van több is. Felsorolásuk lehetetlen. Viszont annyira irritálóan undorító, hogy néhány ilyen szutyok oldalról a Wikipédián is megjelent bejegyzés:
https://hu.wikipedia.org/wiki/Mindenegybenhttps://hu.wikipedia.org/wiki/Tudásfájahttps://hu.wikipedia.org/wiki/Tudnodkell

A fentebb említett álhírterjesztő oldalak egyébként egy közelmúltban íródott cikkben szerepelnek, melyről ide kattintva olvasható.

Ezzel kapcsolatban viszont van egy érdekesség. A Wikipédia Mindenegybenről szóló bejegyzésében megemlítik az oldaltulajdonos nevét is, Horváth Lászlót. Viszont a feltüntetett adószám alapján Huszár László nevére lehet bukkanni. Véletlen elírás, vagy szándékos félrevezetés lehet?

 

Támogasd a Listázót!

Oldalunkat önerőből, támogatással és reklámokból tartjuk fenn. Ha lehet, néha kattints reklámjainkra. Ezzel is oldalunk működését segíted. Valamint kérjük, támogasd oldalunkat, ha szeretnél továbbra is tájékoztatást kapni a legújabb átverésekről, lehúzásokról, kamu hírekről.
Köszönjük!

Ezzel az apró kis szösszenettel szeretnék üzenni minden embernek, aki ilyeneket oszt meg: nem kell felháborodni azon, ha valaki segíteni próbál. Nem ciki egyáltalán, ha egy ilyen témában tapasztaltabb szól hozzád. Vedd a fáradtságot és a Google-t, nézz utána a dolgoknak. Ne csak annak a cikknek, ami éppen a szemed elé kerül. Az egész oldalról lehet tájékozódni. Ha kereséskor csak tudásfája, tudnodkell, mindenegyben, szerencsehozó, stb… oldalak találatait látod, hidd el, hogy álhírrel, médiamocsokról van szó.
Print Friendly, PDF & Email

Tovább görgetve, az oldal alján hozzászólási lehetőség is van!

Mit tegyünk, ha átvertek? Ismerd fel a webshopot:
Hová fordulhatunk ha internetes vásárláskor becsaptak minket?
Szolgáltató beazonosítása - Internetes vásárlás

Bejelentéshez használható hivatkozások:
Hogyan jelentsünk egy oldalt a Facebooknak?
Google (és Blogspot) oldalakra, fiókokra vonatkozó bejelentések
Spam tartalmú weboldal bejelentése a Google felé
Adathalász weboldal bejelentése a Google felé
Kártevő szoftvert tartalmazó weboldal bejelentése a Google felé

Listák oldalakról, melyeknek nem kellene az interneten lenniük:
Lájkvadász weboldalak listája
Problémás webshopok listája
Weboldalak, amiket jobb ha nem nyitsz meg
Kattintásvadász oldalak — ezeket se nyisd meg

A cikket továbbadni, megosztani ér!


A honlap szerzői jogi védelem alá eső tartalma, illetve annak bármely alkotóeleme (szöveg, kép, videó, stb.) - a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvényben szabályozott szabad felhasználás eseteit kivéve - csak a Kamu/Átverős Oldal Listázó előzetes, írásos engedélyével használható fel. A cikkeinkbe csak olyan képek/szövegek kerülnek, amelyek nyilvánosan is elérhetők. A cikk alatt megjelenő látogatói hozzászólások nem tükrözik az álláspontunkat és felelősséget sem vállalunk értük.

TTT Design - az elegáns arculat itt születik

Minden vélemény számít

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..