Vödrös dohány Erdélyből — Vajon legális? [frissítve]

Megosztás

(Utoljára frissítve: 2018-10-22)
Beküldőnktől származik annak az oldalnak a hivatkozása, melyen Erdélyből rendelhető utánvéttel vödrös dohány kilós kiszerelésben. 
Oldal megnyitásához kattints a képre.

Először elemezzük ki a profil- és háttérképet.
A profilkép egy 2016-os Blikk cikkben jelent meg. A cikk szerint Szegeden a NAV 650 millió forint értékben foglalt le dohányárut. Ide kattintva elolvashatod a Blikk cikkét. A háttérkép sem éppen legálisan került az oldalra. Simán lelopták egy hentesáru és tejtermék nagykereskedő oldaláról. 

Az ilyen apróságok máris kételkedésre adnak okot azok között, akik tudatosan használják a facebookot és az internetet. De ezzel még nincs vége.  

Sorsolás és nyertes

A cikk a hirdetés után folytatódik

Szokott még sorsolgatni is a az oldal.

Tegnap meg is történt a sorsolás. Komolyan.
  

Ebben a posztban a sorsolás eredménye és a következő játék beharangozója is benne van. De előbb nézzük a sorsolást és a szerencsés nyerteseket. Az egyik nyertes Szent Béla névre hallgat. Neve nem található meg a facebookon. De ugye azt tudjuk, hogy szent csak halála után lehet az ember, ha életében olyan dolgokat tett, amiért az egyház szentté avatja. Lásd: Wikipédia. Talán érthető miért nincs ilyen név a facebookon. 😃 A másik nyertes viszont nagyon is valódi. Annyira, hogy örömében kommentelt is a poszt alá.

Milyen boldogság lehet ,hogy a sorsolás valódi volt és valóban megkapta a nyereményét. De mielőtt megnyugodva hátra dőlnénk a fotelben, nézzük meg az időpontokat a sorsolásban és Zsofia kommentjében. Mindössze 6 perc eltérés látható a két időpont között. Leszámítva azt, hogy becsengetett a postás, kiment Zsofika átvenni, bekapcsolta a gépet és kommentelt, a postásnak, vagy a futárnak minimum fénysebességgel kellett közlekednie.  Erről a Vissza a jövőbe egyik jelenete jutott eszembe, amikor Marthy és Doki a jövőben jártak. Esett az eső. Doki az órájára nézett és visszaszámolt. 3-2-1… és elállt az eső. Majd megjegyezte: bár csak a posta lenne olyan megbízható, mint a meteorológia.  Zsofika nem véletlenül kapta meg perceken belül a nyereményét. Ahhoz hogy kommentelhessen létre kellett hozni a profilját. Mindez pedig történt a sorsolás előtti napon. Tehát egy alig egy napos kamuprofil nyert. Ha érdekel a nyertes profilja, kattints ide. Megnyugtatásul: ha eltűnne a profil, vannak képernyőmentések. A legújabb sorsolásuk tétje egy Egerbe szóló wellness hétvége. A nyeremény meggyőző képét egyszerűen screenshot-olták egy telefonról.

Az ilyen jellegű játékfelhívás inkább egy összetákolt hülyítés, mint hivatalos. Az ilyen apróság a kutyát nem zavarja. Amint valamihez ingyen juthatnak hozzá (például sorsolással), ott máris megindul a kommentcumani: lájkolva, osztva, kész. Fel sem tűnik senkinek hogy dátum sem szerepel a felhívás mellett. Így akkor sorsolnak, amikor akarnak… és azt választanak nyertesnek, akit akarnak.

 

Ki, vagy kik állhatnak az oldal mögött?

Erre is van válasz. Nem titok, mert korábban a saját hirdetésükben két facebook profil hivatkozását írták.

Nagy Adrian és Nagy Jozsef profilja. Megnyitáshoz kattints a nevekre.
Nagy Jozsef érdekessége, hogy ő még parfümökkel is üzletel.

 

Végszó

Posztok alatt olvasható, hogy többen megkapták a dohánytermék-rendelést. Ennek ellenére az ilyen kereskedelem vélhetően nem legális és mivel határon át nyúló szállításról van szó, vámköteles is. Ha legális lenne, akkor az ukrán cigi csempészet is az lenne. Nem rendelésre csábít cikkünk, hanem a vélhetően nem legális dohány kereskedelemre szeretnénk rávilágítani. Egyáltalán a vélhetően adómentes anyagi előnyre.

 

Támogasd a Listázót!

Oldalunkat önerőből, támogatással és reklámokból tartjuk fenn. Ha lehet, néha kattints reklámjainkra. Ezzel is oldalunk működését segíted. Valamint kérjük, támogasd oldalunkat, ha szeretnél továbbra is tájékoztatást kapni a legújabb átverésekről, lehúzásokról, kamu hírekről.
Köszönjük!

Update 2018.10.21.

Igazán kedves, hogy olvasták a cikket és véleményezték odaát.

Nincs is ezzel semmi gond. Megbeszélni meg pláne nincs. Adrian úgy látszik nem érti a lényeget: vélhetően NEM LEGÁLIS KERESKEDELEM. Az 1-2 napos kamuprofillal történő nyerés csak hab a tortán. De hát ő tudja mit csinál…

Kiegészítés a nyertessel kapcsolatban. Zsofika, a kamuprofil és a kamusorsolás kamunyertese zavarában azt sem tudta mit ír. Először a rendelt terméknek örült, de később módosította a megnyert dohányra.


A módosítás előtti komment időpontja korábbi volt, mint maga a sorsolás. A nyeremény utáni ujjongás a sorsolás után 6 perccel történt meg, a kamu profilt kezelő huncut emberke keze általi módosítás után.

Frissítés 2018-10-22
A cikkünk hatásárára érkezett pár vélemény a dohánybolttal kapcsolatban. Többen állítják, hogy a műanyag vödrök valójában mustáros vödrök, a címkék pedig házi módszerrel sokszorosított (hamisított) márkanevek. A dohány valami minősíthetetlen kapadohány, de akár teveszarnak is lehetne hívni. Mindezt potom 25000 magyar forintért prepaid! Ehhez kell már csak vastag bőr…
E cikkünk alatt Milicista néven írt valaki hozzászólást. Idézem:
Megjött a hires dohány, ami Nagy Adrian szerint eredeti zárt csomagolásos gyári dohány…csak az a helyzet hogy egy ketchup-os vagy mustáros vödörre rá van ragasztva egy piros marlboros, vagy kék winstonos fénymásolt papir, és a dohány ugyanaz mindkettöbe – csípös, nem jò semmire…250 lejért. Nem ér 50 lejt, nem hogy 250-et. A két kép csak illusztráciò a dohányról, ezt oda kéne irni a hirdetéshez….
Kaptunk még egy telefonnal készült képernyőmentést. A kép szerint jóval cikkünk előtt készült, tehát nem a mi hatásunkra készült. Nem olyan friss dolog ez az átverősdi.


Egyébként ha jobban megnézzük a dohányos vödrökről a képet, látszik a címkéken a fénymásolópapír mattsága. Valamint fura, hogy egyen vödörbe csomagolja a két dohányterméket gyártó cég a termékét. Még várunk képeket olyanoktól, akik rendeltek. Fényképezzétek le jól láthatóan amit kaptatok és küldjétek el nekünk. Email: [email protected]

Adrian barátunk nemrég reklámozta termékeitFejér megyei Bolhapiac! nevű facebook csoportban. A dolog kissé mulatságosra sikeredett, mivel a poszt időpontja este negyed 10 és jó reggelt köszönéssel indít. 😂

Ha találkoztatok más csoportokban is a hirdetésével, küldjétek el a hivatkozását, vagy készítsetek képernyőmentést róla. 

Újabb képek érkeztek Milicista nevű levélírónktól. Mindennél részletesebb, alaposabb képeket készített a dohány csomagolásáról. Mindenki döntse el, hogy eredeti csomagolásról van-e szó. Megsúgom: ordít róla, hogy hamisítvány.

És legutoljára még egy kellemes meglepetés. A csomag súlya vödörrel együtt meg sem közelíti az egy kilogrammot.

Köszönjük a beküldést! Továbbra is várunk érdekes képeket ilyen vödrös dohányokról. [email protected]

Print Friendly, PDF & Email

Tovább görgetve, az oldal alján hozzászólási lehetőség is van!

Mit tegyünk, ha átvertek? Ismerd fel a webshopot:
Hová fordulhatunk ha internetes vásárláskor becsaptak minket?
Szolgáltató beazonosítása - Internetes vásárlás

Bejelentéshez használható hivatkozások:
Hogyan jelentsünk egy oldalt a Facebooknak?
Google (és Blogspot) oldalakra, fiókokra vonatkozó bejelentések
Spam tartalmú weboldal bejelentése a Google felé
Adathalász weboldal bejelentése a Google felé
Kártevő szoftvert tartalmazó weboldal bejelentése a Google felé

Listák oldalakról, melyeknek nem kellene az interneten lenniük:
Lájkvadász weboldalak listája
Problémás webshopok listája
Weboldalak, amiket jobb ha nem nyitsz meg
Kattintásvadász oldalak — ezeket se nyisd meg

A cikket továbbadni, megosztani ér!


A honlap szerzői jogi védelem alá eső tartalma, illetve annak bármely alkotóeleme (szöveg, kép, videó, stb.) - a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvényben szabályozott szabad felhasználás eseteit kivéve - csak a Kamu/Átverős Oldal Listázó előzetes, írásos engedélyével használható fel. A cikkeinkbe csak olyan képek/szövegek kerülnek, amelyek nyilvánosan is elérhetők. A cikk alatt megjelenő látogatói hozzászólások nem tükrözik az álláspontunkat és felelősséget sem vállalunk értük.

TTT Design - az elegáns arculat itt születik

Minden vélemény számít

5 hozzászólás a(z) “Vödrös dohány Erdélyből — Vajon legális? [frissítve]” bejegyzéshez

  1. Milicista szerint:

    Persze.

    Melléklet

  2. Milicista szerint:

    Megjött a hires dohány, ami Nagy Adrian szerint eredeti zárt csomagolásos gyári dohány…csak az a helyzet hogy egy ketchup-os vagy mustáros vödörre rá van ragasztva egy piros marlboros, vagy kék winstonos fénymásolt papir, és a dohány ugyanaz mindkettöbe – csípös, nem jò semmire…250 lejért. Nem ér 50 lejt, nem hogy 250-et. A két kép csak illusztráciò a dohányról, ezt oda kéne irni a hirdetéshez….

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..