Hírek, rózsaszál, szeretet, boldog szülinapot, ez a te napod — Az érzelmekre ható hülyítés

TTT Design - az elegáns arculat itt születik

Megosztás

(Utoljára frissítve: 2018-10-06)
Beküldőnk küldött egy hivatkozást. Azt megnézve egy lájkvadász, nép hülyítő, kamu sorsolásokkal teli hálózat bontakozott ki. Kissé retró hangulatunk támadt, amikor végig néztük az oldalakat. Volt ott minden. Régi magyar előadók videói, szép virágok és… Mindjárt mutatjuk.
A következő oldalakat gyűjtöttük ki:

A sorsolások

Az oldalak egymásra hivatkoznak a sorsolások posztjainál. Így népszerűsítve oldalaikat és terjesztve a mocskot. Néhány képernyőmentés a sorsolásokról:Ugye, milyen kellemesen keresztbe-kasul osztogatják a hülyeséget? A másik érdekesség az oldalat, amit már korábban is észrevettünk ugyanilyen kamu, csaló oldalainál. Senkinek se tűnik fel a sorsolásoknál, hogy nincs időpont. Az már mellékes, hogy a legutóbbi képnél eget verő baromságot írt. “Figyelem sorsolás” és “el ajándékozuk”. Most melyik? A helyesírást már tényleg szóvá se tesszük. 😂

Egy ismerős név

A cikk a hirdetés után folytatódik

Az oldalak nézegetése közben egy ismerős névre bukkantunk: Csillag Milán. Valószínűleg kevés embernek mond valamit a név. De segítünk. Pont 2 éve készült egy cikk, melyben Milán barátja, Jankulár Károly ellopott egy oldalt és tele tömte haverjait adminként. Az egyik ilyen admin volt Csillag Milán. Kattints ide ha elolvasnád a cikket. Ez a Milán egészen véletlenül mind a négy oldalon látogatását tette.
Véletlennek semmiképp se lehet nevezni, ha egy percen belül posztolta ugyanazt, mind a négy oldalra, mint látogató.
Egyébként amikor nincsenek sorsolások (bár ez ritka), kellemes, szívet-lelket melengető képekkel, hat az arra érdemes hiszékenyekre. Például ilyenekkel:Csillag Milán által megosztott oldal, a Retró+, nem tudni egyelőre milyen kapcsolatban áll az itt felsorolt többi néggyel. Egyedül az oldal profilképe árulkodik némi egyezéssel. A sorsolós posztok, ahol az iPhone-t és a 20 millió forintot (röhejes) sorsolják, amolyan vízjelként szerepel egy érdekesség.


Ez is a véletlen műve lenne, hogy ugyanaz a “checked” felirat szerepel a sorsolásoknál és a Retró+ nevű oldal profilképén is? 
Egyhangú vélemény, hogy nem kellene ilyen oldalaknak a facebookon lenni. Ezért arra biztatunk mindenkit, hogy jelentsétek a sorsolós posztokat és magukat az oldalakat is szorgalmasan. Ezt fogjuk tenni mi is.

 

Támogasd a Listázót!

Oldalunkat önerőből, támogatással és reklámokból tartjuk fenn. Ha lehet, néha kattints reklámjainkra. Ezzel is oldalunk működését segíted. Valamint kérjük, támogasd oldalunkat, ha szeretnél továbbra is tájékoztatást kapni a legújabb átverésekről, lehúzásokról, kamu hírekről.
Köszönjük!

Print Friendly, PDF & Email

Tovább görgetve, az oldal alján hozzászólási lehetőség is van!

Mit tegyünk, ha átvertek? Ismerd fel a webshopot:
Hová fordulhatunk ha internetes vásárláskor becsaptak minket?
Szolgáltató beazonosítása - Internetes vásárlás

Bejelentéshez használható hivatkozások:
Hogyan jelentsünk egy oldalt a Facebooknak?
Google (és Blogspot) oldalakra, fiókokra vonatkozó bejelentések
Spam tartalmú weboldal bejelentése a Google felé
Adathalász weboldal bejelentése a Google felé
Kártevő szoftvert tartalmazó weboldal bejelentése a Google felé

Listák oldalakról, melyeknek nem kellene az interneten lenniük:
Lájkvadász weboldalak listája
Problémás webshopok listája
Weboldalak, amiket jobb ha nem nyitsz meg
Kattintásvadász oldalak — ezeket se nyisd meg

A cikket továbbadni, megosztani ér!


A honlap szerzői jogi védelem alá eső tartalma, illetve annak bármely alkotóeleme (szöveg, kép, videó, stb.) - a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvényben szabályozott szabad felhasználás eseteit kivéve - csak a Kamu/Átverős Oldal Listázó előzetes, írásos engedélyével használható fel. A cikkeinkbe csak olyan képek/szövegek kerülnek, amelyek nyilvánosan is elérhetők. A cikk alatt megjelenő látogatói hozzászólások nem tükrözik az álláspontunkat és felelősséget sem vállalunk értük.

Minden vélemény számít

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..