Félresikerült vásárlás — avagy minden jó ha a vége jó

Megosztás

(Utoljára frissítve: 2018-08-28)

Néhány órája kapott oldalunk egy emailt, melyben egy (mint később kiderült) adathalász webshopban történt vásárlás kálváriáját mesélte el a levél írója. Az ominózus webshop a Problémás webshopok listája-ban szereplő bakancswebshop.com. Nem is ragozom tovább a szót. A levél változtatás nélkül, teljes terjedelmében olvasható. 

Kedves Adminok!
Nagyon örülök, hogy rá találtam az oldalatokra, mivel nagyon sok hasznos tanácsot találtam rajta. Sajnos, csak az után, miután mi is csalás áldozata lettünk.
A történet tehát a következő;
Szerettünk volna martens bakancsot rendelni internetről. Be is írtuk google keresőbe, hogy “Dr. Martens Bakancs” és már a 3. (!!!) találatnál ezt a kamu weboldalat dobta ki. Mi persze még ekkor semmit nem vettünk észre, mivel az oldal szinte egy az egybe úgy néz ki mint az eredeti, gondoltuk esetleg ez egy magyarországi áruháza. Az árak sem voltak gyanúsan olcsóak, mert ugyan tényleg kb. fél áron adták a cipőket, később megnézvén, máshol is (ami már nem kamu oldal) vannak ilyen akciók, a külömbség annyi, hogy ott persze gyorsan el is viszik a cipőket, itt meg érdekes módon mindenből,minden mértetből volt. Ez se tűnt fel akkor még.
Tehát, 2 cipőt raktunk be a kosarunkba, 47ezer forint értékben. Mindent elolvastunk amit az oldalon írnak szállítással,visszafizetéssel kapcsolatban, még a magyaroszági Pick Pack pontot is megemlítették(ez is erősítette bennünk a hitet, hogy magyar üzletről van szó),valamint írtak minden mézes-mázas dolgot, tehát,hogy kicserélik ha nem jó a méret, pénzvisszafizetési garancia stb..
A gyanú ott kezdődött amikor azt láttuk, hogy fizetési módszerként csak a bankártya van feltüntetve, semmi paypal, semmi utánvét. Mivel már nagyon szerettünk volna rendelni cipőt, így gondoltuk, úgyse lehet minden oldalon paypallal fizetni, hát megadjuk a kártyaadatokat. Nagy hiba volt.
Az 5000ft szállítási költséggel együtt 52ezer forintot kellett volna levonnia, ehelyett 55ezer forintot vont le. Ekkor esett le, hogy hoppá, akkor ez ezekrszerint valuta?.
Kezdtünk utána nézni a dolgoknak, rátaláltunk a ti oldalatokra, hogy miről ismerhető fel a kamu, egyezett, hogy nincs https, hogy csak bankártyás fizetés, a listában is szerepel az oldal, és a scam adviserrel is megvisgáltuk ami 66%-ra értékelte. Ilyenkor már tudtuk, hogy átvertek, és valószínűleg hamisat küldenek ki, vagy semmit. Fel is hívtuk még az nap a bankot,mikor rendeltünk (2018.aug.23. csütörtök). Ott azt mondták, hogy nem feltétlenül minden oldal csaló amin nincsen https, de azért levettük a kártyáról az internetes fizetés limitét 1ft-ra hogy ne tudjanak meglopni. Ekkor még abban reménykedtük, hogy talán kapunk valamit.
Aztán a legijesztőbb dologra jöttünk rá.
Az oldaltól jött, sikeres regisztráció visszaigazoló üzenetet már a gmail is gyanúsnak találta,azt írta, hogy lehetséges, hogy az üzenet nem a következő személy küldte: [email protected]
Rákerestem google-ban erre az email címre. Már a legelső találat egy hozzátok hasonló,csaló weboldalakat levadászó külföldi oldalt adott ki, és kommentben rengeteg más sorstárssal, akiket szintén ilyen emailról verték át.
A második email cím, ami azt igazolja vissza, hogy megérkezett a kifizetett összeg hozzájuk, a spam mappában landolt.: [email protected]
Erre is rákerestünk, és szintén már az 1. találatként a csaló weboldalt levadászó oldalon találtam magam, ahol az átvert emberek egy az egyben ugyan azt a “nyugtát” kapták meg különféle csaló weboldalaktól. Ezt screenshotolom is, mert a lényeg az, aki ilyet lát, az mentse még a menthetőt. Ugyanis a kommentekben nem csak azt írták, hogy; vagy nem kapták meg, vagy mást kaptak, természetesen hamisat,de ráadásul le is emeltek a kártyályukról más összegeket is.
A bankkal pénteken újra beszéltük, mivel ekkor bizonyosodott be, hogy biztosan le kell tiltani a kártyát. Fel is függesztették a kártyát, elmondtuk hogy az oldal átvert minket, megemlítettük a ti oldalatokat is, hogy fent van a listában. Felvettek egy jegyzőkönyvet is. A szerencse az volt, hogy az összeg még zárolt összegként volt megjelenítve a bankártyán, tehát még nem ment el. A bankot megkértük, hogy ne is menjen, mivel biztosan átverés. Ezen a héten hétfőn (aug.27) hívtak is a banktól, hogy valóban bebizonyosodott, hogy csaló oldalról van szó, és az összeg jóvá lesz írva a számlánkot, valamint maximum másfél hét múlva kapunk új kártáyt is.
Ma pedig a számlán láttuk, hogy a pénz valóban jóvá lett írva a számlánkon. Azt nem tudom, hogy abban az esetben mi lehetett volna, ha már el ment volna a pénz, mivel ezt az összeget a CHEMICAL INDUSTRY BEIJINGtől kaptuk, ahova eredetileg utaltuk. A lényeg az, hogy 4 munkanap alatt véget ért ez a kis kálváriánk.
Tehát ennyi a történetünk. Azért írtam nektek, mert örülnék neki, ha megemlítenétek ezt az oldalatokon, hogy több embert ne tudjanak átverni ilyen könnyen, mivel mikor én utána keresetem ennek az oldalnak semmit nem dobott ki a net.
Valamint tanácsot is szeretnék kérni, hogy esetleg felvegyem az oldallal a kapcsolatot, hogy illegális amint csinálnak? esetleg feljelentés tenni ellene? Lehetséges, hogy vannak magyar elkövetők is a dologban? Mivel az oldal tényleg olyan mintha magyarok írták volna, nincs benne semmi nyelvtani hiba, semmi google fordítás… Nem igazán szeretném annyiban hagyni, nagyon örülök hogy visszakaptuk a pénzünket, de így is megkárosítottak minket, mivel időbe,idegszálakba,és pénzbe kerül egy új bankártya igénylés,valamint ez az egész procedúra.
Ha van bármi tanácsotok, annak nagyon szívesen örülnék,illetve mégegyszer,ha esetleg megemlítenétek ezt mint tanulság.
Köszi előre is!

A cikk a hirdetés után folytatódik

Ez volt a történet, mely szerencsésen végződött.
Nagyon sok adathalász webshop található az interneten. Legyünk óvatosak, ha nagyon olcsón, esetleg töredékáron látunk termékeket. Szintén fogjunk gyanút, ha nem https (titkosított) protokol látható a hivatkozásban (zöld lakat, biztonságos felirat a hivatkozás előtt). Mindig keressük meg az oldal üzemeltetőjének adatait, elérhetőségét (Nem elég a kapcsolattartáshoz egy űrlap kitöltése)! Ezek feltüntetése kötelező, ennek hiányában komoly büntetésre számíthat a tulajdonos. Ha ezek után sem gyanakszunk, akkor fontoljuk csak meg igazán a vásárlást, amikor titkosítatlan weboldalon bankkártya adatokat kérnek tőlünk és nincs másfajta fizetésre lehetőségünk (például utánvét, vagy Paypal). Ezek után akinek van kedve, nézze meg a http://www.bakancswebshop.com/ oldalt és keressen árulkodó jeleket. Tanulásnak, gyakorlásnak sem utolsó. 🙂

 

Támogasd a Listázót!

Oldalunkat önerőből, támogatással és reklámokból tartjuk fenn. Ha lehet, néha kattints reklámjainkra. Ezzel is oldalunk működését segíted. Valamint kérjük, támogasd oldalunkat, ha szeretnél továbbra is tájékoztatást kapni a legújabb átverésekről, lehúzásokról, kamu hírekről.
Köszönjük!

Ha bizonytalan vagy egy webshopot illetően, keress minket bátran Facebookon oldalunkra küldött privát üzenetben, vagy az info@atveros-oldalak.com címre küldött emailben.
Print Friendly, PDF & Email

Tovább görgetve, az oldal alján hozzászólási lehetőség is van!

Mit tegyünk, ha átvertek? Ismerd fel a webshopot:
Hová fordulhatunk ha internetes vásárláskor becsaptak minket?
Szolgáltató beazonosítása - Internetes vásárlás

Bejelentéshez használható hivatkozások:
Hogyan jelentsünk egy oldalt a Facebooknak?
Google (és Blogspot) oldalakra, fiókokra vonatkozó bejelentések
Spam tartalmú weboldal bejelentése a Google felé
Adathalász weboldal bejelentése a Google felé
Kártevő szoftvert tartalmazó weboldal bejelentése a Google felé

Listák oldalakról, melyeknek nem kellene az interneten lenniük:
Lájkvadász weboldalak listája
Problémás webshopok listája
Weboldalak, amiket jobb ha nem nyitsz meg
Kattintásvadász oldalak — ezeket se nyisd meg

A cikket továbbadni, megosztani ér!


A honlap szerzői jogi védelem alá eső tartalma, illetve annak bármely alkotóeleme (szöveg, kép, videó, stb.) - a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvényben szabályozott szabad felhasználás eseteit kivéve - csak a Kamu/Átverős Oldal Listázó előzetes, írásos engedélyével használható fel. A cikkeinkbe csak olyan képek/szövegek kerülnek, amelyek nyilvánosan is elérhetők. A cikk alatt megjelenő látogatói hozzászólások nem tükrözik az álláspontunkat és felelősséget sem vállalunk értük.

TTT Design - az elegáns arculat itt születik

Minden vélemény számít

4 hozzászólás a(z) “Félresikerült vásárlás — avagy minden jó ha a vége jó” bejegyzéshez

 1. Olgi szerint:

  Újabban drmartenswebshop.com címen probalkoznak… 🙁

 2. Zita szerint:

  Nagyon szabályosnak akar látszani, szállítás, garancia, adatvédelem, első, felületes ránézésre még korrektnek is látszik,
  CSAK
  egyik dokumentum sem tartalmazza az üzemeltető adatait.
  Se cégnév, se cím, se adószám, se emailcím.
  másrészt érdekes a lap leges legalja (lásd kép).
  Olyan, mintha a bakancswebshopot a Dr Martens üzemeltetné
  viszont mindkettő link, vagyis a föléjük húzod az egeret, megmutatja, hogy melyik weboldalra mutatnak.
  És láss csodát, mindkettő ugyanoda, a bakancswebshop-ra mutat, vagyis csak látszat, hogy a Dr Martens üzemelteti az oldalt

  Melléklet

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..