Facebook ajánlási rendszer – bug, vagy félresikerült újítás?

Megosztás

(Utoljára frissítve: 2018-08-27)

Néhány napja írtunk róla, hogy a Facebook bevezeti az ajánlási rendszert, ezzel egy időben megszűnik a csillagokkal történő értékelési rendszer. Van ahol már működik az ajánlási rendszer, van ahol még nem. A Facebook fokozatosan vezeti be. Előbb-utóbb mindenkinél megjelenik. Valószínűleg ennek a két rendszernek az összemosódásából adódnak kissé félreérthető eredmények.

Az ajánlási rendszerről készült cikk ide kattintva olvasható.

Beküldőnk és egy ismerőse hívta fel a figyelmet az alábbi érdekességre. Beküldőnknél már az ajánlás működik, ismerősénél még a csillagokkal történő értékelés.

Balra látható, hogy első és egyetlen értékelés volt.

A cikk a hirdetés után folytatódik

Az ember azt gondolhatná, hogy az egy csillagos értékelés egyenlő azzal, hogy nem ajánlja az oldalt. Ezzel szemben viszont…

Beküldőnk szemszögéből

Úgy néz ki, mintha lényegtelen lenne az egy csillag. Végül is lehet, az is egyfajta értékelés. De ez nem jelenti azt, hogy az illető ajánlja az oldalt.
Ez a bug, vagy nevezzük bárminek, a lájk gyűjtögető oldalaknak is kedvez. Hiába minősíti le valaki egy csillaggal az oldalt, másnál (ahol az ajánlás működik már) ott félrevezető információt kaphat és az oldal ajánlásaként lesz látható. A fagylalt visszanyal tipikus esete.

Tehát ha valaki egy lájk gyűjtő oldalt szeretne leértékelni, inkább ne tegye. Várja meg az ajánlási rendszert.

 

Támogasd a Listázót!

Oldalunkat önerőből, támogatással és reklámokból tartjuk fenn. Ha lehet, néha kattints reklámjainkra. Ezzel is oldalunk működését segíted. Valamint kérjük, támogasd oldalunkat, ha szeretnél továbbra is tájékoztatást kapni a legújabb átverésekről, lehúzásokról, kamu hírekről.
Köszönjük!

Print Friendly, PDF & Email

Tovább görgetve, az oldal alján hozzászólási lehetőség is van!

Mit tegyünk, ha átvertek? Ismerd fel a webshopot:
Hová fordulhatunk ha internetes vásárláskor becsaptak minket?
Szolgáltató beazonosítása - Internetes vásárlás

Bejelentéshez használható hivatkozások:
Hogyan jelentsünk egy oldalt a Facebooknak?
Google (és Blogspot) oldalakra, fiókokra vonatkozó bejelentések
Spam tartalmú weboldal bejelentése a Google felé
Adathalász weboldal bejelentése a Google felé
Kártevő szoftvert tartalmazó weboldal bejelentése a Google felé

Listák oldalakról, melyeknek nem kellene az interneten lenniük:
Lájkvadász weboldalak listája
Problémás webshopok listája
Weboldalak, amiket jobb ha nem nyitsz meg
Kattintásvadász oldalak — ezeket se nyisd meg

A cikket továbbadni, megosztani ér!


A honlap szerzői jogi védelem alá eső tartalma, illetve annak bármely alkotóeleme (szöveg, kép, videó, stb.) - a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvényben szabályozott szabad felhasználás eseteit kivéve - csak a Kamu/Átverős Oldal Listázó előzetes, írásos engedélyével használható fel. A cikkeinkbe csak olyan képek/szövegek kerülnek, amelyek nyilvánosan is elérhetők. A cikk alatt megjelenő látogatói hozzászólások nem tükrözik az álláspontunkat és felelősséget sem vállalunk értük.

Minden vélemény számít

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..