Dwayne Johnson osztogatja a vagyonát [Frissítve!]

TTT Design - az elegáns arculat itt születik

Megosztás

(Utoljára frissítve: 2018-08-06)

Frissítés:
2018-08-06

Szikla megőrült volna?

Hiába, nem csak nálunk elviselhetetlen a meleg és bolondítja meg az embereket. Ugyanez figyelhető meg a tengerentúlon is.
Nem ismeretlen számunkra, hogy Dwayne Johnson egy jószívű óriás, aki örömmel ajándékozza meg a számára fontos embereket. Olvastunk róla, hogy néhány hónapja édesapját lepte meg egy Cadillac-kel sikeres csípőműtétje után, most pedig dublőre – és egyben unokatestvére – kapott egy hasonlóan nagylelkű ajándékot, egy terepjárót. Mindketten könnyekig hatódtak. Talán Dwayne jószívűsége indított kisebb agyvihart annak a fejében, aki mindezek után azt kezdte terjeszteni, hogy a színész szétosztja a vagyonát. Ez bizony kamu, vastagon.

Jöjjenek a részletek

A profil megnyitásához kattints a képre.

Képek, képtelenségek

A cikk a hirdetés után folytatódik

Július 25-éig nem is lehetett volna ráismerni a profilra. Ki hitte volna, hogy Dwayne “The Rock” Johnson leánykori neve Roslan Yusof volt. Legalább is a Facebook hivatkozásban ez szerepel.

Július 25 előtt egy ártatlan profilnak tűnt. Természetképeket és cukiságokat osztott meg. Sőt a profilképe is olyan volt.

Ezután jött az átváltozás. A Szikla legújabb filmjének plakátja lett a háttér. Ő maga pedig a profilkép.

Idáig szinte naponta tett fel posztokat magáról, pénzkötegekről, pénznek örülő emberekről.
Kié lehet a profil valójában és mire figyeljünk?

Ennyi bizonyíték bőven elég lesz szerintem ahhoz, hogy belássuk: nem az igazi színész profilján járunk. Van a fényképek között egy oda nem illő is. Hogy kik lehetnek a képen? Talán a profil valódi tulajdonosa és barátai?

Közülük bármelyik lehetne Roslan Yusof.
Figyeljünk oda a hülyeségekre, mert mint ebben az esetben is, alattomosan támad. Elég átnevezni a profilt, ellopni egy ismert ember fényképét és feltölteni profilképnek, kiposztolni pár netről szedett képet és máris pezseg a Facebook a hülyeségtől, mint aranyhal a királyvízben. Szerencsére (már ha annak lehet nevezni) ezúttal nem csak magyarok ették meg az átverést. A világ minden tájáról, minden nyelven gyűlnek az “osztva”, “nyeremény” szavak. Ismert emberek, közszereplők profiljai, oldalai Facebook által hitelesítettként láthatók, amit a név mellett látható kék alapon fehér pipa jelez.


Ha közismert személy mellett nem szerepel a kis pipa, az hamisítvány, nem hivatalos oldal, illetve egy rajongói oldal. Mit tegyünk ilyen esetben? Próbáljuk meg jelenteni.

Hamis profil bejelentése

Veszteni nem vesztünk semmit, de hátha… Ismerős szöveg ugye? Pont ezeket a szavakat szokták használni a hiszékenyek, amikor egyértelmű kamu sorsoláskor oszták a marhaságot. Lehet, hogy ebben az esetben sem járunk sikerrel. De hátha… 🙂

Először is a profil jobb szélén kattintsunk a három pöttyre.

Kattintsunk a Visszajelzés küldése a profilról opcióra. Kattintás után ez fogad:

Először inaktív mezőket látunk. Kattintsunk a Valaki másnak adja ki magát mezőre, majd a lejjebb megjelenő mezők közül a Hírességre, majd az Elküldöm gombra.


A választékból a Profil jelentése opciót válasszuk ki.


Tegyünk pipát a Szerintem ez nem felel meg  Facebook közösségi alapelveinek mellé. Ekkor a Jelentés feliratú gomb aktívvá válik. Kattintsunk erre is.


Miután megtörtént a bejelentés, csak kattintsunk a Készre és ezzel megtettük jó cselekedetünket. A többit bízzuk a Facebookra…

Frissítés: 2018-08-06

Többen jeleztétek a cikk megszületése után, hogy nem csak egy Dwayne Johnson oldal/profil létezik, amely vagyonának osztogatásáról szól. Ezek közül nem egy azzal trükközik, hogy a Facebook által hitelesített oldalt/profilt jelző kis pipát a profilképre Photoshop-olva látható. Profilképen soha sincs hitelességet jelző pipa. Mindig a név mellé kerül.

Ilyen a hamisított hitelességet jelző ikon, a képre Photoshop-olva.
Így néz ki a hamisítvány, ha a profilképre kattintunk.
A valódi hitelesítő ikon a név mellett van. Ha az egeret az ikon fölé visszük, információ jelenik meg róla.

Az ilyen hamisított hitelességgel rendelkező és még ráadásul hamis híreket posztoló oldal szerintem többszörösen visszaél az adott személy/oldal nevével, népszerűségével. Ha ilyen oldalt látsz, jelentsd a feljebb leírtak alapján. A Facebook pedig igazán megmutathatná, hogy szembeszáll a hírességek hamisítóival és gondolkodás nélkül törli az ilyen oldalakat.

 

Támogasd a Listázót!

Oldalunkat önerőből, támogatással és reklámokból tartjuk fenn. Ha lehet, néha kattints reklámjainkra. Ezzel is oldalunk működését segíted. Valamint kérjük, támogasd oldalunkat, ha szeretnél továbbra is tájékoztatást kapni a legújabb átverésekről, lehúzásokról, kamu hírekről.
Köszönjük!

Print Friendly, PDF & Email

Tovább görgetve, az oldal alján hozzászólási lehetőség is van!

Mit tegyünk, ha átvertek? Ismerd fel a webshopot:
Hová fordulhatunk ha internetes vásárláskor becsaptak minket?
Szolgáltató beazonosítása - Internetes vásárlás

Bejelentéshez használható hivatkozások:
Hogyan jelentsünk egy oldalt a Facebooknak?
Google (és Blogspot) oldalakra, fiókokra vonatkozó bejelentések
Spam tartalmú weboldal bejelentése a Google felé
Adathalász weboldal bejelentése a Google felé
Kártevő szoftvert tartalmazó weboldal bejelentése a Google felé

Listák oldalakról, melyeknek nem kellene az interneten lenniük:
Lájkvadász weboldalak listája
Problémás webshopok listája
Weboldalak, amiket jobb ha nem nyitsz meg
Kattintásvadász oldalak — ezeket se nyisd meg

A cikket továbbadni, megosztani ér!


A honlap szerzői jogi védelem alá eső tartalma, illetve annak bármely alkotóeleme (szöveg, kép, videó, stb.) - a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvényben szabályozott szabad felhasználás eseteit kivéve - csak a Kamu/Átverős Oldal Listázó előzetes, írásos engedélyével használható fel. A cikkeinkbe csak olyan képek/szövegek kerülnek, amelyek nyilvánosan is elérhetők. A cikk alatt megjelenő látogatói hozzászólások nem tükrözik az álláspontunkat és felelősséget sem vállalunk értük.

Minden vélemény számít

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..