Idézetek szép képeken — avagy csúcsra járatott lájkkurvulás

TTT Design - az elegáns arculat itt születik

Megosztás

(Utoljára frissítve: 2018-07-22)

Sokfelé találkozhattatok posztokkal, amiben ezért, azért lájkot kérnek. Ma egy egészen újfajta lájkokért történő koldulással találkoztunk.

Az oldal megnyitásához kattints a képre.

Az oldal (ahogy a neve is mutatja) idézeteket oszt meg képek formájában. A képek háttere változatos. Persze senki ne gondolja, hogy az oldal szerkesztője izzadságszagúan ül és szerkeszti a képeket. A legtöbbjét becsületes módon találta meg más oldalakon és kölcsönözte. Csak mindig elfelejtette megköszönni és odaírni honnan származik. De az ilyen kis plágiumokra nem adunk.

A cikk a hirdetés után folytatódik

Az alábbi indexképek csak egy része a kollekciónak, amit az oldal a majdnem másfél éve alatt összeszedett.

A bekarikázott képeket kerestük meg a neten.

 

De most jöjjön ami a cikk címét is adja: a lájkkurvulás. Pontos meghatározása nincs. A tooltipben leírtak az általunk helyesnek vélt definíciót tartalmazza. Ha már tudjuk mi a lájkkurvulás, milyen posztoknál használják, akkor most jöjjön egy igazi, egy mindent felülmúló, kicsit sem undorító, emberek érzéseivel játszadozó lájlkpiroslámpásnegyed. Mert ez már túl megy minden pofátlan kunyeráláson. Olvasd el:

KISLÁNYOM ÉLET-HALÁL KÖZÖTT VAN!NEM PÉNZT SZERETNÉK,CSUPÁN ANNYIT SZERETNÉK OLVASSÁTOK EL SORAIM,AMIVEL HOZZÁTOK FORDULOK!
Drága Embertársaim,kérlek Titeket ne hagyjatok magamra! 
Nagyon vártam édes kicsi lányomat Johannát. 
Egyedül nevelem,mert a párom elhagyott… 
Ez már nem is fontos számomra,hisz magam is fel tudom nevelni Tündérkémet. 
A szomorú tény az,hogy leukémiás.
Nem akarom elfogadni a tényt,hogy elveszíthetem ŐT! 
Kérlek titeket álljatok mellém néhány biztató szóval,jó kívánsággal,imával! 
Hatalmas erőt adhattok nekem és hiszem,hogy a biztatás hatalmas segítség! 
Kérlek TITEKET imádkozzunk együtt Drága Johannámért! 
Ha csak egy picit is hisztek a közös ima erejében,úgy kérlek küldjétek el soraimat ismerőseiteknek is! 
Nagyon köszönöm mindenkinek,aki mellénk áll!
Likeold Idézetek szép képeken oldalt.

Már majdnem telebőgtem egy százas pézsét, amikor nagy nehezen, könnyeimmel küszködve elértem a végére és mint egy atombomba, teljesen romba döntött mindent, amit eddig okozott nekem. Na jó, az a könnyekkel küszködés csak a drámai fokozás miatt volt. Megfigyelted ugye, hogyan kezdi a szöveget?
KISLÁNYOM ÉLET-HALÁL KÖZÖTT VAN majd csak úgy a végére odabiggyeszti, hogy Likeold Idézetek szép képeken oldalt.

Kész! Ezen a ponton ugrott le az agyamról az ékszíj, meglékeltem a koponyámat és elhajítottam jó messzire az agyamat. Ezzel máris a lájkbárányok szíve közepébe hatolt szerencsétlen anya szívszorító kérése. Mint egy varázsszóra, az egybitesek annak rendje és módja szerint kifejezték sajnálkozásaikat és jókívánságaikat. Persze hogy megtették, hiszen anyuci, miután kérlelte a jó népet, ott ül és várja hogy írjanak neki. Dehogy ül ott. Csak ezt hiszik…

Ha már ennyire vallásozunk, akkor pont illik ide az alábbi mondás: nagy az Isten állatkertje, de alacsony a kerítés.

Egyébként a síró anya képét, ahogy a csecsemőt tartja a kezében kismillió verzióban lehet megtalálni a neten. A kép eredete nem tudni milyen apropóból jelent meg, de tucatnyi nyelven kérik az embereket hogy imádkozzanak érettük.

Ez csak töredéke annak a mennyiségnek, ahol megtalálható a kép.

A végére már csak egy kisebb meglepetés maradt. A névjegyet megnézve (ami persze tök üres), csak egy ismerős nevet látni.

Sokaknak ismerős lehet a neve. Akinek nem, annak röviden: oldaltolvaj, lájkvadász. Sok oldal eltulajdonítása fűződik a nevéhez, valamint ilyen és ehhez hasonló oldalak felfuttatása bármi áron. Az sem elképzelhetetlen, hogy ezt az oldalt is lopta. Róla már írtunk korábban, de az a profilja már nem elérhető. A cikkünk róla (melyet ide kattintva olvashatsz el) 2016-ban íródott. A jelenlegi profilja viszont 2017. augusztusi. Profiljának megtekintéséhez kattints ide. Ha pusztulnia kellene a kamu, lájkvadász oldalaknak, akkor ez lehetne az első amit törölhetnének gazdájával együtt. Mindenesetre próbálkozzunk meg mindenféle indokkal jelenteni az oldalát. Miként lehet ellopni egy oldalt? Kattints ide és megtudod.

 

Támogasd a Listázót!

Oldalunkat önerőből, támogatással és reklámokból tartjuk fenn. Ha lehet, néha kattints reklámjainkra. Ezzel is oldalunk működését segíted. Valamint kérjük, támogasd oldalunkat, ha szeretnél továbbra is tájékoztatást kapni a legújabb átverésekről, lehúzásokról, kamu hírekről.
Köszönjük!

Print Friendly, PDF & Email

Tovább görgetve, az oldal alján hozzászólási lehetőség is van!

Mit tegyünk, ha átvertek? Ismerd fel a webshopot:
Hová fordulhatunk ha internetes vásárláskor becsaptak minket?
Szolgáltató beazonosítása - Internetes vásárlás

Bejelentéshez használható hivatkozások:
Hogyan jelentsünk egy oldalt a Facebooknak?
Google (és Blogspot) oldalakra, fiókokra vonatkozó bejelentések
Spam tartalmú weboldal bejelentése a Google felé
Adathalász weboldal bejelentése a Google felé
Kártevő szoftvert tartalmazó weboldal bejelentése a Google felé

Listák oldalakról, melyeknek nem kellene az interneten lenniük:
Lájkvadász weboldalak listája
Problémás webshopok listája
Weboldalak, amiket jobb ha nem nyitsz meg
Kattintásvadász oldalak — ezeket se nyisd meg

A cikket továbbadni, megosztani ér!


A honlap szerzői jogi védelem alá eső tartalma, illetve annak bármely alkotóeleme (szöveg, kép, videó, stb.) - a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvényben szabályozott szabad felhasználás eseteit kivéve - csak a Kamu/Átverős Oldal Listázó előzetes, írásos engedélyével használható fel. A cikkeinkbe csak olyan képek/szövegek kerülnek, amelyek nyilvánosan is elérhetők. A cikk alatt megjelenő látogatói hozzászólások nem tükrözik az álláspontunkat és felelősséget sem vállalunk értük.

Minden vélemény számít

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..