Tv Fix (vagy Fox) a mindent vevő antenna

Megosztás

(Utoljára frissítve: 2018-07-04)

Sokan külditek az alábbi három hivatkozást, ezért úgy gondoltuk utánanézünk mi az igazság. Csak egyetlen betű az eltérés a termékek nevében, mégis látszólag ugyanarról van szó. A termék nem más, mint egy mindent vevő antenna, amit csak a televízióhoz kell csatlakoztatni és élvezni a tökéletes minőségű adást és rengeteg csatornát.

  1. http://thegadgeting.com/gadgets/reviews/hu/
  2. https://www.freeseetv.com/tvfix/en/
  3. https://www.freeseetv.com/tvfix/hu/

Tulajdonképpen ez két hivatkozás, csak az utóbbinál van en (angol) és hu (magyar) megfelelője is.

A cikk a hirdetés után folytatódik

Csodálatosan hangzik ugye? Ingyen lehet nézni minden csatornát. Vajon a minden alatt mit értenek? Vagy ez olyan mint Chuck Norris vicc? 
-Hány fekvőtámaszt tud csinálni? 
-Az összeset.

Tovább görgetve az oldalon meggyőzőbbnél meggyőzőbb tukmálásnak lehetünk részesei.

Erről a másfél milliós számról nem derül ki hogy mikor történt, mennyi időn keresztül. Ha azt nézzük, hogy a világon hány ember és a legtöbb helyen azért már van valamilyen tévé készülék, ez a szám eltörpül. De az tény, hogy szépen hangzik. 
Ha eddig még nem esett le az állad a csodálkozástól, akkor most fog.

Mielőtt Magyarországon elterjedt volna a kábeltévé, szobai, vagy tető antennával fogtuk az MTV1-et, MTV2-t és a Cseh tévét. Komoly választék volt akkoriban. Most visszagondolva, azt hittem az antenna volt, amit használtunk, de a pirossal bekeretezett rész most totálisan lerombolta minden illúziómat, emlékeimet erről a korról. Azért ez már nem semmi, de tényleg. Antenna, ami tv jeleket fog? Hol éltem eddig???
Eltelt pár perc, mire felmostam magam az ájulásból és görgettem tovább. Kissé remegni kezdett a kezem, hogy “úristenmifogmégjönni?”…

Elég hamar ismét az ájulás szélére kerültem. Aki világ életében csak kábeltévét látott, annak lehet újdonság és hihetetlen technikai megoldás a légből fogott televíziós adás lehetősége. De hogy ez titok lenne? Magyarországon nem hinném. Attól függetlenül, hogy több kábeltévés szolgáltató létezik, akik szinte országos lefedettséggel rendelkeznek, létezik még a jó öreg úgynevezett földfelszíni sugárzás is. Itthon, a fiatalkorunkból ismert analóg adás sugárzása (ami sokszor szellemképes volt) 2013. október 31 után már nem volt elérhető. Helyét átvette a minőségében jobb földfelszíni digitális sugárzás. Ezt hívták Digitális átállásnak. Hogy mi az analóg és digitális közötti különbség, miért kellett átállni, milyen technikai feltételeknek kell megfelelni a digitális televíziózáshoz, megtudhatod a Wikipédia oldaláról. Kis kitérő után térjünk vissza cikkünk lényegére, a tévé jeleket fogó csoda antennára.
Még lejjebb görgetve az oldalon, egy csodálatos videóra bukkanunk, melyben megtekinthetjük magát a készüléket és hogy milyen egyszerű a használata. Valamint milyen tű éles képet produkál a szerkezet. Ismét döbbenet…

Az oldal gyorsan eloszlatja a félelmünket, hogy esetleg illegális az ilyen kütyü használata. Aki most vesz tudomást ilyen dolgokról, lehet hogy rémisztően hathat a tudat, hogy nem kell fizetni a tévézésért.

A félreértések elkerülése végett jobb tisztázni valamit. Az antenna sosem fogja megmutatni milyen csatornák állnak rendelkezésre. Erre a tévé készüléket kell használni. Mégpedig azt a részét, ahol a csatornákat lehet megkeresni és beállítani. Miután ezt a procedúrát elvégeztük, akkor jöhet a chips és a kóla.

Az oldal legvégére maradtak a Facebook kommentek. A sok hozzászólást olvasva mosoly kerül arcunkra. A készülék használata gyerekjáték, a postai kiszállítás pár nap alatt megvan és hihetetlenül olcsón lehet megvásárolni ezt a tévé jeleket is fogó tévé antennát. A felismerés hatására némi üröm vegyül az örömbe. A hozzászólások csak hasonlítanak a Facebook kommentekre. Valójában csak lemásolták a kinézetét és nemlétező emberek nemlétező áradozásait olvashatjuk. Sem a profilra nem lehet kattintani, sem válaszolni nem lehet az illetőnek. Ami egyedül működni látszik az a Kedvelés nevű gomb, amire kattintva a kedvelések száma eggyel növekszik.

Ezzel az oldal elemzésének végére érkeztünk, most rendeljünk egyet, mivel marha olcsó és mindent fog. Az oldalon egyébként minden amire kattintani lehet a rendelési oldalra fog juttatni.

A videón a kattintás utáni érdekességek történnek. Micsoda mázlim van, hogy jogom van ilyet rendelni és még raktáron is van! Agyam eldobom, ilyen nincs!!!

Miután jogom van rendelni és látom az árát, vajon megéri-e ez nekem? Annyi sok jót írtak róla: fogja a tévé jeleket, vezeték nélküli 😂, és még csak nem is illegális. A 35.74$ ár egy ilyenért aprópénz lehet. Átszámítva

potom 10000 forintért a tulajdonomat képezheti. Ne felejtsük el, hogy ezt a készüléket ki tervezte.

Elképzeltem a mérnököt, ahogy űrhajó helyett véletlenül a tenyér méretű, fekete, lapos, minden csatornát fogó antennát fejlesztett…véletlenül. De mit keres itt még a katonai technológia? 

Ha eddig bizonytalan voltál, ettől tuti határozott leszel.

Most pár szó arról, hogy mit is lehet fogni Magyarországon ezzel az antennával.

2018-at írunk. A földfelszíni analóg sugárzás 5 éve nem létezik, helyette a földfelszíni digitális sugárzás működik. Valóban léteznek ingyen fogható csatornák, de nem 100, vagy minden, ahogy ezt a lehúzós, kamu, mocsok hirdeti. A MindigTv nevű műsorszóró cég honlapján megtalálhatók azok a csatornák, amiket ingyen lehet nézni. Aki azt hiszi, hogy ez több száz csatornát jelent, azt el kell hogy keserítsem. 

Kép: MindigTv

Szeretnék még jobban illúzióromboló lenni. A fentebb megírt ára a készüléknek csábító lehet, ha belegondolunk: nem kell díjat fizetni, így megtérül az ára. Megsúgom, hogy ilyen vackokat szinte tized áron megvásárolhatunk például az Ebay-ről.

De nálunk is kaphatók kis szobai antennák, amik szintén alkalmasak MindigTv adások vételére. 

Kép: eMAG
Kép: Euronics

 

Összefoglalva:

Ne dőlj be olyan oldalak kecsegtető ajánlatainak, ahol csodának állítják be a kütyüt azt hangoztatva, hogy mindenre jó, űr- és katonai technológiával készült, legális, bár vicsorognak a kábelszolgáltatók… Marhaság. Akinek nincs nagy igénye a tévézésre, nem akar több száz csatorna közül válogatni (kábeltévé), annak tökéletesen megfelel ez a teljesen legális megoldás és horror árakat sem kell fizetni érte. Nem beszélve arról, hogy ilyen hülyeségeket összehordó oldalon nem szabad rendelni. A rendelésénél nevet, lakcímet, email címet is kér, kártyás fizetés esetén a bankkártya adataidat is, ami erősen adathalász szagú. 

 

Támogasd a Listázót!

Oldalunkat önerőből, támogatással és reklámokból tartjuk fenn. Ha lehet, néha kattints reklámjainkra. Ezzel is oldalunk működését segíted. Valamint kérjük, támogasd oldalunkat, ha szeretnél továbbra is tájékoztatást kapni a legújabb átverésekről, lehúzásokról, kamu hírekről.
Köszönjük!

Egy vélemény a Gyakori kérdéseken

Print Friendly, PDF & Email

Tovább görgetve, az oldal alján hozzászólási lehetőség is van!

Mit tegyünk, ha átvertek? Ismerd fel a webshopot:
Hová fordulhatunk ha internetes vásárláskor becsaptak minket?
Szolgáltató beazonosítása - Internetes vásárlás

Bejelentéshez használható hivatkozások:
Hogyan jelentsünk egy oldalt a Facebooknak?
Google (és Blogspot) oldalakra, fiókokra vonatkozó bejelentések
Spam tartalmú weboldal bejelentése a Google felé
Adathalász weboldal bejelentése a Google felé
Kártevő szoftvert tartalmazó weboldal bejelentése a Google felé

Listák oldalakról, melyeknek nem kellene az interneten lenniük:
Lájkvadász weboldalak listája
Problémás webshopok listája
Weboldalak, amiket jobb ha nem nyitsz meg
Kattintásvadász oldalak — ezeket se nyisd meg

A cikket továbbadni, megosztani ér!


A honlap szerzői jogi védelem alá eső tartalma, illetve annak bármely alkotóeleme (szöveg, kép, videó, stb.) - a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvényben szabályozott szabad felhasználás eseteit kivéve - csak a Kamu/Átverős Oldal Listázó előzetes, írásos engedélyével használható fel. A cikkeinkbe csak olyan képek/szövegek kerülnek, amelyek nyilvánosan is elérhetők. A cikk alatt megjelenő látogatói hozzászólások nem tükrözik az álláspontunkat és felelősséget sem vállalunk értük.

Minden vélemény számít

2 hozzászólás a(z) “Tv Fix (vagy Fox) a mindent vevő antenna” bejegyzéshez

  1. Sinka Miklós szerint:

    3 napja kaptam meg és semmi nem jón be ,telefonszám nincs reklamálni sem tudok ! Ha valaki tud telefonszámot vagy címet megköszönöm .

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..