Ajándék iPhone X 319.9 forintért

TTT Design - az elegáns arculat itt születik

Megosztás

(Utoljára frissítve: 2018-06-30)

Két weboldalról kaptunk értesítést. Ez nem jelenti azt, hogy nincs több. Látszólag különbözőek, de van egy közös tulajdonságuk: mindkét oldal rejt egy olyan dolgot, ahol ingyen, pontosabban majdnem ingyen egy iPhone X telefonhoz juthatunk. Sajnos a végkifejletig nem jutottunk el. Az is kiderül miért. De kezdjük az elején. Van két hivatkozásunk:

A hivatkozásokat szándékosan képernyőmentésként lett megjelenítve, elkerülendő a csábulást. 😄

A cikk a hirdetés után folytatódik

A két oldal két különböző témában jelentet meg cikkeket. Az elsőnél elektronikáról olvashatunk 9 darab cikket, a másodiknál utazásról és a világról olvashatunk 10 cikkben. Az érdekesség mindegyiknél a legutolsó cikkben van.

Az “olvasd tovább” gombra kattintva azonnal eláll a lélegzetünk.

Az eddig angol nyelven kommunikáló oldalak hirtelen magyarul szólnak hozzánk (az ide juttató, egyetlen cikk nyelve lengyel!), egy felugró ablakból. Ennek fele se tréfa. Egy kérdőív kitöltéséért egy ájfón? Nosza…

Az első három kérdéstől tuti hogy mindenkinek verejtékcseppek jelennek meg a homlokán. Ezek után a negyedik kérdést röhögve válaszolnánk meg. De azért hogy lehet ez? Egy több százezre forintot érő telefont kapunk ajándékba és itt garasoskodnak a 320 forintos szállítási díjért? Megjegyzem Magyarországon a legolcsóbb szállítási díj kb. 990 forint. Na jó, kicsire nem adunk…
Miután kitöltöttük a kérdőívet, a “rendszer” ellenőrzi, hogy valóban először játszunk. Nehogy véletlenül felhalmozzuk a sok ájfónt, ugyebár.

Az egészben a fura az, hogy mire ez a cikk íródik, körülbelül tucatszor játszottuk el a kérdőívesdit. Kissé feledékeny a rendszer… 

A boldogság könnyivel küszködünk, amiért már csak pár kattintás választ el az ájfóntól. Ugyanezen oldalon lejjebb görgetve boldog tulajdonosok Facebook bejegyzéseit olvashatjuk. Ha nekik sikerült, nekünk miért ne sikerülhetne?

Ja, azt nem közöltük, hogy ezek csak amolyan beprogramozott Facebook kommenteknek kinéző kommentek (ezt de szépen írtam le 👍). Az iménti képernyőmentés a cikk írását megelőző napon történt. A próba kedvéért (és persze még egy ájfónért) ismét megküzdöttünk a kérdésekkel és ismét gratulált az oldal a sikeres bekerülésért. A cikk írása előtti percekben is készült egy képernyőmentés a kommentekről. Mutatjuk a különbséget.

Az idő múlásával, a hozzászólások ideje is változik. Milyen érdekes… 😯 Ismét csak legyintünk és megyünk tovább. Élünk a lehetőséggel és a felszólítással: gyorsan cselekszünk.

Ez a kép sejtelmesen, szinte a semmiből bukkan fel, ezzel is sejtetve, hogy már-már a mienknek érezhetjük a telefont. Csupán csak email címet és jelszót kér. Email címnek bármit írhatunk. A lényeg, hogy legyen benne @ karakter. Jelszónak is mindegy mit írunk be. A “folytatódik” gombra kattintva viszont véget ér az álom, zárul Miki mókatára…

Folytatásban lévő oldal már nem töltődik be. A Panda itt behúzta a kéziféket mondva: eddig és netovább! A bátrabbak, ha akarják, a vírusirtójukat kikapcsolva tovább mehetnek. De őszintén szólva, abszolút nem fűt a kíváncsiság, hogy mi lehet ezután. Lehet hogy adathalászat, ellopva az emailcímet és kéretlen levelek tucatjait zúdítják a nyakunkra újabb ájfón nyerési lehetőségekkel, vagy bankkártya adatok trükkös megszerzéséért. Mellékesen gépre települ egy kéretlen programocska, ami kitudja mit fog a géppel művelni és milyen kárt okoz. Nem ajánljuk, hogy bárki is végig csinálja. De ha mégis, dokumentálja és küldje el nekünk.

A két weboldal eredete után kutatva nem sok minden derült ki. A whois rekordjaik lekérdezésekor látható néhány egyezés. Például a földrajzi helyek, postafiók száma, valamint a telefon- és faxszáma. Mivel titkosított domainról van szó, nem jelenti azt, hogy a talált adatok igaziak lennének.

Reméljük, hogy senki sem volt olyan hiszékeny, hogy egy ennyire átlátszó és valószínűtlen trükköt elhisz valaki. Gondoljunk csak vissza a nemrégen elhíresült átverésre és adathalászatra, amit a Wizz Air nevével visszaélve követtek el. Ez is hasonlít rá kicsit. Ne higgyünk ennek sem! A weboldalunk főmenüjében, a Bejelentési lehetőségek között találni olyat, amivel bejelenthető egy ilyen oldal. 

Például:

 

Támogasd a Listázót!

Oldalunkat önerőből, támogatással és reklámokból tartjuk fenn. Ha lehet, néha kattints reklámjainkra. Ezzel is oldalunk működését segíted. Valamint kérjük, támogasd oldalunkat, ha szeretnél továbbra is tájékoztatást kapni a legújabb átverésekről, lehúzásokról, kamu hírekről.
Köszönjük!

Print Friendly, PDF & Email

Tovább görgetve, az oldal alján hozzászólási lehetőség is van!

Mit tegyünk, ha átvertek? Ismerd fel a webshopot:
Hová fordulhatunk ha internetes vásárláskor becsaptak minket?
Szolgáltató beazonosítása - Internetes vásárlás

Bejelentéshez használható hivatkozások:
Hogyan jelentsünk egy oldalt a Facebooknak?
Google (és Blogspot) oldalakra, fiókokra vonatkozó bejelentések
Spam tartalmú weboldal bejelentése a Google felé
Adathalász weboldal bejelentése a Google felé
Kártevő szoftvert tartalmazó weboldal bejelentése a Google felé

Listák oldalakról, melyeknek nem kellene az interneten lenniük:
Lájkvadász weboldalak listája
Problémás webshopok listája
Weboldalak, amiket jobb ha nem nyitsz meg
Kattintásvadász oldalak — ezeket se nyisd meg

A cikket továbbadni, megosztani ér!


A honlap szerzői jogi védelem alá eső tartalma, illetve annak bármely alkotóeleme (szöveg, kép, videó, stb.) - a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvényben szabályozott szabad felhasználás eseteit kivéve - csak a Kamu/Átverős Oldal Listázó előzetes, írásos engedélyével használható fel. A cikkeinkbe csak olyan képek/szövegek kerülnek, amelyek nyilvánosan is elérhetők. A cikk alatt megjelenő látogatói hozzászólások nem tükrözik az álláspontunkat és felelősséget sem vállalunk értük.

TTT Design - az elegáns arculat itt születik

Minden vélemény számít

5 hozzászólás a(z) “Ajándék iPhone X 319.9 forintért” bejegyzéshez

 1. sig szerint:

  Hello, itt egy következő hasonló helyzet. Pénzt levonták (320huf), de nyilván más nem történik, nem kapunk semmit, bankkártya letiltás. Okuljunk, igaz a mondás: ami túl szép ahhoz, hogy igaz legyen, az vszleg nem igaz.

  Melléklet

  • sig szerint:

   még egy fotó

   Melléklet

   • Hazard szerint:

    Kedves Sig!

    Az azonnali kártya letiltás jó ötlet volt. Ezzel elejét vetted a későbbi kellemetlen meglepetéseknek.
    Remélem a későbbiekben sokkal szkeptikusabban fogadod az ilyen hihetetlen akciókat. Az internet tele van ragadozókkal, akik a személyes adatainkra vadásznak. Nagyon résen kell lenni, mert a legaljasabb trükkökkel próbálják elhitetni az emberrel, hogy valóban övé lehet egy méregdrága kütyü.

 2. Standi István szerint:

  hello én sajnos elhittem és beirtam a kartyaszamot is 🙁 mi a teendő

  • Hazard szerint:

   Kedves István!

   A cikkben nem vittük végig a folyamatot, mert a vírusirtó közbeszólt. Ha bankkártya adatokat kért és meg is adtad (kártyaszám, lejárati idő, titkos háromjegyű kód), ajánlott a kártya letiltása és új kártya igénylése. Különben nem kívánt pénzlevonások lehetnek a következményei. Jobb a bajt megelőzni, mint utána keseregni.

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..