Adathalászok a Wizz Air nevében — Ne dőlj be! [FRISSÍTVE]

Megosztás

(Utoljára frissítve: 2018-06-06)

Sokan küldték nekünk azt a hivatkozást, melyben 1€-ért 2 darab Wizz Air jegyet lehet nyerni. Persze a jegyeket nem adják ám ingyen.

Ez a hivatkozás kering most a neten, Illetve Facebookon: http://wizzair.hu-hu.online/

A cikk a hirdetés után folytatódik

Rákattintva csodálatos meglepetésben lesz részed: 

Oda ne rohanjak. Ha ez ilyen könnyen ment, nem lehet gond a többi részével sem (nyálfolyás beindul…). Az oldal azonnal a képünkbe tolja a bugyuta kérdőívét, amit óvodás korban lévő gyermekek is nevetve megválaszolnak.

A megválaszolásnál lényegtelen mire kattintunk, mivel ez csak álcából vannak. Érezzék a hívők, hogy meg kell dolgozni azokért a jegyekért.

Az oldal alján előre programozott Facebook hozzászólások láthatók, amihez természetesen nem tudunk hozzászólni.

Mindannyian örvendeznek, hogy milyen egyszerű volt nyerni.

A Facebook hozzászólás is érdekes. Magyar Facebookom ellenére idegen nyelven (talán románul) jelenik meg a szöveg, valamint a profilképem hiányzik.

A weboldal lábléce és az egész kinézete kísértetiesen hasonlít a valódi Wizz Air weboldalához. Ez különösen a láblécen mutatkozik meg.

Az adathalász oldal lábléce.
A valódi Wizz Air oldal lábléce.

 

Miután megválaszoltuk ezeket a kegyetlen és vért izzasztó kérdéseket, a “rendszer ellenőrzi” a dupla regisztrációt(?) és természetesen nem talál kivetnivalót, hogy megadd személyes adataidat az adathalászoknak. Előtte viszont meg kell osztanod, hogy a megszerezd a nemlétező jegyeket.

A “FOLYTATÓDIK” gombra kattintva egy másik weboldalra kerülsz, ahol az adatok bekérése (lenyúlása történik):

Kitöltöttük mi is: 

Nem volt hiba a kitöltés során…

Miután sikeresen megadtunk nevünket, lakcímünket és email címünket, ismét egy másik oldalra irányít minket az oldal, ahol fizethetünk… tanulópénzt.

Mivel valójában ilyen fizetési felület nem létezik, nagy a valószínűsége annak, hogy a fentebb megadott adatainkon kívül a bankkártya adatainkat is megkapják az adathalászok. Így akár új személyazonosságot hamisítva bárhol, bármikor felhasználhatják banki egyenlegünket.

Ugye emlékeztek még a Tesco-s, Penny-s, OTP-s átverésekre? Nos, ez ugyanolyan alapokra épül. 

A Wizz Air közleménye:

A Wizz Air tudomására jutott, hogy a fogyasztók megtévesztésére alkalmas, a Wizz Air arculatához hasonló, illetve azzal megegyező kinézetű weblap illetve facebook oldal terjed a közösségi médiában. Az oldal és a post hamisan azt ígéri, hogy egy megosztással, valamint néhány kérdésre adott helyes válasszal a felhasználó 1 euróért 2db Wizz Air repülőjegyet vásárolhat. A Wizz Air ezúton is szeretné megerősíteni, hogy a vállalat hivatalos honlapja a wizzair.com címen található. Bármilyen promóciót, illetve versenyt a légitársaság kizárólag a saját hivatalos honlapján, illetve a saját hivatalos közösségi média felületein, valamint a WIZZ hírlevélben hirdet meg. A Wizz Air azt tanácsolja, hogy a felhasználók kizárólag a vállalat hivatalos csatornáit keressék fel, más, a repülőtársaság akcióiról, felhívásairól szóló oldalakra, linkekre ne kattintsanak. A Wizz Air megteszi a szükséges lépéseket azon személyek, illetve jogi személyiségek ellen, akik hamisan állítják, hogy a Wizz Air nevében járnak el, illetve akik a Wizz Air nevében félrevezetik, megtévesztik a fogyasztókat.

Érdemes megfigyelni, hogy egyik helyen 1€, máshol 1$ a két jegy ára. Most melyik is? 

 

Támogasd a Listázót!

Oldalunkat önerőből, támogatással és reklámokból tartjuk fenn. Ha lehet, néha kattints reklámjainkra. Ezzel is oldalunk működését segíted. Valamint kérjük, támogasd oldalunkat, ha szeretnél továbbra is tájékoztatást kapni a legújabb átverésekről, lehúzásokról, kamu hírekről.
Köszönjük!

Ne dőljünk be az 1€-s ajánlatnak, mert adathalászat. Aki végig becsületesen kitöltötte valódi adataival, ne csodálkozzon, ha megcsapolják az egyenlegét. Azonnal tiltasd le a kártyádat, ha nem akarsz kellemetlen meglepetést magadnak!

 

Print Friendly, PDF & Email

Tovább görgetve, az oldal alján hozzászólási lehetőség is van!

Mit tegyünk, ha átvertek? Ismerd fel a webshopot:
Hová fordulhatunk ha internetes vásárláskor becsaptak minket?
Szolgáltató beazonosítása - Internetes vásárlás

Bejelentéshez használható hivatkozások:
Hogyan jelentsünk egy oldalt a Facebooknak?
Google (és Blogspot) oldalakra, fiókokra vonatkozó bejelentések
Spam tartalmú weboldal bejelentése a Google felé
Adathalász weboldal bejelentése a Google felé
Kártevő szoftvert tartalmazó weboldal bejelentése a Google felé

Listák oldalakról, melyeknek nem kellene az interneten lenniük:
Lájkvadász weboldalak listája
Problémás webshopok listája
Weboldalak, amiket jobb ha nem nyitsz meg
Kattintásvadász oldalak — ezeket se nyisd meg

A cikket továbbadni, megosztani ér!


A honlap szerzői jogi védelem alá eső tartalma, illetve annak bármely alkotóeleme (szöveg, kép, videó, stb.) - a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvényben szabályozott szabad felhasználás eseteit kivéve - csak a Kamu/Átverős Oldal Listázó előzetes, írásos engedélyével használható fel. A cikkeinkbe csak olyan képek/szövegek kerülnek, amelyek nyilvánosan is elérhetők. A cikk alatt megjelenő látogatói hozzászólások nem tükrözik az álláspontunkat és felelősséget sem vállalunk értük.

Minden vélemény számít

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..