Adathalászok a Wizz Air nevében — Ne dőlj be! [FRISSÍTVE]

TTT Design - az elegáns arculat itt születik
(Utoljára frissítve: 2018-06-06)

Sokan küldték nekünk azt a hivatkozást, melyben 1€-ért 2 darab Wizz Air jegyet lehet nyerni. Persze a jegyeket nem adják ám ingyen.

Ez a hivatkozás kering most a neten, Illetve Facebookon: http://wizzair.hu-hu.online/

Rákattintva csodálatos meglepetésben lesz részed: 

Oda ne rohanjak. Ha ez ilyen könnyen ment, nem lehet gond a többi részével sem (nyálfolyás beindul…). Az oldal azonnal a képünkbe tolja a bugyuta kérdőívét, amit óvodás korban lévő gyermekek is nevetve megválaszolnak.

A megválaszolásnál lényegtelen mire kattintunk, mivel ez csak álcából vannak. Érezzék a hívők, hogy meg kell dolgozni azokért a jegyekért.

Az oldal alján előre programozott Facebook hozzászólások láthatók, amihez természetesen nem tudunk hozzászólni.

Mindannyian örvendeznek, hogy milyen egyszerű volt nyerni.

A Facebook hozzászólás is érdekes. Magyar Facebookom ellenére idegen nyelven (talán románul) jelenik meg a szöveg, valamint a profilképem hiányzik.

A weboldal lábléce és az egész kinézete kísértetiesen hasonlít a valódi Wizz Air weboldalához. Ez különösen a láblécen mutatkozik meg.

Az adathalász oldal lábléce.
A valódi Wizz Air oldal lábléce.

 

Miután megválaszoltuk ezeket a kegyetlen és vért izzasztó kérdéseket, a “rendszer ellenőrzi” a dupla regisztrációt(?) és természetesen nem talál kivetnivalót, hogy megadd személyes adataidat az adathalászoknak. Előtte viszont meg kell osztanod, hogy a megszerezd a nemlétező jegyeket.

A “FOLYTATÓDIK” gombra kattintva egy másik weboldalra kerülsz, ahol az adatok bekérése (lenyúlása történik):

Kitöltöttük mi is: 

Nem volt hiba a kitöltés során…

Miután sikeresen megadtunk nevünket, lakcímünket és email címünket, ismét egy másik oldalra irányít minket az oldal, ahol fizethetünk… tanulópénzt.

Mivel valójában ilyen fizetési felület nem létezik, nagy a valószínűsége annak, hogy a fentebb megadott adatainkon kívül a bankkártya adatainkat is megkapják az adathalászok. Így akár új személyazonosságot hamisítva bárhol, bármikor felhasználhatják banki egyenlegünket.

Ugye emlékeztek még a Tesco-s, Penny-s, OTP-s átverésekre? Nos, ez ugyanolyan alapokra épül. 

A Wizz Air közleménye:

A Wizz Air tudomására jutott, hogy a fogyasztók megtévesztésére alkalmas, a Wizz Air arculatához hasonló, illetve azzal megegyező kinézetű weblap illetve facebook oldal terjed a közösségi médiában. Az oldal és a post hamisan azt ígéri, hogy egy megosztással, valamint néhány kérdésre adott helyes válasszal a felhasználó 1 euróért 2db Wizz Air repülőjegyet vásárolhat. A Wizz Air ezúton is szeretné megerősíteni, hogy a vállalat hivatalos honlapja a wizzair.com címen található. Bármilyen promóciót, illetve versenyt a légitársaság kizárólag a saját hivatalos honlapján, illetve a saját hivatalos közösségi média felületein, valamint a WIZZ hírlevélben hirdet meg. A Wizz Air azt tanácsolja, hogy a felhasználók kizárólag a vállalat hivatalos csatornáit keressék fel, más, a repülőtársaság akcióiról, felhívásairól szóló oldalakra, linkekre ne kattintsanak. A Wizz Air megteszi a szükséges lépéseket azon személyek, illetve jogi személyiségek ellen, akik hamisan állítják, hogy a Wizz Air nevében járnak el, illetve akik a Wizz Air nevében félrevezetik, megtévesztik a fogyasztókat.

Érdemes megfigyelni, hogy egyik helyen 1€, máshol 1$ a két jegy ára. Most melyik is? 

Ne dőljünk be az 1€-s ajánlatnak, mert adathalászat. Aki végig becsületesen kitöltötte valódi adataival, ne csodálkozzon, ha megcsapolják az egyenlegét. Azonnal tiltasd le a kártyádat, ha nem akarsz kellemetlen meglepetést magadnak!

 

Print Friendly, PDF & Email

Mit tegyünk, ha átvertek? Ismerd fel a webshopot:
Hová fordulhatunk ha internetes vásárláskor becsaptak minket?
Szolgáltató beazonosítása - Internetes vásárlás

Bejelentéshez használható hivatkozások:
Hogyan jelentsünk egy oldalt a Facebooknak?
Google (és Blogspot) oldalakra, fiókokra vonatkozó bejelentések
Spam tartalmú weboldal bejelentése a Google felé
Adathalász weboldal bejelentése a Google felé
Kártevő szoftvert tartalmazó weboldal bejelentése a Google felé

Listák oldalakról, melyeknek nem kellene az interneten lenniük:
Lájkvadász weboldalak listája
Problémás webshopok listája
Weboldalak, amiket jobb ha nem nyitsz meg
Kattintásvadász oldalak — ezeket se nyisd meg

A cikket továbbadni, megosztani ér!


A honlap szerzői jogi védelem alá eső tartalma, illetve annak bármely alkotóeleme (szöveg, kép, videó, stb.) - a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvényben szabályozott szabad felhasználás eseteit kivéve - csak a Kamu/Átverős Oldal Listázó előzetes, írásos engedélyével használható fel. A cikkeinkbe csak olyan képek/szövegek kerülnek, amelyek nyilvánosan is elérhetők. A cikk alatt megjelenő látogatói hozzászólások nem tükrözik az álláspontunkat és felelősséget sem vállalunk értük.

Támogasd az oldalunkat!

Ha tetszik amit csinálunk, ha szeretnéd, hogy mindenki tudjon róla, milyen csalások, ámítások történnek a Facebookon, támogasd oldalunkat egy kávé, vagy egy kóla árával. A befolyt összeget oldalunk fenntartására fordítjuk.

Megosztás

Minden vélemény számít

hozzászólás

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.