Erdély Látványosságai; Fashion Style és egy kis medveles — Különbözőek, mégis ugyanazok

(Utoljára frissítve: 2018-06-01)

Erdély látványosságaiFashion Style, Medveles Erdélyben. Látszólag három különböző oldalról van szó. Mégis van bennük közös pont.

Az oldal megnyitásához kattints a képre.
Az oldal megnyitáshoz kattints a képre.
Az oldal megnyitásához kattints a képre.

Mivel az első két oldal szerepelt már nálunk külön-külön, ezért előbb tekintsd meg a róluk szóló cikkeket:

Miután kigyönyörködtük magunkat a sok szép sorsolásban, térjünk rá arra, amiért ez a cikk íródott. Elöljáróban ismét kihangsúlyoznánk, hogy nem az eredeti medveles lejárató cikkről van szó, hanem azokról az oldalakról, amelyek megteszik ezt maguktól is. Legalább is a medveles tulajdonosa szerint a gyergyói medveleses oldal valódi, a többi csak lejárató oldal. Igaz, ezt a kijelentését később megmásította és sajátjának vallotta a kamu oldalakat is. De hátha csak valamilyen külső kényszer miatt tette. Mivel az igazságot nem tudjuk (😂), így ezzel a cikkel szeretnénk tudtára adni a tulajdonosnak, hogy kamu sorsolásokkal járatják le a medvelest. Bizony. Máris mutatjuk miről van szó.

Kezdjük az Erdély látványosságaival, mivel ott sokkal több izgalom volt az elmúlt napokban. Nem is tudom, hogy bírtak aludni azok, akik várták a sorsolást. 

A híres “DASTER” sorsolás…

Valamiért a Daster sorsoló poszt eltűnt (?), de ez nem szegte kedvét a medveles lejáratóit, hogy ismét kiposztolják az autót.

Itt már letudták írni helyesen az autó nevét.
Érdekelne, hogy ez mitől mobilház?

Eljött a május 31-e, a sorsolás napja. Pontosabban estéje. Biztos nagyon sokan várták már a sorsolást. Késő este lett, amikor végre történt valami. Szerencsére volt egy ráérős, éjszakai műszakban dolgozó közjegyző a közjegyző store-ból. Így sikeresen végrehajtották az egyik sorsolást. 

Nem derül ki hogy mit nyert. De nyert és ez a lényeg.

Szinte hihetetlen, hogy olyan késő este megtörtént a sorsolás. De várjunk már egy kicsit. Sebők Anita Kinga még meg sem született. Legalább is nem létezik a Facebookon.

A másik dolog, az a szám az aktivitásról. Ránézésre sem tűnik fel, hogy klimpírozás volt a klaviatúrán. Erre utal a számok ritmikus ismétlődése. A másik ami furcsa, hogy weboldalról írnak. Hol van? Sebaj, kicsire nem adunk. Viszont a nyertest hirdető poszt alatt kivétel nélkül olyanok szóltak hozzá, akik megkérdőjelezték a sorsolás hitelességét. Megjegyzem, nem alaptalanul.

Érdekes, hogy másnap reggel kitöröltek egy csomó hozzászólást. Lehet hogy nem bírják a kritikát?

A másik nyertes, amit egy kommentelő emlegetett:

A sorsolást hirdető posztot egyszerűen átírták a nyertes nevére.

Zöld Jánosból sok van a Facebookon. De eddig egy sem jelentkezett, hogy nyert volna. De hogy is tenné, amikor egyetlen Zöld János sem tud róla? 😂

 

A harmadik sorsolásra váró dolog egy fából készült kerti pad.
 

Ezt a posztot nemes egyszerűséggel törölték.

Az, hogy mennyire nem nézik az emberek, hogy mihez szólnak hozzá, csak két példa a sok közül: 

A sorsolás itt már egy órája lezajlott.

Egy kis kitérőt teszünk a Medveles Erdélyben nevű oldalra. Csak egy aprócska poszt erejéig. Valószínűleg hackerek által feltört oldal lehet, mivel azok a piszkok egy sorsolás posztját helyezték el rajta.

Sajnos azt nem tudni melyik vasárnap sorsolnak. Kissé hiányos a sorsolás leírása. Még az is hiányzik belőle, hogy “nem a Facebook szervezte a sorsolást”. Tehát ha nincs sorsolás, nyugodtan kérjük számon a Facebookon a nyereményünket.

Ezzel kapcsolatban is volt egy érdekes komment a sorsolásos poszt alatt.

“Kiszálltam bye”. Ezt javasoljuk mindenkinek.

Ki miért értékelte 5 csillaggal a Medveles Erdélyben nevű lejárató oldalt?

Olyanok értékelték, akinek minden mindegy, vagy nem jártak még ott, de szeretnének.

Kicsit lájtosabb téma a Fashion Style. Ha olvastad a fentebb lévő hivatkozáson az erről szóló korábbi cikkünket, láthattad mennyi badarságot hordtak össze akkoriban. 22 karátos arannyal bevont telefon, ami a valóságban csak egy aranyszínű fényes tok volt, melyet külföldi rendelős oldalakról aprópénzért megvehető. Több posztban hivatkoznak a ccv.hu és a wimshop.hu oldalakra. Természetesen csak álcaként, hogy hitelesnek tűnjenek. A weboldalak egyike sem az oldal tulajdonosáé. A legutóbb posztjaik szerintem ismerősek lesznek. 

Nahát… Tecnikai ok… Csak úgy eltűnik egy bejegyzés?

Ezeknél valahogy elmaradt a sorsolás. Úgy látszik az éjszakás közjegyző csak a másik kamu oldalon vállalta a sorsolás hitelességének ellenőrzését. Többen meg is kérdezték, hogy hol a sorsolás. Valamint a sorsolás feltüntetett ideje után is érkeznek még mindig osztva bejegyzések… Hátha nem késtek még el. 😂


Összefoglalva:

Kamu oldalak kamu sorsolásait láthattuk. Felhívnánk az eredeti medveles tulajdonosának figyelmét, hogy ezek az oldalak lejárató oldalak és tegye meg a megfelelő intézkedést az eltüntetésük érdekében. Persze tudjuk mi az igazság, így intézkedésre se számítunk. Ránk pedig végképp ne haragudjon, mert átlátunk a szitán több tízezer hiszékeny és sorsolásban hívő áldozatukkal ellentétben. De hogy miért csinálja az illető a kamu oldalakat? Egy tipp van: nem sportszerű magatartással kényszeríti más oldalakon a nyerni vágyókat arra, hogy pozitívan tüntessék fel az eredeti medveleses oldalt. Erre pedig kamu sorsolásokkal veszi rá a gyanútlanokat, akik boldogan engedelmeskednek az utasításnak. Akár úgy is, hogy még életükben Erdélyben sem jártak.
Az sem kizárt, hogy ezeken az oldalakon kívül több más, hasonló kötelező 5 csillagozós sorsolásos oldalak is vannak. Ezek után már könnyebb lesz az ilyet felismerni és sűrűn jelentgetni őket.

Print Friendly, PDF & Email

Mit tegyünk, ha átvertek? Ismerd fel a webshopot:
Hová fordulhatunk ha internetes vásárláskor becsaptak minket?
Szolgáltató beazonosítása - Internetes vásárlás

Bejelentéshez használható hivatkozások:
Hogyan jelentsünk egy oldalt a Facebooknak?
Google (és Blogspot) oldalakra, fiókokra vonatkozó bejelentések
Spam tartalmú weboldal bejelentése a Google felé
Adathalász weboldal bejelentése a Google felé
Kártevő szoftvert tartalmazó weboldal bejelentése a Google felé

Listák oldalakról, melyeknek nem kellene az interneten lenniük:
Lájkvadász weboldalak listája
Problémás webshopok listája
Weboldalak, amiket jobb ha nem nyitsz meg
Kattintásvadász oldalak — ezeket se nyisd meg

A cikket továbbadni, megosztani ér!


A honlap szerzői jogi védelem alá eső tartalma, illetve annak bármely alkotóeleme (szöveg, kép, videó, stb.) - a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvényben szabályozott szabad felhasználás eseteit kivéve - csak a Kamu/Átverős Oldal Listázó előzetes, írásos engedélyével használható fel. A cikkeinkbe csak olyan képek/szövegek kerülnek, amelyek nyilvánosan is elérhetők. A cikk alatt megjelenő látogatói hozzászólások nem tükrözik az álláspontunkat és felelősséget sem vállalunk értük.

Támogasd az oldalunkat!

Ha tetszik amit csinálunk, ha szeretnéd, hogy mindenki tudjon róla, milyen csalások, ámítások történnek a Facebookon, támogasd oldalunkat egy kávé, vagy egy kóla árával. A befolyt összeget oldalunk fenntartására fordítjuk.

Megosztás

Minden vélemény számít

hozzászólás

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.