Kamuék lakóautóval etetik a népet

Megosztás

(Utoljára frissítve: 2018-04-29)

Az utóbb pár napban jelentősen elszaporodtak az olyan kamu oldalak posztjai, ahol klímát, klímás lakóautót, vagy csak simán praktikus lakóautót osztogatnak puszira. Na jó, nem puszira, azért meg is kell osztani. 😀 Egyébként ugyanezek a kamu híroldalak számoltak be arról, hogy a nagymamájuk 102 éves. Persze akad azért egy kivétel:

A Bámulatos nevű kamuhíroldal nagymamája bizony kicsit lemaradt. Mindössze 95 éves. Mama! Tessék belehúzni és gyorsan 102 évenek lenni!

Érdemes lesz megfigyelni, hogy sokszor ezek a hitelesnek semmiképpen sem mondható oldalak egymásra hivatkoznak, keresztbe-kasul osztogatják egymás posztjait a látogatók megvezetése érdekében. A hatás egyik esetben sem marad el. Százával, ezrével lájkolják, osszák a semmit annak reményében, hogy hátha pont ő nyeri meg a sok milliót érő lakóautót. Vajon mikor ébred fel ez az álomvilág Csipkerózsika álmából? Vajon mikor dönt úgy végre a Facebook, hogy ezeket a gennyes keléseket eltávolítja a testéről?

A cikk a hirdetés után folytatódik

Most nézzük a lakóautókat. Állítólag szponzorált tartalomról van szó, melyet a Vindex támogatott. Az, hogy a Vindex egy létező cég lenne? Ne is gondolkozzunk ezen. Persze hogy csak kitaláció. Mindenesetre hitelesebbé teszi a kamu sorsolásokat. A Vindexről itt olvashatsz.

Milyen lakóautókról van szó? Kezdjük a Vindexszel. Ha már ők a szponzorok…

A Vindex nevű kamu klímaoldal rövid ideig nem volt elérhető. De csak azért, hogy profil- és háttérképet cseréljen és tolja a képünkbe a baromságait.

Egy aprócska észrevétel: a Vindex nevű oldal posztjait láthatjuk. A szöveg végén az olvasható, hogy Szervező és egyben támogató: Vindex (Szponzorált tartalom)
Mi a fura ebben? Az, hogy a kaptafára készült hülyítés ezen az oldalon is sablonosra sikeredett. Saját oldalát szponzoráló cég… Nofene.
Lássuk a többi kamusorsoló oldal választékát a (valószínűleg) teljesség igénye nélkül:

Lehet hogy most sokan nagyot néznek: Az Fm3 Café Online is kamu? Bizony. Ha nem lenne kamu, nem osztana meg ilyen egyértelmű marhaságot. Még egy kis Fm3 Café

 

Világpolgár, Nők blogja, Tudás fája ahol a külső és a belső nem ugyanahhoz a járműhöz tartozik.

A Nők blogja a Világpolgár kamuját osztotta meg.

Van még például a kölcsönös, egymás szemetének megosztása is. FM3 Café vs. Magyarok blogja.

A másik, amikor egy oldal másét ossza meg, utána ugyanaz az oldal ismét felteszi a posztot mintha a sajátja lenne.

Azt elismerem, hogy ezt az összevisszaságot ép ésszel nem lehet átlátni. Ezt csak a nagyüzemi kamu cikkgyártók látják át. Az egyszerű, hiszékeny földi halandókról már ne is beszéljünk. Ők csak a nyerést látják és hiszik, hogy megosztással az övék lehet:

Mindegy mi, csak osztani lehessen…
Nem hiszi, de hátha…
Kételkedés apró jele azért ott van. De a remény hal meg utoljára.
Van aki a lakcímét is megadta. Az ilyentől szerintem a bankkártya adatait is elkérhetnénk…

Vajon mi motiválja az embereket, arra, hogy a kételkedés legapróbb jele nélkül (legalább is a legtöbbjénél) elhiggyék, megosszák a szemetet? Ebben segít a hihetőnek beállított kamuhír. Lehet az egy beteg gyermek/felnőtt/kutya-macska, a gyógyíthatatlan rák kutatásában elismert roma származású fiatalember inzultálása, adóhatóság durva betörése magánházba, újszülött kisbaba kórház előtt történt hagyása. Lehetne sorolni a végtelenségig a könnyfakasztó cukiságtól, a bicskanyitogató durvaságokig a listát. Nem érnénk a végére annak, amiből hírt lehet csinálni. A legtöbb hírnek nincs alapja, kitalált történet. Nem elképzelhetetlen viszont, hogy egy hír a valóságban is létezik, csak pár dolgot megváltoztattak benne. Az ilyen kamu blődségekről itt is olvashatsz. Szerintem ránézésre láthatók rajtuk, hogy képtelenség az egész. Mégis találnak olyat, aki elhiszi és tovább adja. Az egésznek a lényege, hogy kérnek… nem is: parancsolják a hiszékenyeknek, hogy adják tovább. És mint a szófogadó jó gyerek, meg is teszik…

A képek szándékosan nem tartalmazzák a posztoló oldal nevét. Hiszen ezek a szennyek szinte kivétel nélkül minden moslék, clickbait terjesztő oldalon megtalálható. Akárcsak a kamusorsolások.

Ébresztő emberek! Ébresztő Facebook! Valami nagyon nem stimmel. Ideje lenne a tisztogatásnak, rendrakásnak!

Az alábbi kamu facebook oldalak szerepelnek a cikkben, mellette a róluk szóló cikk hivatkozása:

További cikkeink, melyben kamu, clickbait oldalak szennyeit terjesztik:

Gondolkodjunk mielőtt butaságot csinálunk. Továbbra sem fog puszira ölünkbe pottyanni egy lakóautó, melynek értéke több millióra becsülhető. De nem csak ilyen túl értékes tárgyakról beszélhetünk. Lehet az egy egyszerű légkondi is, 1-2 százezer forintért.

Semmi sincs ingyen!

Valamint

Ne támogasd kattintással, megosztással a clickbait cikkeket gyártó és terjesztő oldalakat!

 

Támogasd a Listázót!

Oldalunkat önerőből, támogatással és reklámokból tartjuk fenn. Ha lehet, néha kattints reklámjainkra. Ezzel is oldalunk működését segíted. Valamint kérjük, támogasd oldalunkat, ha szeretnél továbbra is tájékoztatást kapni a legújabb átverésekről, lehúzásokról, kamu hírekről.
Köszönjük!

Print Friendly, PDF & Email

Tovább görgetve, az oldal alján hozzászólási lehetőség is van!

Mit tegyünk, ha átvertek? Ismerd fel a webshopot:
Hová fordulhatunk ha internetes vásárláskor becsaptak minket?
Szolgáltató beazonosítása - Internetes vásárlás

Bejelentéshez használható hivatkozások:
Hogyan jelentsünk egy oldalt a Facebooknak?
Google (és Blogspot) oldalakra, fiókokra vonatkozó bejelentések
Spam tartalmú weboldal bejelentése a Google felé
Adathalász weboldal bejelentése a Google felé
Kártevő szoftvert tartalmazó weboldal bejelentése a Google felé

Listák oldalakról, melyeknek nem kellene az interneten lenniük:
Lájkvadász weboldalak listája
Problémás webshopok listája
Weboldalak, amiket jobb ha nem nyitsz meg
Kattintásvadász oldalak — ezeket se nyisd meg

A cikket továbbadni, megosztani ér!


A honlap szerzői jogi védelem alá eső tartalma, illetve annak bármely alkotóeleme (szöveg, kép, videó, stb.) - a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvényben szabályozott szabad felhasználás eseteit kivéve - csak a Kamu/Átverős Oldal Listázó előzetes, írásos engedélyével használható fel. A cikkeinkbe csak olyan képek/szövegek kerülnek, amelyek nyilvánosan is elérhetők. A cikk alatt megjelenő látogatói hozzászólások nem tükrözik az álláspontunkat és felelősséget sem vállalunk értük.

TTT Design - az elegáns arculat itt születik

Minden vélemény számít

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..