Lássuk (vagy lessük?) a medvét! — Medveles kétszer…

Megosztás

(Utoljára frissítve: 2018-04-28)

 


Tartalom:


Bizonyára sokaknak ismerős az a szó, hogy medveles. Ha máshonnan nem, akkor cikkeinkből, ahol ruhabutiknak álcázott kamusorsoló oldalakról szólnak. Olyan ruhabutikokban szerepelt az a szó, ahol mosógépet, hűtőszekrényt, telefont, autót és még kitudja mit sorsoltak. Persze ezek a sorsolások nem valódiak. Soha senki nem nyert. Pár oldal, ahol hivatkoznak a medvelesre:

A cikk a hirdetés után folytatódik

Ezekben az oldalakban közös tényező a Medveles kötelezően öt csillaggal történő értékelése. Megnéztük mi is ez a medveles…

Az oldal megnyitásához kattints a képre.

Időközben megszületett a folytatása is.

Az oldal megnyitásához kattints a képre.

Mindkét oldalnak megvan a maga… hülyesége feature-ja. A gyergyószentmiklósi oldalon rengeteg olyan képpel reklámozzák magukat, amiket a netről szedtek. Míg a sima medveleses oldal sorsol mindenfélét. 

A gyergyószentmiklósi profilkép lelőhelyei…

A medveles éppen lehet valódi. De már a medvéknek közük sincs a helyhez. Lásd következő három képet.

Nem is tudom… Érdemes tovább mutogatni a netről szedett képeket? Vajon mi készteti az olyan oldalt arra, hogy ha már medveles, ne eredeti képekkel csalogassa a nézelődőt? Talán nincsenek ott medvék?

Mindenesetre jól működik a kamu ruhás/műszakis sorsoló oldal marketingje a kötelező öt csillaggal történő értékelésre. 

2018.03.01.-ei mentés

Lássuk, kik voltak azok, akik öt csillaggal jutalmazták az oldalt, és miért.

Mi figyelhető meg a kommentekben? Egyikük se az oldalról írt véleményt. Egyikük se járt még a medvelesen. Sokuk még Erdélyben sem járt. Ilyen és ehhez hasonló értékelések tucatjait olvashatjuk az oldalon. Nincs mit hozzáfűzni ehhez…

Mi a helyzet a sima medveleses oldallal? Azon kívül, hogy egymást reklámozzák és ez az oldal a sorsolós oldal, nem sok. 

Ezt az egymilliót már kisorsolták, mert nyoma sincs a posztnak. Innen gratulálunk a nyertesnek. Vegyen belőle nyalókát.

Az éppen most futó kamusorsolás tárgya ez a szép, természetes fából kialakított, napellenzős kerti pad. Ki gondolná, hogy akik a medvéket kukkoltatják, még szállítással is foglalkoznak. Csak annyi a gond ezzel, hogy szintén a netről buherált képről van szó. 

Tudna valaki mondani még egy céget, ahol a bevétel 70%-át jótékony célra fordítják? De ha már ennyire jótékonyak, illene megnevezni azon személyeket, vagy intézményeket, ahová juttatták az összeget. Miért nincs erről semmi infó?


Update 2018-04-02

 

Néhány napja a Facebookra posztolt cikkünk alá írt valaki, aki a Medveles nevű oldalt védte. Ezzel együtt minket támadott, rendőrséggel, ügyvéddel fenyegetett, hogy valótlant állítunk és több milliós kárt okoztunk az ügyfelének. Ha ide kattintasz, elolvashatod ezt a kis szösszenetet. Az tény, hogy mi mindent képpel támasztottunk alá. Gáll Róbert panaszos (aki inkább kamu, mint igazi profil) viszont kérésünkre egyetlen általa felhozott indokot sem volt hajlandó alátámasztani. Innentől kezdve mindenféle beszélgetés felesleges és időpocsékolás.  De mivel telefonszáma megvan, kiindulópont lehet a későbbiekben. Amennyiben eltűnne a beszélgetés, az csak ő miatta történik meg, de képernyőmentés megvan róla. Erről a kissé humoros beszélgetésről amúgy is külön cikk készül, amely hamarosan elérhető lesz.

Kamu sorsolás mindegyik medvekukkolós oldalon van. Nem maradt ki ez a talpig becsületes oldal sem. Néhány órája egy mosogatógép kamusorsolásáról tett fel képet. Most ki a hazug, kedves Gáll Róbert? 

Ugye mindenkinek ismerős ez a kép?

Szerintem aki olvasta és/vagy ismeri a medveleses oldalakat és a hozzá kapcsolódó kamusorsolós, álcából divattal foglalkozó oldalakat, láthatja, hogy igen csak unalmas már ugyanaz a fehér Audi, ugyanaz a mosogatógép, stb… 


Update 2018-04-28

 

A Medveles Erdélyben nevű oldalról ejtenék pár szót.

Április 10-éig sikerült a netről szedett képekkel csalogatni az embereket medvét kukkolni. 

Ezek után bő két hét szünet következett. Elképzelhető, hogy elfogytak a netről a macis képek. Ekkor unalmukban kitalálták, hogyan hülyíthetnék az embereket ismét. Kitalálták, hogy keresnek egy konyhabútor képet a neten és kisorsolják. Április 26-án ki is posztolták.

Mondanom se kell, hogy nem maradt el az oldal kötelező 5 csillaggal történő értékelésének szabályellenes kényszerítése a nyerés reményében.

De ha a medvelessel semmi baj, minden szép és jó, minden legális, akkor valószínűleg egy rosszindulatú, gátlástalan, rosszakaró, stb. hacker tehette csak. Bizony. 😂😂😂

Kedves megvezetett, nyerésben bízó emberkék! Lájkoljátok csak, reménykedjetek… Ahogy sem Teslát, sem piros masni autót, de még csak mosógépet sem nyertek lájkra még soha ilyen kamu oldalakon, úgy most sem fog senki sem nyerni. Talán egyszer felnőttök és rájöttök, hogy az orrotoknál fogva lettetek megvezetve. De ugye azért egy próbát megér, hátha…


Konzekvencia:

Ha létezik is a medveles, eléggé kételkedve állnék a dologhoz. Örökös bérletet is nyerhetnek, de erről képet nem tudnak küldeni. Csak és kizárólag személyesen, ellátogatva lehet információhoz jutni. Mindenki gondoljon amit akar. A macik aranyosak, ez tény. De hogy miért kell ekkorát kamuzni a képekkel, miért kell sorsolással behülyíteni az embereket, ezt senki sem  tudja. Aki hitelt érdemlően tudja bizonyítani hogy a medveles létezik, járt ott, kérjük küldjön megerősítést erről akár a cikk alá kommentben, akár az [email protected] email címre. Ha lehet, ne kamu profillal történő hitegetés legyen. 🙂 Kamu profilt nem veszünk figyelembe.

 

Támogasd a Listázót!

Oldalunkat önerőből, támogatással és reklámokból tartjuk fenn. Ha lehet, néha kattints reklámjainkra. Ezzel is oldalunk működését segíted. Valamint kérjük, támogasd oldalunkat, ha szeretnél továbbra is tájékoztatást kapni a legújabb átverésekről, lehúzásokról, kamu hírekről.
Köszönjük!

 

Akinek kedve van, bátran jelentse az oldalakat. Mi is ezt tesszük!

Print Friendly, PDF & Email

Tovább görgetve, az oldal alján hozzászólási lehetőség is van!

Mit tegyünk, ha átvertek? Ismerd fel a webshopot:
Hová fordulhatunk ha internetes vásárláskor becsaptak minket?
Szolgáltató beazonosítása - Internetes vásárlás

Bejelentéshez használható hivatkozások:
Hogyan jelentsünk egy oldalt a Facebooknak?
Google (és Blogspot) oldalakra, fiókokra vonatkozó bejelentések
Spam tartalmú weboldal bejelentése a Google felé
Adathalász weboldal bejelentése a Google felé
Kártevő szoftvert tartalmazó weboldal bejelentése a Google felé

Listák oldalakról, melyeknek nem kellene az interneten lenniük:
Lájkvadász weboldalak listája
Problémás webshopok listája
Weboldalak, amiket jobb ha nem nyitsz meg
Kattintásvadász oldalak — ezeket se nyisd meg

A cikket továbbadni, megosztani ér!


A honlap szerzői jogi védelem alá eső tartalma, illetve annak bármely alkotóeleme (szöveg, kép, videó, stb.) - a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvényben szabályozott szabad felhasználás eseteit kivéve - csak a Kamu/Átverős Oldal Listázó előzetes, írásos engedélyével használható fel. A cikkeinkbe csak olyan képek/szövegek kerülnek, amelyek nyilvánosan is elérhetők. A cikk alatt megjelenő látogatói hozzászólások nem tükrözik az álláspontunkat és felelősséget sem vállalunk értük.

Minden vélemény számít

5 hozzászólás a(z) “Lássuk (vagy lessük?) a medvét! — Medveles kétszer…” bejegyzéshez

 1. Egyed Zsolt szerint:

  Egyed Zsolt vagyok es szeretnem felvenni a kapcsolatot onokkel!
  Onok ezek szerint meg most is ugy velik hogy kamu fotokat tettunk fel? Esetleg barataink akik a fenti fotokon lathatoak kamu?
  Nagy Akos is rajta van a foton meg a baratnoje, hajduboszormeny polgarmestere a masikon, nem hajlandoak esetleg megkerdezni oket?
  Egy dolog biztos ilyen obszed modon nem szabad lejaratni senkit! Es lehetoseget sem adva ra hogy valaszolhasson onoknek mivel tiltanak.
  Mi turelmesek voltunk tobb mind 8 honapig.
  Elerheto vagyok a 0040730617310 telefonszamon.
  Jelzem facebook profilom is valos!

 2. Oprea Levente szerint:

  Itt a 3. fotó!
  Michigani barátainkkal!

  Melléklet

  • Hazard szerint:

   Tisztázzunk valamit!

   A gyergyószentmiklósi részben csak és kizárólag arról lett írva, hogy netről szedett képek vannak. Ezzel itt le is lett zárva. Ha a gyergyószentmiklósi oldal a tuti, akkor a többi okozza a kárt. Azt viszont velük kellene lerendezni, nem velünk. Mi csak hangot adtunk annak, amit mindenki lát. A tisztelt Gáll Róbert úr profilján viszont olyan megosztás van, ami az állítólagos lejárató oldalról származik. Erre tudna magyarázatot adni? Szépek a képek, de semmi új nincs közötte. Felteszek egy képet és rámondom hogy XY-t ábrázolja. Honnan is lehet azt tudni?
   Nos, ha az a tény rendőrségi ügyet generál, hogy nem eredeti képeket tesznek fel, ezzel csak nevetségessé teszik magukat. Inkább azt érjék el, hogyha semmi közük a medvelest lejárató és oldalakhoz, tegyenek bejelentést, hogy távolítsák el. Nem minket kell ostorozni.

 3. Oprea Levente szerint:

  Inkább azon kellene ügyködjetek hogy lehessen pár fotót csatolni ne egyenként keljen!
  Remélem a nadrágját is leveszik majd arról ki ezt a szemét kampányt elindította!

  Melléklet

 4. Oprea Levente szerint:

  Oldal üzemeltető!
  Tudomásomra jutott hogy egy olyan személyt próbáltok lejáratni aki tisztességes munkával tartsa el családját meg segit a rászoruló gyerekeknek!
  Azonnali hatállyal kérjetek elnézést a Medveles Erdélyben Gyergyószentmiklós oldaltól és az üzemeltetőjétől!
  Én egy sportoló vagyok aki többed magával vettem részt a medvelesen amit egyed Zsolt és fia üzemeltet, nem egy alkalommal! Több barátomat is kivittem hozzuk! Nagyon korrekt ember szerető, tisztességes Székely emberek, nem mind mi melldöngető magyarok akik a saját anyukba dugnák vissza egymást irigységből!
  Egyet megsúgok nektek, hatalmas botrány elé néztek! Ha kell mi fogunk nekik ügyvédet fogadni! Mi visszük végig az ügyet!
  Szégyenembe el kell süllyednem hogy ennyire galád emberek vannak az országba ahol élek! Elveszik a drága honfitársaink a nagy pénzeket aljas módon hogy reklámot csinálnak nekik Magyarországon, szépen átverik és még mi támadjuk?
  Szégyen!!!!!!!! Remélem és teszünk róla hogy nyilvánosság elé kerüljön az ügy! Olvastuk a beszélgetéseteket amit Gál Róbival folytattál, megszeretném kérdezni hol fenyegetett rendőrséggel? Nem vagytok aljasok? És hogy tudjátok a telefonszámát?Nem szégyellitek magatokat? Egyed Zsolt telefonszáma mindig nyilvános volt! Mért nem hívtátok fel személyesen? Félre vezettek embereket. ennek óriási ára lesz, megsúgom!
  Csatolok egy pár fotót hogy észrevegyétek magatokat, és remélem sikerül összeszednem még jó pár személyt a Zsolt adatbázisából akik fotókkal alátámasztva igazolják hogy igenis a medveles működik és tisztességesen!
  U.I. egyetlen fotót mutassatok ami az oldalukon van és oda van írva hogy ők maguk készítették és meg lehet találni a neten!
  Az első fotón Michigani barátaimat vittem el Zsolt tiszteletessel!
  A második fotón barátaim Erős Ákos világbajnok sportoló, az ő adatlapján 2017 Augusztus 3. án is közé van téve a fotó!
  Harmadik fotó Hajdúböszörmény polgármestere, Attila és családja vannak a fotón!
  Szégyen rátok nézve!

  Melléklet

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..