Milyen hírekkel etetik a nagyérdeműt? Avagy hülyítésben a csillagos ég a határ

Megosztás

(Utoljára frissítve: 2018-08-04)

Tartalom:
Update 2018-03-29


Ugye már mindenki tudja (legalább is aki olvassa híreinket), hogy a kamu sorsolgatós oldalak miként vonzzák magukhoz az áldozatukat és áldozzák fel magukat ingyen autóért, ingyen konyhabútorért, ingyen mosogatógépért és még a bánat tudja mi mindenért a hülyeség oltárán. A lényeg abban van, hogy az emberek egy része nem nőtt fel eléggé, hogy kételkedjen ebben a mesevilágban, amit Facebooknak hívnak. Pedig ez a világ nem csak móka és kacagás. A reklámozásban rejlő lehetőségeket (és azt, hogy a Facebook támogatja ezt) használják ki bizonyos emberek, hogy a hiszékenyek butaságából profitáljanak, nem kis anyagi haszonnal. Nagyon jó példa erre a már rojtosra rágott téma, a Tesla autósorsolás. A Facebookon és az írott médiákban nagy vihart kavart sorsolást sokan elhitték. Pillanatok alatt sikerült a nyájat több tízezresre duzzasztani. Ez csak azoknak kedvez, akik olyan oldalakat működtetnek, ahol megtekintések után fizet a hirdetési felület. Miután elérték a kellő számú hiszékenyeket, beindult a pénzszerzés. Mostanában sok helyen (nem csak a Tesla oldalán) látható, abszolút nem témába vágó posztok forrása a Lapzárta nevű oldal. Természetesen nem csak említett oldal létezik, de ez pörög a legjobban. Ami a szomorú, hogy sokan elhiszik, rákattintanak és osztják is. Most egy kis gyűjtemény következik azokból a posztokból, ami (normális emberből) röhögőgörcsöt vált ki, mint sem megossza őket.

Még véletlenül sem hasonlít a környék…
A cikk szerint sosem járt fogorvosnál. Akkor a fogszabályzó biztos születési rendellenesség.
Feltűnt valakinek, hogy nem állatkert van a képen, hanem egy cirkuszi porond?
Nem kell aggódni a borsodi falu lakóinak. Ez csak egy gyenge minőségű Photoshop.
Ezen a hétvégén a Nyugati pályaudvaron karbantartást végeznek. A vonatok más pályaudvarokra érkeznek, illetve máshonnan indulnak. Talán ezt az alkalmat használta ki a csaló, hogy szenzációnak kikiáltott hülyeséggel bűvölje el a nagyérdeműt.
Miért nincs kép a lezuhanásról?
A cikk a hirdetés után folytatódik

A solymári lakosokra nagyon rájár a rúd. Katasztrófák, hüllő- és vadállat támadások…

 

Nem csak Solymáron vannak szabadon élő vadállatok. Íme néhány borzalmas támadás, ami bárhol előfordulhatna az országban.

Hiteles fénykép a Szentgotthárd melletti őserdőből.
Mi vettet partra? Ez már nem derül ki. Csak a Duna lehetett. Ott élnek ilyen ilyen szörnyek a vízben.
Ismét egy hiteles kép Budaörs mellett található esőerdőből.

 

Nem volt hiány a hírességek halálát megörökítő fedélzeti kamerák képeiből sem.

 

Meghökkentő dolgok egy sima ultrahangos vizsgálaton…

 

És a többi fogyatékos cikk, kategorizálatlanul.

Érdemes lenne elgondolkoznia Mark Zuckerbergnek, hogy átszervezze a Facebook bejelentési moderációját. Indokolatlanul sok szutyok van a közösségi hálón, aminek nem kellene ott lenniük.


Update 2018-03-29

Ha nem szándékosan ekkora gyökér a kamuhírek írója, sose vegyek levegőt!

A Lapzárta nevű egyre ocsmányabb kamuhíreket terjesztő oldal szerint az elmúlt napon tömeges katasztrófák érték kis országunkat, és ismét egy solymári vad támadás…

A solymári macska evő sas.
Feljebb az oldalon egyszer már szerepelt ez a kép. De kiderült, hogy nálunk történt ez a döbbenetes katasztrófa.
A 2013 januárjában elsüllyedt Costa Concordia valójában a Duna magyarországi szakaszán süllyedt el. Nem tudtátok?
Hamar felépíthették a múltkori összedőlés után, mert most meg egy repülőgép zuhant rá. Azt viszont tudni kell, hogy repülőgép nem tartózkodhat abban a légtérben. Kivéve légi bemutató, kivételes alkalmakkor. Szegény Margit híd. Milyen csapás jön még?

Mi lenne, ha az emberek nem csak makacsul megosztanák a hülyeségeket, hanem elgondolkoznának azon, hogy mi a túrót keres egy oroszlán Pomázon, vagy medve Solymáron? Egyáltalán miért nem lehetett látni és hallani egyetlen médiában sem ezekről? Továbbra is arra biztatok mindenkit, hogy az ilyen cikkeket és az ilyen cikkeket tartalmazó oldalakat továbbra is jelentsük a Facebooknak. Ha elegen jelentik és sokszor, nem csak egy automata fogja megvizsgálni a bejelentést, hanem egy élő ember, egy moderátor is. Előbb-utóbb el kell tűnniük az ilyen mocskoknak erről a közösségi oldalról.

Szóval az van, hogy az ilyen rémhírt terjesztő “cikkek” pánikkeltésre alkalmasak és Btk. szerint:

Aki nyilvánosság előtt olyan valótlan tényt vagy való tényt oly módon elferdítve állít vagy híresztel, amely a közveszély színhelyén alkalmas az emberek nagyobb csoportjában zavar vagy nyugtalanság keltésére, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Vajon ezeket a rémhíreket kik terjesztik? Kinek mi a tippje? Mert ez már poénnak is rossz…

 

Támogasd a Listázót!

Oldalunkat önerőből, támogatással és reklámokból tartjuk fenn. Ha lehet, néha kattints reklámjainkra. Ezzel is oldalunk működését segíted. Valamint kérjük, támogasd oldalunkat, ha szeretnél továbbra is tájékoztatást kapni a legújabb átverésekről, lehúzásokról, kamu hírekről.
Köszönjük!

Print Friendly, PDF & Email

Tovább görgetve, az oldal alján hozzászólási lehetőség is van!

Mit tegyünk, ha átvertek? Ismerd fel a webshopot:
Hová fordulhatunk ha internetes vásárláskor becsaptak minket?
Szolgáltató beazonosítása - Internetes vásárlás

Bejelentéshez használható hivatkozások:
Hogyan jelentsünk egy oldalt a Facebooknak?
Google (és Blogspot) oldalakra, fiókokra vonatkozó bejelentések
Spam tartalmú weboldal bejelentése a Google felé
Adathalász weboldal bejelentése a Google felé
Kártevő szoftvert tartalmazó weboldal bejelentése a Google felé

Listák oldalakról, melyeknek nem kellene az interneten lenniük:
Lájkvadász weboldalak listája
Problémás webshopok listája
Weboldalak, amiket jobb ha nem nyitsz meg
Kattintásvadász oldalak — ezeket se nyisd meg

A cikket továbbadni, megosztani ér!


A honlap szerzői jogi védelem alá eső tartalma, illetve annak bármely alkotóeleme (szöveg, kép, videó, stb.) - a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvényben szabályozott szabad felhasználás eseteit kivéve - csak a Kamu/Átverős Oldal Listázó előzetes, írásos engedélyével használható fel. A cikkeinkbe csak olyan képek/szövegek kerülnek, amelyek nyilvánosan is elérhetők. A cikk alatt megjelenő látogatói hozzászólások nem tükrözik az álláspontunkat és felelősséget sem vállalunk értük.

Minden vélemény számít

Egy hozzászólás a(z) “Milyen hírekkel etetik a nagyérdeműt? Avagy hülyítésben a csillagos ég a határ” bejegyzéshez

  1. isha szerint:

    Most picit ti is hülyeséget írtok, az idézett törvénycikk szerinti rémhírterjesztés “kizárólag akkor valósul meg, ha az a _közveszély színhelyén_ alkalmas az emberek nagyobb csoportjában zavar vagy nyugtalanság keltésére”

    Egyébként jelentgetek, a rászoruló ismerősökkel a marhaságokat cáfoló cikkeket rendszeresen megosztom, de úgy érzem, hogy Don Quijote is sikeresebb volt a csatáiban, mint én, és ez mélyen elszomorít. De azért hajrá, hátha…

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..