Garten ; Coll online — Ismét faházzal csábítanak a csalók

Megosztás

(Utoljára frissítve: 2018-03-20)

Az a szó, hogy Garten, nem hinném hogy sokaknak mondana valamit. De ebben a cikkben most megismerhetitek mi a kamu és mi a valóság. Kezdjük a kamu részével…

Az oldal megnyitásához kattints a képre.

Az oldal körülbelül negyedik napja élvezi a Facebook vendégszeretetét. Az, hogy a képen egy faház van, nem véletlen. Ugyanis ez az oldal faházat sorsol. De ugye azt tudjuk, hogy miért? Persze hogy lájkokért, hogy felduzzassza az oldalát rajongókkal, sorsolásra és nyereményre áhítozó emberkékkel, hogy utána clickbait cikkeket osszon meg. Az ilyen reklámokat tartalmazó oldalak pénzt generálnak a gazdájuknak. Ezért igyekeznek minél hamarabb, minél több kedvelőre szert tenni. Nagyobb az esély, hogy megnyitnak ilyen cikkeket.  

A cikk a hirdetés után folytatódik

Az egyetlen poszt, ami többször megosztódott az oldalon, szép kis körítéssel megspékelve. A poszt végén az email cím viszont érdekes. A GartenPro egy létező cég. Faházakat és fából készült szerszám tárolókat forgalmaznak. Mivel a cég már 1992 óta működik, furcsa is lenne ha most indítanának oldalt, ahol ordít a primitívség és igénytelenség. Elég csak a névjegyre pillantani.

Könnyű dolog volt utánajárni a dolgoknak, hiszen a Google képkereső bárki segítségére lehet ilyen esetben. A kép megtalálási helye egybe esett GartenPro oldallal is.

A biztonság kedvéért felkerestem emailben a GartenPro nevű céget és azt a választ kaptam, amire számítottam:

Tisztelt Oldal!
Köszönjük megkeresését.
Az Ön által leírt hirdetéshez, sorsoláshoz nincs semmi közünk a Garten oldalt nem mi hoztunk létre és nem is ismerjük.

Időközben újabb érdekességre bukkantam. Ez a képen bekeretezve látható.

A másik ilyen kamu oldal, ahol ugyanazt a faházat sorsolják a Coll online névre hallgat. Születésének datálása picit korábbi időpontra tehető, körülbelül idén január 26-ra. Kezdetben valószínűleg műszaki dolgokat sorsolt. Erre utal a korábbi hivatkozása is, ami most is működik, viszont az időközben átnevezett oldalra jutunk vele: https://www.facebook.com/coolelektrooutlet/

A képre kattintva megnyitható az oldal.

Régebbi oldal, de még sincs olyan nagy forgalom rajta, mint mondjuk a Tesla sorsolásosnál. Valószínűleg csak vegetál. Hiszen tudjuk ugye, hogy egy nap alatt simán termelnek 10000 kedvelőt, ha akarnak. Azután az oldal eltűnik pár napra (lásd: Tesla) később más néven, más külsővel megjelenik és ossza az eszet lapzárta nevű igénytelen, “zs” kategóriás bulvárnak sem nevezhető szenny formájában. 

A Garten megosztása után egy perccel jelent meg a Coll online oldalán is. Mindez éjjel 1 óra után pár perccel történt. Á, kicsit se fura.

 

Támogasd a Listázót!

Oldalunkat önerőből, támogatással és reklámokból tartjuk fenn. Ha lehet, néha kattints reklámjainkra. Ezzel is oldalunk működését segíted. Valamint kérjük, támogasd oldalunkat, ha szeretnél továbbra is tájékoztatást kapni a legújabb átverésekről, lehúzásokról, kamu hírekről.
Köszönjük!

Ajánlott mindkét oldal jelentése. Nem kell több lapzártás oldal. Tűnjenek el a süllyesztőben!

Print Friendly, PDF & Email

Tovább görgetve, az oldal alján hozzászólási lehetőség is van!

Mit tegyünk, ha átvertek? Ismerd fel a webshopot:
Hová fordulhatunk ha internetes vásárláskor becsaptak minket?
Szolgáltató beazonosítása - Internetes vásárlás

Bejelentéshez használható hivatkozások:
Hogyan jelentsünk egy oldalt a Facebooknak?
Google (és Blogspot) oldalakra, fiókokra vonatkozó bejelentések
Spam tartalmú weboldal bejelentése a Google felé
Adathalász weboldal bejelentése a Google felé
Kártevő szoftvert tartalmazó weboldal bejelentése a Google felé

Listák oldalakról, melyeknek nem kellene az interneten lenniük:
Lájkvadász weboldalak listája
Problémás webshopok listája
Weboldalak, amiket jobb ha nem nyitsz meg
Kattintásvadász oldalak — ezeket se nyisd meg

A cikket továbbadni, megosztani ér!


A honlap szerzői jogi védelem alá eső tartalma, illetve annak bármely alkotóeleme (szöveg, kép, videó, stb.) - a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvényben szabályozott szabad felhasználás eseteit kivéve - csak a Kamu/Átverős Oldal Listázó előzetes, írásos engedélyével használható fel. A cikkeinkbe csak olyan képek/szövegek kerülnek, amelyek nyilvánosan is elérhetők. A cikk alatt megjelenő látogatói hozzászólások nem tükrözik az álláspontunkat és felelősséget sem vállalunk értük.

TTT Design - az elegáns arculat itt születik

Minden vélemény számít

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..