Tesla Hungary (Motorsports)-(Tesla Nikola) — Felvidéki kacsa tovább hápog

Megosztás

(Utoljára frissítve: 2018-03-20)

Tartalom:


Eredeti cikk ideje: 2018-03-02

A cikk a hirdetés után folytatódik

Bátran kijelenthetem, hogy a Facebook történetében az eddigi legnagyobb csalásnak lehetünk szemtanúi a Tesla Hungary elnevezésű kamu oldalon.

A képre kattintva megnyitható az oldal.

Ezt a kijelentést nem büszkeségből írtam le. Inkább szégyen, hogy ennyi buta ember létezik a világon. Miről is van szó konkrétan?

Időközben megjelent a társoldala is. Néhány órája egy Tesla Hungary Motorsports nevű oldal jelent meg, ami szintén egy Tesla-t sorsol.

 

A poszt megjelenésének 12. órájában érte el a hozzászólások száma a 10000 darabot. Ha számolunk egy kicsit, akkor ez óránként 833, percenként 14 hozzászólást jelent. Ebben benne vannak a “birkázós” kommentek is. Az emberek mikor tanulják már meg, hogy semmit sem adnak ingyen. Amit a pedig a Facebookon osztogatnak ilyen formán, annak a valóságalapja megközelítőleg 0. Mi vezérli az embereket, hogy totál hülyének nézzék őket ismerősei? Kapzsiság? Makacsság? Ingyen hozzájutás lehetősége? Valószínűleg erre sohasem kapjuk meg a választ. Elkeserítő az a tudat, hogy ilyen intelligencia-szinttel rendelkező fajtársaimnak egyenlő joga van az ország belügyeibe történő beleszólásba is.

Tényleg ennyire birkák az emberek? Azt hiszik, hogy lájkra ilyen értékű autót kaphatnak? Annyira röhejes.

Látható az is, hogy ezeken az oldalakon a Lapzárta nevű szennyoldal ráállt rengeteg Tesláról szóló cikket posztol. A Lapzárta tulajdonsága az, hogyha valaki rákattint, akarata ellenére pénzzel támogatja a csalókat. Jut eszembe… Akik szeretnék tudni kik állnak a háttérben, írjanak üzenetet. Leginkább valamilyen hatóság megkeresésére számítunk.
Addig míg rács mögé nem kerülnek a csalók, jelentsük mindkét oldalukat és sorsolásos posztjaikat amilyen sűrűn csak lehet. A bejelentés mikéntjéről a cikk alatti “kisokosban” olvashatsz.

Tehát:

https://www.facebook.com/Tesla-Hungary-1598764380178834/

https://www.facebook.com/Tesla-Hungary-Motorsports-2227438930599888/


Update 2018-03-14

A Tesla kamusorsoló oldalról sokan gondolják, hogy megszűnt, törölte a Facebook. Nem. Él és virul. Ahogy az lenni szokott az ilyen kamu sorsoló oldalaknál, a megfelelő létszámú nyáj esetén az oldal átneveződik, külalakja megváltozik és clickabit szennyel bombázzák a fűzabálókat. Most is így történt.

Ez az új külalakja. A cikk elején lévő képre kattintva eljuthatsz az átnevezett oldalra. De akár ide is kattinthatsz. Ez az új hivatkozása az oldalnak. Amint látható, egy ideje a lapzárta nevű clickait szennyoldal szutykait nézegethetik a bárányok.

A harmadiknál kissé kihaltunk a röhögéstől. Anakonda Budaörsön. És ez a híradóban nem is szerepelt. Elképzeltem, hogy a budaörsi dzsungel mélyén talán még eddig felderítetlen bennszülött törzsek is vannak…

Az ilyen oldalakat, mint lapzárta, ne nyissátok meg. Ha csak nem akarjátok az ingyenélő csalókat támogatni!

 

Támogasd a Listázót!

Oldalunkat önerőből, támogatással és reklámokból tartjuk fenn. Ha lehet, néha kattints reklámjainkra. Ezzel is oldalunk működését segíted. Valamint kérjük, támogasd oldalunkat, ha szeretnél továbbra is tájékoztatást kapni a legújabb átverésekről, lehúzásokról, kamu hírekről.
Köszönjük!


 

Print Friendly, PDF & Email

Tovább görgetve, az oldal alján hozzászólási lehetőség is van!

Mit tegyünk, ha átvertek? Ismerd fel a webshopot:
Hová fordulhatunk ha internetes vásárláskor becsaptak minket?
Szolgáltató beazonosítása - Internetes vásárlás

Bejelentéshez használható hivatkozások:
Hogyan jelentsünk egy oldalt a Facebooknak?
Google (és Blogspot) oldalakra, fiókokra vonatkozó bejelentések
Spam tartalmú weboldal bejelentése a Google felé
Adathalász weboldal bejelentése a Google felé
Kártevő szoftvert tartalmazó weboldal bejelentése a Google felé

Listák oldalakról, melyeknek nem kellene az interneten lenniük:
Lájkvadász weboldalak listája
Problémás webshopok listája
Weboldalak, amiket jobb ha nem nyitsz meg
Kattintásvadász oldalak — ezeket se nyisd meg

A cikket továbbadni, megosztani ér!


A honlap szerzői jogi védelem alá eső tartalma, illetve annak bármely alkotóeleme (szöveg, kép, videó, stb.) - a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvényben szabályozott szabad felhasználás eseteit kivéve - csak a Kamu/Átverős Oldal Listázó előzetes, írásos engedélyével használható fel. A cikkeinkbe csak olyan képek/szövegek kerülnek, amelyek nyilvánosan is elérhetők. A cikk alatt megjelenő látogatói hozzászólások nem tükrözik az álláspontunkat és felelősséget sem vállalunk értük.

Minden vélemény számít

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..