KuponVilág — Újra Tesco-s utalvány sorsolás

Megosztás

(Utoljára frissítve: 2018-02-28)

Újra megjelent a Tesco-s átverés. A dolog lényege, hogy pár kérdésre igen/nem választ megadva részt vehetsz a sorsoláson… miután kiadtad a legfontosabb információkat magadról. De ne szaladjunk előre. Kezdjük az elején.

A képre kattintva megnyitható az oldal.

Névjeggyel kezdve… Semmi információ arról, hogy ki ez, mi ez. Csak egy weboldal címe fityeg árván (hivatkozás lejjebb).

 

A cikk a hirdetés után folytatódik

Az oldalon kétszer is megosztották a nyerés lehetőségét. A különbség a két poszt között, a kuponon található szöveg hiányzik.

A További információra kattintva megnyílik a weboldal. A whois információk lekérdezésekor kiderül, hogy a weboldal sem sokkal idősebb a Facebook oldalnál.

A weboldalon vért izzasztó kérdések kavalkádja fogad. Meg kell dolgozni alaposan a nyerésért…

Miután sikerültek a kérdések megválaszolása, jöhet az adathalászat.

Név, lakcím, telefonszám, email cím, személyi szám megadása kötelező. Itt jegyezném meg, hogy a személyi szám magánjellegű adat… volt. Egészen 1995-ig, amikor is a használatát beszüntették[1]Forrás: Wikipédia.

Miután kiadtunk magunkról minden információt az adathalászoknak, ezzel még nincs vége a nyerésért vívott harcnak.

Meg kell osztanunk az oldalt különböző csoportokban. Az, hogy ezzel megötszörözheted az esélyeidet, csak duma. Senki sem tudja ezt ellenőrizni, viszont a hiszékenyeknek jól hangzó lehet. A másik, hogy hol is kellene megosztani? 50 felettiek csoportja. Miért is? Mert ott vannak olyanok, akik leginkább elhiszik az ilyet? Ez csak simán bárányhivogató!

Még egy apróság van, ami kissé rontja a sorsolás hitelességét. Ez pedig a kuponon lévő QR kód. Okostelefon segítségével beolvasva a QR Stuff nevű weboldalra jutunk, ahol különböző qr kódokat gyárthatunk. Köze sincs a kuponhoz, vagy a Tesco-hoz.

Megkeresésünkre a Tesco az alábbi választ adta:

Köszönjük, hogy megtisztelte központunkat megkeresésével.
A Tesco adatait jogtalanul felhasználva ismeretlen csalók ajándékutalványt ígérnek egy kérdőív kitöltése és annak megosztása után.
Felhívjuk vásárlóink figyelmét, hogy az említett nyereményjátékot nem a Tesco szervezi, készítőivel nem áll kapcsolatban. Aktuális nyereményjátékainkról minden esetben tájékoztatást adunk honlapunkon, Facebook oldalunkon illetve alkalmazásunkon keresztül.
Vizsgálatot indítunk az oldal felszámolása érdekében.
Megértését köszönjük.

Időközben a Google adathalász webhelynek nyilvánította a Kuponvilág weboldalát. Innentől fogva kizárólag az elvetemültek eshetnek áldozatul.

 

Hasonló átverés volt korábban több áruházlánc nevében. Ezekről itt olvashatsz:

Semmi esetre se dőljetek be a nyerés lehetőségének. Az egészet kizárólag adathalászat céljából készítették. Ha mégis megtetted, szerencsés vagy, ha csak emailben kapsz furcsa leveleket. Nem is merem elképzelni, hogy a személyes adataiddal visszaélnének, esetleg személyazonosságot gyártanának belőle, bűncselekmény elkövetéséhez. Mondjuk az igazolvány hamisítás is már az. Ne adj lehetőséget a csalóknak, adathalászoknak. Ha a Tesco (vagy más áruház) akcióira vagy kíváncsi, látogass el Facebook, vagy weboldalukra.

 

Támogasd a Listázót!

Oldalunkat önerőből, támogatással és reklámokból tartjuk fenn. Ha lehet, néha kattints reklámjainkra. Ezzel is oldalunk működését segíted. Valamint kérjük, támogasd oldalunkat, ha szeretnél továbbra is tájékoztatást kapni a legújabb átverésekről, lehúzásokról, kamu hírekről.
Köszönjük!

ADATHALÁSZAT!

Print Friendly, PDF & Email

Tovább görgetve, az oldal alján hozzászólási lehetőség is van!

Mit tegyünk, ha átvertek? Ismerd fel a webshopot:
Hová fordulhatunk ha internetes vásárláskor becsaptak minket?
Szolgáltató beazonosítása - Internetes vásárlás

Bejelentéshez használható hivatkozások:
Hogyan jelentsünk egy oldalt a Facebooknak?
Google (és Blogspot) oldalakra, fiókokra vonatkozó bejelentések
Spam tartalmú weboldal bejelentése a Google felé
Adathalász weboldal bejelentése a Google felé
Kártevő szoftvert tartalmazó weboldal bejelentése a Google felé

Listák oldalakról, melyeknek nem kellene az interneten lenniük:
Lájkvadász weboldalak listája
Problémás webshopok listája
Weboldalak, amiket jobb ha nem nyitsz meg
Kattintásvadász oldalak — ezeket se nyisd meg

A cikket továbbadni, megosztani ér!


A honlap szerzői jogi védelem alá eső tartalma, illetve annak bármely alkotóeleme (szöveg, kép, videó, stb.) - a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvényben szabályozott szabad felhasználás eseteit kivéve - csak a Kamu/Átverős Oldal Listázó előzetes, írásos engedélyével használható fel. A cikkeinkbe csak olyan képek/szövegek kerülnek, amelyek nyilvánosan is elérhetők. A cikk alatt megjelenő látogatói hozzászólások nem tükrözik az álláspontunkat és felelősséget sem vállalunk értük.

Magyarázat   [ + ]

1. Forrás: Wikipédia

Minden vélemény számít

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..