MostOnline — A titokzatos webshop

TTT Design - az elegáns arculat itt születik

Megosztás

(Utoljára frissítve: 2018-02-25)

Beküldési űrlapon keresztül érkezett az alábbi oldal. Ismét egy olyan webshoppal van dolgunk, ahol gyorsabban készült el a hülyítésre szánt oldal, mint az, hogy cég nevét, elérhetőségét, vagy akár egy nyomorult ÁSZF-et kitettek volna.

Az oldal megnyitásához kattints a képre.

Rendelni Messengeren keresztül lehet, személyes adataid megadásával. A webshop, egy ingyenes webshop készítő oldalon található meg az ecwid.com jóvoltából.

A cikk a hirdetés után folytatódik

A weboldalon nyoma sincs ÁSZF-nek. Mivel a vásárlás regisztrációhoz kötött, a személyes adatok védelméről szóló feltételekről sincs semmilyen információ, így NAIH szám sincs. Internetes vásárlásról szól a történet, így kellene lennie a vásárlók védelmét szolgáló elállás jogot ismertető leírásnak is, amit szintén nem találtunk meg. Egyetlen kapcsolattartási lehetőség van egy gmail-es email cím formájában. Ezek tudatában ilyen weboldalról történő vásárlás kockázatos dolog.

Egy gmail-es cím az egyetlen kapcsolat az eladóval.

Még a névjegy sem árulkodik arról, kié az üzlet…

Az egyik meghirdetett termék alá írt kommentet (ahogy az lenni szokott) szinte azonnal eltávolították és tiltásban részesültünk. Nem is értjük mi volt az oka… 🙂

Nem sokáig volt kint a hozzászólás…

Mivel pillanatokkal később már tiltva lett az oldalunk, ezért az egyetlen kapcsolattartási lehetőséghez fordultunk. Írtunk egy emailt a fentebb mutatott gmail-re. Csodák csodája, másnap megérkezett a válasz.

Tisztelt cím!
Köszönjük jelzését, a web kereskedelmünk folyamatosan üzemel, mely szerint mindenki igényeit teljes mértékben becsületesen kiszolgáljuk, a konkrét web áruházunk még nem üzemkész, ezért átmeneti bérelt oldalon dolgozunk, melyen a vásárlóra való jogait gyakoroljuk panaszmentes kiszolgálással és állandó kommunikációval. /elállás,csere, szerviz/
A hiányosságokat természetesen folyamatosan pótoljuk mely ászf…. feltöltés alatt van.
Tisztelettel
MostOnlinehu

A Google csodálatos dolog. Keresőjével találtunk egy mostonline.hu című weboldalt, amit 2017 októberében regisztráltak.

Vajon ennyi idő alatt a fentebb említett hiányosságokat még nem volt idő pótolni? A weboldal még tesztüzemben lehet. Erre utalnak érdekes dolgok is.

Sose értettük, hogy minek nyitva tartás egy olyan webshophoz, ahol fizikailag nincs is üzlethelyiség. Na, mindegy…

Ugyanez a helyzet a Facebook oldallal is. 2017 októberében indulhatott, erre utal a Profilkép dátuma. De a Facebook oldalra sem sikerült 4 hónap alatt kitenni azokat az adatokat, melyeket kötelező lenne megadni (név/cégnév, adószám, telephely, elérhetőségek). Az ilyen hiányos oldalak általában a lehúzós, kamu rendelgetős oldalakra jellemző. Gondolom nem kell senkinek bemutatni az ilyet.

Szétnéztünk a kínálatban, találtunk egy érdekes dolgot. Powerbank. Nincs benne semmi különös. Kivéve ebben, mert ez bizony benzinmotoros. Kell!!!

Benzinmotoros powerbank a menő. Vajon hány köbcentis lehet?

Ezt inkább le sem csekkoltuk. Viszont egy fejhallgatót igen, aminek nagyon vonzó ára van. Főleg, hogy hatalmas árengedménnyel adják. De mint tudjuk az ilyen ár áthúzásos, új ár jóval kedvezőbb dolgok mind megtévesztők. Nincs ez másképp ebben az esetben sem.

Jól hangzó ajánlat a 17000-ről 8000-re leengedett ajánlat. A hülyének is megéri ilyen olcsón.

A kereséshez ismét a már jól (egyeseknél kevésbé) ismert Google-t használtuk.

Többek között az egyik ismert online piactéren ráakadtunk ugyanerre a termékre. Figyeljétek az árát.

14,2 amerikai dollárba kerül.

Ez átszámítva ledöbbentően kevés.

A napiarfolyam.hu szerint

Egy termék állítólagos kiérkezése utáni komment:

Vajon mi volt az az ok, amiért nem a kipróbálás volt az első, hanem hogy hanyatt-homlok kommenteljen a poszt alá?

Látható, hogy szemfényvesztés ide-vagy oda, így is több, mint 200%-os haszonkulccsal dolgozik. A kérdés már csak az, hogy a kiszállítás tényleg működik-e? Február 2-án volt utoljára olyan poszt az oldalon (akkus fúrógép), ahol többen köszönték meg a gyors kiszállítást és még bátran ajánlják az oldalt a többieknek. Vajon mennyi kamu van ezekben a hozzászólásokban? Hogy mer valaki vásárolni egy titokzatos webshopból? A titokzatosság csak hozzáállás kérdése. Nem sokáig tartott kideríteni, hogy kié az oldal: egy ingatlannal foglalkozó kft tulajdona. Vajon hogy jön a képbe a webshop? A hihetőség érzetét fokozza az, hogy a név után a regisztrált márkanév jelzést (“®“) használja. Ez a dolog hosszadalmas, bonyolult folyamat. Hiába kerestünk a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatal oldalán, nem találtuk meg sehol bejegyezve ezt a márkanevet. Ki az, aki ezek után rendelni merne úgy, hogy még adatait is önként átadja egy idegennek?

 

Támogasd a Listázót!

Oldalunkat önerőből, támogatással és reklámokból tartjuk fenn. Ha lehet, néha kattints reklámjainkra. Ezzel is oldalunk működését segíted. Valamint kérjük, támogasd oldalunkat, ha szeretnél továbbra is tájékoztatást kapni a legújabb átverésekről, lehúzásokról, kamu hírekről.
Köszönjük!

 

Print Friendly, PDF & Email

Tovább görgetve, az oldal alján hozzászólási lehetőség is van!

Mit tegyünk, ha átvertek? Ismerd fel a webshopot:
Hová fordulhatunk ha internetes vásárláskor becsaptak minket?
Szolgáltató beazonosítása - Internetes vásárlás

Bejelentéshez használható hivatkozások:
Hogyan jelentsünk egy oldalt a Facebooknak?
Google (és Blogspot) oldalakra, fiókokra vonatkozó bejelentések
Spam tartalmú weboldal bejelentése a Google felé
Adathalász weboldal bejelentése a Google felé
Kártevő szoftvert tartalmazó weboldal bejelentése a Google felé

Listák oldalakról, melyeknek nem kellene az interneten lenniük:
Lájkvadász weboldalak listája
Problémás webshopok listája
Weboldalak, amiket jobb ha nem nyitsz meg
Kattintásvadász oldalak — ezeket se nyisd meg

A cikket továbbadni, megosztani ér!


A honlap szerzői jogi védelem alá eső tartalma, illetve annak bármely alkotóeleme (szöveg, kép, videó, stb.) - a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvényben szabályozott szabad felhasználás eseteit kivéve - csak a Kamu/Átverős Oldal Listázó előzetes, írásos engedélyével használható fel. A cikkeinkbe csak olyan képek/szövegek kerülnek, amelyek nyilvánosan is elérhetők. A cikk alatt megjelenő látogatói hozzászólások nem tükrözik az álláspontunkat és felelősséget sem vállalunk értük.

Minden vélemény számít

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..