Erdély Látványosságai — Medveles már smafu?

(Utoljára frissítve: 2018-05-02)

Emailben érkezett a következő látványos oldal. Első ránézésre ismerősnek tűnt: de hiszen ez a medvelekukkolós barátaink oldala.


Tartalom:


 

Az oldal megnyitásához kattints a képre.

Az oldallal nem is lenne gond, ha volna eredeti ötletük a tartalomra. De nincs. Az utolsó pixelig, az utolsó karakterig mindent más oldalakról loptak.

A Ördög tóról szóló leírás és kép egy 2013-ban íródott cikkben található.

Ha ide kattintasz, megtekintheted a valódi cikket erről és lejjebb megtalálhatod a képet is.

Még egy prezentáció. Találomra kiválasztott képet néztem meg. Nem okozott meglepetést az eredmény.

Szerintem nem kell ennél többet mutatni, hogy belássuk: újabb kamu, lájkvadász, csaló oldallal van dolgunk. A névjegyet megtekintve is felettébb primitív dolgot láthatunk benne, ahogy azt a macileskelődős, amerikai Gorenjés oldalainál is megszokhattuk.

“Kis ut 281” Gondolom szerencsétlent az vezérelte, hogy Kis utca mindenhol van. De ilyen Kolozsváron sajnos nincs. A térkép egy véletlen helyre letett jelölőt mutat.

A végére jön a csattanó: a sorsolás! Mert bizony nincs kamu oldal sorsolás nélkül. Nem is belépőket, vagy képeslapokat sorsol, esetleg kulcstartókat. A fenét…

A medvekukkolós oldalt itt már nem kell 5 csillaggal kötelezően értékelni. Úgy látszik az már smafu. Uncsi már a macikat kukkolni, nem igaz? Azért gondolom a szöveg egyes részei ismerősek lehetnek.

Az a manipulálhatatlan sorsoló rendszer…

 

De lehetne ez is

Tudjátok, az amerikai Gorenjés kamusorsolás…

Ezt a képet meg csak úgy itt hagyom…


Divat És Minőség


Fashion Style — Kamuék folytatják…

 

Figyeljük az oldal további sorsát, várjuk az újabb sorsolásokat. Esetleg a maciles öt csillagozását. Addig viszont próbáljuk megfékezni ezt a marhaságot azzal, hogy jelentgetjük az oldalt és a tartalmát. Aki talál még ilyen autó sorsolós posztot korábbi kamu oldalakon, küldje el bátran.


Update 2018-05-02

 

Kedvenc kamu oldalaink egyikéről még csak most készül frissítés. De ne gondolja senki, hogy eddig szent életet éltek. Mivel medveleses barátaink korábban meggyőztek arról -némi fenyegetőzéssel körítve-, hogy minden oldaluk hiteles (a végére már a kamu sorsolós oldalaik is) így csak is hackerek támadásai állhatnak annak a furcsa dolognak a hátterében, ami minap történt. Kezdetben csak a szokásos hülyítős sorsolós poszt került ki:

Milyen házat hívunk mobilháznak? Mert ez nem tűnik mobilnak. A 48 m2 se stimmel. Láthatóan sokkal nagyobb.

A poszt időpont lényeges lesz a továbbiakban. Tehát április 28., 15:35. Ezek után, ahogy a jól idomított lájkológépek szépen tették is a dolgukat, egészen május 1-éig. Ekkor az Erdély látványosságai kommentelt egy érdekeset:

Barti Tihamér adatlapja szerint a Gyergyói területi RMDSZ elnök.

Már csak az a kérdés, hogy mit keres egy medvekukkolós oldalon, kamu rönkház sorsolós posztban egy politikus profilja, melyet kötelező lájkolni a nyerés érdekében?
Valószínűleg ez a kérdés merülhetett fel az oldal kezelőiben is, mivel kicsit később módosult a komment szövege.

Az időközben módosított komment.

Sokan valószínűleg nem látták a korábbi képet, mert csak úgy dőlnek az osztva ***** kommentek, mintha ezzel esélyt adnának maguknak a nyerésre.
Többen nehezményezték a sorsolás menet közben történő módosítását. Ezek a hozzászólások már törlődtek, íróik tiltásban részesültek. Milyen érdekes problémarendező módszer…
Azért volt egy személy, aki kifejezte mély megvetését a játékkal (és talán az oldallal szemben is). Őt és kommentjét még nem törölték. 

Az írással egyetértünk. Nem fair menet közben módosítani egy játékot. Még ha kamu is az.

Újabb ékes bizonyítéka annak, hogy egy csaló, lájkvadász oldallal van dolgunk, melynek nem kellene tovább rontani a Facebook amúgy is alacsony színvonalát. Egyúttal megkérjük a kedves hacker bácsit, hogy ne trollkodjon tovább, mert egyre nevetségesebb hülyeségeket csinál az oldalra. 

Kimaradt a frissítésből a hackerek másik trollkodása is. A sorsolás, mellyel csodás hétvégét nyertek. De hogy néz ki egy csodás hétvége? Szögletes? Gömbölyű? Belefér egy medvelesbe? 😂

A nyertes neve nem létezik a Facebookon.

Akik a nyertest megtalálják, azok között kisorsolunk 1 kilogramm dihidrogén monoxidot!


További érdekességeket olvashatsz erről az oldalról, ha ide kattintasz.

Scan the QR Code
Print Friendly, PDF & Email

Mit tegyünk, ha átvertek? Ismerd fel a webshopot:
Hová fordulhatunk ha internetes vásárláskor becsaptak minket?
Szolgáltató beazonosítása - Internetes vásárlás

Bejelentéshez használható hivatkozások:
Hogyan jelentsünk egy oldalt a Facebooknak?
Google (és Blogspot) oldalakra, fiókokra vonatkozó bejelentések
Spam tartalmú weboldal bejelentése a Google felé
Adathalász weboldal bejelentése a Google felé
Kártevő szoftvert tartalmazó weboldal bejelentése a Google felé

Listák oldalakról, melyeknek nem kellene az interneten lenniük:
Problémás webshopok listája
Weboldalak, amiket jobb ha nem nyitsz meg
Kattintásvadász oldalak — ezeket se nyisd meg

A cikket továbbadni, megosztani ér!


A honlap szerzői jogi védelem alá eső tartalma, illetve annak bármely alkotóeleme (szöveg, kép, videó, stb.) - a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvényben szabályozott szabad felhasználás eseteit kivéve - csak a Kamu/Átverős Oldal Listázó előzetes, írásos engedélyével használható fel. A cikkeinkbe csak olyan képek/szövegek kerülnek, amelyek nyilvánosan is elérhetők. A cikk alatt megjelenő látogatói hozzászólások nem tükrözik az álláspontunkat és felelősséget sem vállalunk értük.

Megosztás

Minden vélemény számít

hozzászólás