Bumm Konyha Raktár — Bútorlap cukiságokkal

Megosztás

(Utoljára frissítve: 2018-02-11)

Tartalom:


Alig 12 órája él az oldal, máris 4000 barikát gyűjtött be. Az oldalon a más oldalakról lopott képek mellett cukiságok is gyülekeznek. Időközben megváltozott a kinézete és átalakulóban van. Az új háttér képe nagyon találó. Úgy alakul át, mint ahogy a kaméleon változtatja a színét. Lásd Update 2.

Az oldal megnyitásához kattints a képre.
A cikk a hirdetés után folytatódik

Kezdjük a profil- és háttér képpel.

Látható, hogy a két kép, két weboldalról való. Vajon ha értesítenénk az oldalakat, hogy illegálisan használják a képeiket, hamarabb törlésre kerülne az oldal? 🙂

Itt is látható, hogy a képek más oldalakról lenyúlt képek. A posztokon nem olvasható hogy sorsolás lenne, de arra utaló írás sincs. Ennek ellenére a gyülekező bárány-hadsereg bőszen kommentel mindkét kép alá.

Ha azt nézzük, hogy néhányan 5 csillagra értékelték az oldalt (bár fene se tudja miért) és látszólag megindokolták a döntésüket, felvetődik a nagy kérdés: DEMIJÉÉÉRT????

Ezen az oldalon is megfigyelhető, hogy túlnyomó többségben középkorú, vagy idősebb hölgyek az áldozatai ennek a csaló oldalnak. Aki találkozott az oldal reklámozásával egy ilyen csoportban, küldje el nekünk a csoport hivatkozását és a reklámozó személy kamuprofiljának hivatkozását is.

A cukiságok. Az oldal üzemeltetője potenciális lájkdömpingre számít azzal, hogy a bárányok vetődni fognak a cukiságokra. Meg is próbálta két videóval.

A végére egy kis furcsaság. A névjegy.

A névjegyben írtak szerint, 45 éve foglalkoznak bútorgyártással. A Facebook lassan 10 éve van jelen Magyarországon[1]forrás: https://hu.wikipedia.org/wiki/Facebook. Eddig nem jutott eszükbe oldalt létrehozni maguknak? Úgy látszik nincs utánpótlás a faiparban, így az időskori feledékenység úrrá lett rajtuk. Talán ezért sincs weboldaluk sem. Valamint a Google keresőjében sincs semmilyen bummos bútorgyár.


Update-1:

Kicsit figyelmetlenek voltunk a cikk írásakor. Hát persze hogy van sorsolás. A legelső poszt erről szól.

Nem tudni mit szerelnek be és hogy igazítják méretre… Elképzeltem a szitut, ahogy láncfűrésszel… na, mindegy…  És mit jelent hogy gépekkel együtt? Megkapom a láncfűrészt is? 😂

Lopott képről van szó, szintén. A szöveg is hibádzik. Egy igazi lapszabász nem méterben és centiben írja le a méreteket. Ennyit a hitelességről.


Update-2.

Alig pár órával a cikk megjelenése után már nem 45 éves bútorgyárról van szó, hanem egy 16000 birkát lájkolót számláló nyájról oldalról. Meg is változtatta gyorsan a kinézetét és az oldalra mutató hivatkozását is. De hála a Facebooknak, a korábbi hivatkozás követi az oldalt. Figyeljük tovább az átalakulását eme kedves és hiteles oldalnak.


Update-3:

Ez az oldal a Vunderhez hasonlóan (mivel ugyanazok a csalók munkáját dicséri) ez az oldal is átvedlett, ahogy az a nagykönyvben meg vagyon írva.

Az oldal megnyitásához kattints a képre.

Igaz, hogy a névjegyben ott van még, hogy 45 éve gyártanak bútort, de ez kit érdekel?

Mivel a Vunder és a Bumm oldalak ugyanahhoz a csaló csapathoz tartozik, nem véletlen tehát, hogy az oldal tartalma is ugyanaz.

A 25000 darab bárányt számláló nyájat szintén nem érdekli a profilváltás. Már az sem érdekli őket, hogy a sorsolásra feltett bútorok hol vannak. De miért is érdekelnék őket, amikor agy híján a rövidtávú memóriának is lőttek?


Aki elhiszi az oldal valódiságát, lájkolja, osztogassa nyugodtan. Aki viszont kamunak tartja, jelentheti bőszen az oldalt és a tartalmat. Mi az utóbbit választjuk.

 

Támogasd a Listázót!

Oldalunkat önerőből, támogatással és reklámokból tartjuk fenn. Ha lehet, néha kattints reklámjainkra. Ezzel is oldalunk működését segíted. Valamint kérjük, támogasd oldalunkat, ha szeretnél továbbra is tájékoztatást kapni a legújabb átverésekről, lehúzásokról, kamu hírekről.
Köszönjük!

Print Friendly, PDF & Email

Tovább görgetve, az oldal alján hozzászólási lehetőség is van!

Mit tegyünk, ha átvertek? Ismerd fel a webshopot:
Hová fordulhatunk ha internetes vásárláskor becsaptak minket?
Szolgáltató beazonosítása - Internetes vásárlás

Bejelentéshez használható hivatkozások:
Hogyan jelentsünk egy oldalt a Facebooknak?
Google (és Blogspot) oldalakra, fiókokra vonatkozó bejelentések
Spam tartalmú weboldal bejelentése a Google felé
Adathalász weboldal bejelentése a Google felé
Kártevő szoftvert tartalmazó weboldal bejelentése a Google felé

Listák oldalakról, melyeknek nem kellene az interneten lenniük:
Lájkvadász weboldalak listája
Problémás webshopok listája
Weboldalak, amiket jobb ha nem nyitsz meg
Kattintásvadász oldalak — ezeket se nyisd meg

A cikket továbbadni, megosztani ér!


A honlap szerzői jogi védelem alá eső tartalma, illetve annak bármely alkotóeleme (szöveg, kép, videó, stb.) - a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvényben szabályozott szabad felhasználás eseteit kivéve - csak a Kamu/Átverős Oldal Listázó előzetes, írásos engedélyével használható fel. A cikkeinkbe csak olyan képek/szövegek kerülnek, amelyek nyilvánosan is elérhetők. A cikk alatt megjelenő látogatói hozzászólások nem tükrözik az álláspontunkat és felelősséget sem vállalunk értük.

Magyarázat   [ + ]

1. forrás: https://hu.wikipedia.org/wiki/Facebook

Minden vélemény számít

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..