Háztartási eszközök

Megosztás

(Utoljára frissítve: 2018-01-07)

Tartalom:


A következő sorokban kissé elszabadulnak az indulatok. Aki érzékeny a “kapzsi”, “buta”, “bárány”, “birka”, “medúza” szavakra és esetleg magára is venné, az kérem ne olvassa tovább.


A cikk a hirdetés után folytatódik

Az újév első birkalegelője megnyitotta kapuit. Háztartási eszközök. Ez a két szó, netről szedett néhány műszaki cikk fényképe, valamint a varázsszó, “sorsolás” elég ahhoz, hogy ezrével tóduljanak a zemberek és eszetlenül osszanak, lájkoljanak. Kapzsiságuk (vagy butaságuk?) határtalansága végett nem néznek semmit. Azt sem, hogy az oldalt alig pár órája hozta létre egy pitiáner csaló, hogy kihasználja az emberek hiszékenységét. Üres névjegy, semmi elérhetőség, sorsolós posztokon kívül nincs semmi. Cirkusz kell a népnek, hát megkapták…

2016-ban is volt már egy ilyen oldal. Írtunk is róla. Olvasd el: Háztartási eszközök

 

Az oldal megnyitásához kattints a képre.
A névjegy kong az ürességtől…

Csak néhány poszt. A szöveget mintha sablonból írták volna. Csak a képen látható dolog nevét írták át benne.

Emberek!

Titeket, akiket Homo Sapiensek [A ma élő ember Homo sapiens („értelmes ember”) – Wikipédia] hívnak. Mikor veszitek észre, hogy kamu oldalt támogattok? Mikor láttok túl a kapzsiságotokon, butaságotokon, hiszékenységeteken és jöttök rá, hogy nevetség tárgyává teszitek magatokat? Tényleg elhiszitek, hogy egy semmiből jött oldal, ahol semmi sincs feltüntetve, értékes dolgokat fog a pórnép közé szórni, csupán lájkra és megosztásra? Ti nem vagytok más mint szemellenzős birkák hiszékeny áldozatai Isten nyájának. A csalók cinkosai!

 

Na jó, kicsit higgadjunk…

A kommentelők áradatában látható, hogy többségében középkorú, vagy idősebb nők írnak. Ebből következtethető, hogy olyan csoportban terjesztik ezt a szemetet, ahol többségében nők vannak, középkorúak, vagy idősebbek. Lehet olyan neve például, hogy “nyugdíjasok”, “50 éven felüliek”, stb. Aki talál ilyen bejegyzést valamilyen csoportban, ahol reklámozzák az oldalukat (természetesen kamu profillal), kérjük írjon nekünk. Addig viszont minden jóérzésű embert arra kérünk, hogy jelentsék az oldalt, valamint a posztokat is egyesével. Ne tűrjük, hogy csalók ilyen pofátlanul hizlaljanak maguknak lájkvadász oldalakat, ahol később bevételhez juttatják magukat. Ha a Facebook nem találja kifogásolhatónak, újra és újra jelentsük!

Tegnap megjelent cikkünk segít megfejteni a miértet: Hogyan szerezzünk egy nap leforgása alatt 100000 lájkolót?

Nagyon sokan küldtétek nekünk az oldalt, ezért csak itt tudjuk megköszönni: Köszönjük a rengeteg beküldést!

Fake


Update 2018-01-03

Cikkünkben kértük, hogyha valaki találkozik valamilyen csoportban az oldal reklámjával, írjon nekünk. Nem is kellett sokáig várni. Egyik követőnk képernyőmentéseket küldött egy csoportról… De inkább mutatom.

Attila Benda posztolta az oldalt és az egyik “megnyerhető” tárgyat az Üdvözlet, jókívánság, szülinapi és névnapi köszöntések nevű csoportban, melybe pár nappal azelőtt kapott bebocsájtást, hogy megjelent a kamu oldal.

Nem lehet véletlen hogy ezt a csoportot szemelte ki. Hiszen a létszám nagyon vonzó lehet…

Ha innen indult a népáramlás az oldalra, akkor nagyon telibe talált a célközönséggel.

Köszönjük a beküldést!

Továbbra is várjuk olyanok jelentkezését, akik találkoztak más csoportokban is az oldal reklámozásával. Ha te is találkoztál ilyesmivel, kérlek, hogy képernyőmentést is készíts róla. 

 

Támogasd a Listázót!

Oldalunkat önerőből, támogatással és reklámokból tartjuk fenn. Ha lehet, néha kattints reklámjainkra. Ezzel is oldalunk működését segíted. Valamint kérjük, támogasd oldalunkat, ha szeretnél továbbra is tájékoztatást kapni a legújabb átverésekről, lehúzásokról, kamu hírekről.
Köszönjük!


 

Print Friendly, PDF & Email

Tovább görgetve, az oldal alján hozzászólási lehetőség is van!

Mit tegyünk, ha átvertek? Ismerd fel a webshopot:
Hová fordulhatunk ha internetes vásárláskor becsaptak minket?
Szolgáltató beazonosítása - Internetes vásárlás

Bejelentéshez használható hivatkozások:
Hogyan jelentsünk egy oldalt a Facebooknak?
Google (és Blogspot) oldalakra, fiókokra vonatkozó bejelentések
Spam tartalmú weboldal bejelentése a Google felé
Adathalász weboldal bejelentése a Google felé
Kártevő szoftvert tartalmazó weboldal bejelentése a Google felé

Listák oldalakról, melyeknek nem kellene az interneten lenniük:
Lájkvadász weboldalak listája
Problémás webshopok listája
Weboldalak, amiket jobb ha nem nyitsz meg
Kattintásvadász oldalak — ezeket se nyisd meg

A cikket továbbadni, megosztani ér!


A honlap szerzői jogi védelem alá eső tartalma, illetve annak bármely alkotóeleme (szöveg, kép, videó, stb.) - a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvényben szabályozott szabad felhasználás eseteit kivéve - csak a Kamu/Átverős Oldal Listázó előzetes, írásos engedélyével használható fel. A cikkeinkbe csak olyan képek/szövegek kerülnek, amelyek nyilvánosan is elérhetők. A cikk alatt megjelenő látogatói hozzászólások nem tükrözik az álláspontunkat és felelősséget sem vállalunk értük.

Minden vélemény számít

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..