Szilveszteri TV sorsolás — átverés

Megosztás

(Utoljára frissítve: 2018-01-07)

Az idei év első cikke tőlünk, a tavalyi (alig egy napos) tévé sorsolgatós oldalak nagy dobása, mely kissé felrobbantotta ezt a hitvány közösségi oldalt, melyet Facebooknak hívnak. Annak ellenére, hogy a Facebook híresztelései szerint felveszi a harcot a kamu oldalakkal, cikkekkel és kamu sorsolásokkal szemben, ennek a legkisebb jelét sem láttuk. Az év utolsó napján hihetetlen mennyiségű üzenet és email formájában jeleztétek, hogy valami furcsaság történik. Ezúton is megköszönjük nektek a beküldéseket. Nem sikerült mindenkinek személyesen…

Korábbi cikkeink a kamu oldalakról, melyek ebben a cikkben szerepelnek:

A cikk a hirdetés után folytatódik

Ezeket küldtétek nekünk a legtöbbet. Nem kizárható, hogy más oldalak is sorsoltak tévét. Ha van tudomásod ezeken kívül más oldalakról is, ahol tévét sorsoltak, küldd el nekünk is. Ezek az oldalak mind egy beazonosítható csaló csoporthoz tartozik, melyek az ilyen kamu sorsolásokból, hírekből tartják fent magukat. És ez csak enyhe kifejezés.
De miért volt kamu a tévé sorsolás ezeken az oldalakon? Erre fogunk most válaszolni. Remélve azt is, hogy a sok hitetlen (pontosabban az ilyen sorsolásokban vakon hívő) bárányokat jobb belátásra tudjuk bírni.

A jobb átláthatóság kedvéért az oldalakhoz nem képes hivatkozás lesz.

Három oldal, látszólag nincs közük egymáshoz. Ez azonban nem így van. Ezek az oldalak -ahogy nagyon sokan itt a Facebookon- egy társaság kezében vannak, ők végzik az emberek módszeres átvágását, miközben tetemes haszonra tesznek szert. Kattintásra késztetik az embereket, megosztásra és máris terjed a szemét a közösségi oldalon. Az elmúlt év nagy dobása volt számukra (kár, hogy nem az utolsó) a lapostévé sorsolás.

Azért kicsit sem tűnik fel senkinek, hogy mindössze 7 (hét) órával a sorsolás előtt tették ki a posztokat. Egy valódi oldal heteket, hónapokat futtatja a sorsolás beharangozását, nem pár órát. Az igaz, hogy így is bárányok ezreihez jutott el a kamu sorsolás híre. Pont elegen látták a posztot, valamint a posztban lévő részletes leírást, mely egy blogspot oldal, ami tele van érdekes reklámokkal. Valamint éppen elegen osztották meg a kamut, bízva abban hogy rájuk mosolyog a szerencse. Azért erről a három oldalról több tízezer, százezer hiszékeny ember szép bevételhez juttatja a csalókat. Másik előnye pedig a hihetetlen mértékben megugró lájkolók száma.

Tehát a sorsolás… Az alig 7 órán át élő poszt után, 20 órakor megtartott sorsolás eredménye szintén kételkedésre adhat okot.

Mi is szívből gratulálnánk, ha valódi profilról lenne szó. De ki is ez a Marschall Jánosné?

Profiljának megtekintéséhez kattints ide. Egy kedves, mosolygós hölgy néz vissza ránk, aki Sarkadról, Békés megyében lakik. (Aki olvassa Sarkadról ezt a cikket, írjon!) A gond csak annyi, hogy profilja 5 hónapos, ismerőseinek száma elenyésző, nyilvános megosztásai szinte csak lájkvadász oldalakból áll, névjegyében a Kedvencek és a Csoportok között érdekes és talán ismerős címeket is látunk. Fényképei mindössze a profilképből és háttérképből áll.

Még ha valódi is a nyertes profilja, kevés az esélye annak, hogy meg is kapja nyereményét. Nem a sorsoláson van itt a hangsúly, hanem tengernyi bárányon, aki megosztja és terjeszti a szemetet.

Vajon miért van az, hogy a kamu dolgokat jobban osztják az emberek, mint azt a cikket, ami felnyitná a szemüket? Ennyire vonzó az ingyen nyerhető nagy értékű műszaki cikk? Komolyan elhiszik ezek az emberek, hogy lájkra és megosztásra hopp, szájukba repül a sült galamb? Apropó: létezik a Mikulás! Bizony…

 

Támogasd a Listázót!

Oldalunkat önerőből, támogatással és reklámokból tartjuk fenn. Ha lehet, néha kattints reklámjainkra. Ezzel is oldalunk működését segíted. Valamint kérjük, támogasd oldalunkat, ha szeretnél továbbra is tájékoztatást kapni a legújabb átverésekről, lehúzásokról, kamu hírekről.
Köszönjük!

Fake

 

Print Friendly, PDF & Email

Tovább görgetve, az oldal alján hozzászólási lehetőség is van!

Mit tegyünk, ha átvertek? Ismerd fel a webshopot:
Hová fordulhatunk ha internetes vásárláskor becsaptak minket?
Szolgáltató beazonosítása - Internetes vásárlás

Bejelentéshez használható hivatkozások:
Hogyan jelentsünk egy oldalt a Facebooknak?
Google (és Blogspot) oldalakra, fiókokra vonatkozó bejelentések
Spam tartalmú weboldal bejelentése a Google felé
Adathalász weboldal bejelentése a Google felé
Kártevő szoftvert tartalmazó weboldal bejelentése a Google felé

Listák oldalakról, melyeknek nem kellene az interneten lenniük:
Lájkvadász weboldalak listája
Problémás webshopok listája
Weboldalak, amiket jobb ha nem nyitsz meg
Kattintásvadász oldalak — ezeket se nyisd meg

A cikket továbbadni, megosztani ér!


A honlap szerzői jogi védelem alá eső tartalma, illetve annak bármely alkotóeleme (szöveg, kép, videó, stb.) - a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvényben szabályozott szabad felhasználás eseteit kivéve - csak a Kamu/Átverős Oldal Listázó előzetes, írásos engedélyével használható fel. A cikkeinkbe csak olyan képek/szövegek kerülnek, amelyek nyilvánosan is elérhetők. A cikk alatt megjelenő látogatói hozzászólások nem tükrözik az álláspontunkat és felelősséget sem vállalunk értük.

Minden vélemény számít

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..