Online Nyereményjáték (Online Hír Zóna) — Más tollával ékeskedő

TTT Design - az elegáns arculat itt születik

Megosztás

(Utoljára frissítve: 2018-01-07)

A Facebook bővelkedik az olyan oldalakban, ahol sorsolnak. Bár ígéretükkel ellentétben, halvány nyoma sincs annak, hogy küzdelmet folytatnának ezek betiltásáért. Nem baj, míg van kapacitásunk, hordjuk nektek a kamu oldalakat. A következő oldal is nem más, mint más tollával ékeskedő süllyesztőbe való oldal.


Tartalom:

A cikk a hirdetés után folytatódik

Update 2017-12-02

Update 2017-12-03


Az oldal megnyitásához kattints a képre.

Az oldal névjegyében semmi különleges sincs. De még arról sem írnak semmit, hogy ki és miért kezdett bele ebbe a tevékenységbe.

Viszont várják cégek felajánlásait. De kinek? Ha én cég lennék, és ezt meglátnám, nem hinném hogy kezem-lábam törném azért, hogy velük szerződjek. De elképzelhető, hogy mégis akadnak, akik reklámozzák magukat náluk?

Elsőre nincs semmi fura ebben a két posztban. Viszont az azonnal látszik, hogy szóról szóra lemásolták az eredetit. A gyanútlanok azt hihetnék, hogy itt lájkolnak és megosztanak, nyerni fognak. Erről szó sincs. Semmi utalás nincs az eredeti oldalon, hogy itt is lehet lájkolgatni. Szóval, ez csak egy lájkvadászat, más tollával történő ékeskedés. A következő poszt pedig egyenesen kamu.

A posztban lévő bolershop.hu nem létező domain. Ellenben létezik a a bollershop.hu. Kis elírás és máris értelmét veszti az egész poszt.
Az utolsó kép egy raklap Milka csokit ábrázol. Ebből nyerhet a szerencsés három kartonnal. Viszont az már nem derül ki, hogy ki a felajánlója.

A kép Google-n történő keresésekor egyetlen találatot hozott, egy 2014-ben készült cikk a szaloncukrok árairól. Itt elolvashatod.


Update 2017-12-02:

Az oldal nevet változtatott. “Online Hír Zóna” néven folytatja a népbutítást. Továbbra se dőljünk be nekik!

Kattints a képre az oldal megnyitásához

A névváltással egy időben megjelent a negatív kultúra is, mindenegyben formájában. Aki innen szerzi be az információkat, innen tájékozódik, netán meg is osztja ezeket a szutykokat… hát.. 


Update 2017-12-03

A HE-HE PC GSM megkeresésünkre megerősítette, hogy az Online Nyereményjáték (Online Hír Zóna) jogtalanul, engedély nélkül használta fel a játékfelhívásról szóló posztot. Elképzelhető, hogy ugyanígy, jogtalanul használt fel más oldalak felhívásait is. Ebből következik, hogy a célja nem más, mint lájkvadászat. Az oldal jelentése erősen ajánlott.


Nagy valószínűséggel állítható, hogy ez a Facebook oldal kizárólag saját magának próbál kedveléseket szerezni úgy, hogy mások játékát posztolja sajátjaként. Hiába van némelyiknél a cég neve, így nem kapcsolódik (nem is kapcsolódhat) az eredeti játékhoz. Aki pedig nem elég figyelmes, könnyen elhiszi hogy nyerhet. És sajnos sokan hisznek is, mivel két hét alatt közel 8000 kedvelőre tett szert az oldal.

 

Támogasd a Listázót!

Oldalunkat önerőből, támogatással és reklámokból tartjuk fenn. Ha lehet, néha kattints reklámjainkra. Ezzel is oldalunk működését segíted. Valamint kérjük, támogasd oldalunkat, ha szeretnél továbbra is tájékoztatást kapni a legújabb átverésekről, lehúzásokról, kamu hírekről.
Köszönjük!

Fake

Print Friendly, PDF & Email

Tovább görgetve, az oldal alján hozzászólási lehetőség is van!

Mit tegyünk, ha átvertek? Ismerd fel a webshopot:
Hová fordulhatunk ha internetes vásárláskor becsaptak minket?
Szolgáltató beazonosítása - Internetes vásárlás

Bejelentéshez használható hivatkozások:
Hogyan jelentsünk egy oldalt a Facebooknak?
Google (és Blogspot) oldalakra, fiókokra vonatkozó bejelentések
Spam tartalmú weboldal bejelentése a Google felé
Adathalász weboldal bejelentése a Google felé
Kártevő szoftvert tartalmazó weboldal bejelentése a Google felé

Listák oldalakról, melyeknek nem kellene az interneten lenniük:
Lájkvadász weboldalak listája
Problémás webshopok listája
Weboldalak, amiket jobb ha nem nyitsz meg
Kattintásvadász oldalak — ezeket se nyisd meg

A cikket továbbadni, megosztani ér!


A honlap szerzői jogi védelem alá eső tartalma, illetve annak bármely alkotóeleme (szöveg, kép, videó, stb.) - a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvényben szabályozott szabad felhasználás eseteit kivéve - csak a Kamu/Átverős Oldal Listázó előzetes, írásos engedélyével használható fel. A cikkeinkbe csak olyan képek/szövegek kerülnek, amelyek nyilvánosan is elérhetők. A cikk alatt megjelenő látogatói hozzászólások nem tükrözik az álláspontunkat és felelősséget sem vállalunk értük.

TTT Design - az elegáns arculat itt születik

Minden vélemény számít

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..