Pretty Store

(Utoljára frissítve: 2018-01-23)

Június óta létező oldal… Sajnos csak nemrég került elénk, de nem baj. Talán még kevés embert vágott át. Az oldal témája ismerős lesz, akárcsak az üzemeltető.

Az oldal megnyitásához kattints a képre.

Aki találkozott az Elit shop (még itt is) nevű szintén sorsolgatós szutyokkal, nem fog csalódni ebben az oldalban sem. Ugyanaz az üzemeltetője: Cz. Dániel e.v.
Hogy miért kamu minden sorsolás? Egyszerű. Fel tesz egy képet, hivatkozik a weboldalára, oda írja hogy “nyerj” és “sorsolás”. Ami hibádzik az ilyen posztokban, az a valódiság. A kép netről szedett (esetleg lopott), a hivatkozás a saját weboldalára mutat, de ott a termék nem található meg. A sorsolásnak nem létező személyek a nyertesei.

A posztban lévő hivatkozás: https://goo.gl/RmycA5, ami a készletet hivatott kilistázni. Kicsit furcsa, hogy az egész webshop-készlet 59 darabból áll, valamint a képen látható télapós ágyneműszett nem szerepel nála. Fontosabb volt lenyúlni a netről, mint betenni a “készletbe”.

A találatokban szereplő “Angels Shopping Central” is megér egy misét…

A sorsolásnak vasárnap (tegnap) meg kellett volna történnie. Ellenben azóta is jönnek az “osztva” hozzászólások a poszt alá. Igaz, az nincs oda írva, hogy melyik vasárnap lesz a sorsolás. Mindenesetre várjuk a boldog nyertes jelentkezését, amennyiben megtörténik a sorsolás.

 

“Ingyenes szállítás”

Egy kamu kép és máris százával, ezrével dőlnek a lájkok és megosztások. A nyerésre áhítozó emberkék könnyes szemmel, osztják és reménykednek. Ők nem tudják, hogy becsapták, átverték őket. Nem beszélve azokról, akik még rendeltek is. Odáig nagyon segítőkész, míg az áldozat nem utalja a pénzt. Utána mintha nem is létezett volna sem Danika, sem a kamu webshopja.

Természetesen ez a kép is a netről szedett, igénytelen PS “utómunkával” készített mézesmadzag.

Aki tudja, hogy ezen az oldalon hülyére veszik az embereket, az jót nevet az oldal háttérképén. Ha eddig nem tűnt fel miről van szó, akkor mutatom:

A valódi tevékenységének tudatában kissé vicces a két plecsni.

Ha szeretnéd megtekinteni ezt az igazán színvonalas kamutanyát, kattints ide: https://pretty-store.com/

A közelmúltban érkezett email adta az ötletet a cikk elkészítésére:

Üdvözlöm Önöket!
Olyan ügyben írok, hogy én a mai napon reggel rendeltem a tárgyban említett webshop-ból egy kabátot.Az összeget is elutaltam,de eddig nem érkezett válasz sem arról, hogy az összeg megérkezett e, sem arról, hogy mikorra várható a rendelésem.Sajnos utólag láttam csak (ahogy a webshop után kutattam), hogy ez is valami kamu oldal,és a név (Cz… Dániel) megegyezik az Elit Shop-nál feltüntetett névvel.Azt már sejtem, hogy soha nem is fogom megkapni a rendelést.

Sajnos a feljelentés 50000 forintos értékig “csak” szabálysértési eljárást von maga után. De ha mindenki megtenné a feljelentést, már sorozatban elkövetett csalás lenne a vád, ami már komolyabb büntetési tétel. Ami viszont sajnálatos, hogy a 2012-es “C” törvény (mely 2013. július 1-től lépett életbe) a vagyoni értékre elkövetett bűncselekmények vagy szabálysértésre alacsonyodott, vagy bűncselekmény, de enyhébb elbírálásúvá vált. Talán ez adhatott több embernek kedvet ahhoz, hogy másokat megkárosítson a vállalkozásával. Nem véletlen talán az sem, hogy a közismert átverős “webshopok” ismert tulajdonosai úgymond tojnak magasról arra, hogy összetűzésbe kerültek a törvénnyel. Éppen ezért fontos, hogy minden megkárosított személy jelentkezzen.

Az embereket megkárosító tevékenységet folytató személyek annak ellenére folytatják üzelmeiket, hogy szerepelnek a Békéltető Testület Együtt nem működő vállalkozások listáján.

A lista megtekinthető, letölthető .pdf formátumban: Nem együttműködő vállalkozások jegyzéke 2017. január 1 – 2017. november 15.

Kapcsolódó hivatkozások:

Várjuk további megkárosítottak jelentkezését akár az Elit shop, akár a Pretty store nevű kamu webshoppal kapcsolatban. A “webshop” látogatása nem ajánlott. A rendelés gondolata pedig felejtendő!

Scan the QR Code
Print Friendly, PDF & Email

Mit tegyünk, ha átvertek? Ismerd fel a webshopot:
Hová fordulhatunk ha internetes vásárláskor becsaptak minket?
Szolgáltató beazonosítása - Internetes vásárlás

Bejelentéshez használható hivatkozások:
Hogyan jelentsünk egy oldalt a Facebooknak?
Google (és Blogspot) oldalakra, fiókokra vonatkozó bejelentések
Spam tartalmú weboldal bejelentése a Google felé
Adathalász weboldal bejelentése a Google felé
Kártevő szoftvert tartalmazó weboldal bejelentése a Google felé

Listák oldalakról, melyeknek nem kellene az interneten lenniük:
Problémás webshopok listája
Weboldalak, amiket jobb ha nem nyitsz meg
Kattintásvadász oldalak — ezeket se nyisd meg

A cikket továbbadni, megosztani ér!


A honlap szerzői jogi védelem alá eső tartalma, illetve annak bármely alkotóeleme (szöveg, kép, videó, stb.) - a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvényben szabályozott szabad felhasználás eseteit kivéve - csak a Kamu/Átverős Oldal Listázó előzetes, írásos engedélyével használható fel. A cikkeinkbe csak olyan képek/szövegek kerülnek, amelyek nyilvánosan is elérhetők. A cikk alatt megjelenő látogatói hozzászólások nem tükrözik az álláspontunkat és felelősséget sem vállalunk értük.

Megosztás

Minden vélemény számít

19 hozzászólás a(z) “Pretty Store” bejegyzéshez

 1. Nagy Tünde szerint:

  Üdvözlöm!

  Én is “Comfort U” párnát rendeltem még tavaly december elején. Többszöri érdeklődés után január végén megkaptam a párnát, de köszönő viszonyban nincs a hirdetésben szereplő videóban bemutatott termékkel. A fenti panaszosok között bemutatott fotóhoz hasonló mini méretű párnát kaptam 🙁
  Több válasz nélkül hagyott levelem után – melyben kértem a Pretty-store-tól egy postacímet, ahova vissza küldhetem a terméket és jeleztem, hogy szeretnék élni az elállási jogommal, minap kaptam választ a levelemre, hogy küldjem vissza a párnát, mert vissza térítik az árát. Címet, ahova a terméket vissza küldhetem, most sem adtak meg,
  Sajnos ezt az oldalt csak most fedeztem fel…. Ezek után erős kételyem van, hogy ha vissza is küldöm a párnát, a pénzemet vissza fogják-e utalni???
  Mit tegyek? Küldjem vissza a párnát?
  Hogyan fogom a pénzem vissza kapni???

  Üdvözlettel: Nagy Tünde
  0  0
  • Hazard szerint:

   Kedves Tünde!

   Amennyiben nem vagy megelégedve a termékkel, az eladóval szemben érvényesítheted elállási jogod. Mivel a Pretty Store weboldallal voltál kapcsolatban, az eladó (és nem a terméket postára adó) személlyel vagy jogviszonyban. Így tőle kérheted a visszatérítést. Amennyiben nem reagál, vagy nem hajlandó erre, jogorvoslattal élhetsz a Budapesti Békéltető Testülethez beadott kérelem alapján.
   További információkat az alábbi hivatkozáson olvashatsz: https://atveros-oldalak.com/hova-fordulhatunk/
   Üdvözlettel: Admin
   1   0
 2. Szilvai Anita szerint:

  Várom a rendelésem megerkezését, a Pretty Store-ból…mit tehetek, jelentsem fel a rendőrsegen? A pénz el lett utalva…
  Eseti utalàs 2018.04.03 06:07
  -10.791 HUF
  Szàmla:00000000-02202019
  Cìmzett:Czibi Dàniel EV

  Csatolmány
  0  0
  • Hazard szerint:

   Kedves Anita!
   Czibi Dániel neve egyet jelent az átveréssel. Mindenképpen keresd fel a bankfiókodat, hogy a kifizetett összeget írják jóvá. Mivel elég sok a panasz az oldal, illetve Cz. Dániel ellen, nagy az esély arra, hogy segíteni fog a bank. Tudom még ajánlani a Budapesti Békéltető Testület megkeresését, ahol díjmentesen kivizsgálják a panaszt és eljárást is indíthatnak ellene.
   0   0
 3. Király Ágnes szerint:

  Sajnos én is rendeltem egy párnát decemberben és elis utaltam a pénzt de a párnát még mindig nem kaptam meg szeretttem volna felvenni a kapcsolatott de ez nem sikerült velük Nem tudom mit csináljak tegyek feljelentést
  0  0
 4. Piskoty Ildiko szerint:

  Sajnos en is az utalas utan talaltam erre az oldalra!
  Hol tudom az elállást érvényesíteni?
  Koszonom szepen a segitseget!
  0  0
  • Hazard szerint:

   Kedves Ildikó!

   Mihamarabb keresd fel számlavezető bankfiókodat és minden dokumentumot vigyél magaddal, ami a vásárlás tényét igazolja. Hivatkozz nyugodtan oldalunkra is. Sajnos a pontos menetét nem ismerjük ennek. Ezért lehetséges, hogy előbb rendőrségen kell feljelentést tenned.
   Üdvözlettel: Admin
   0   0
 5. Laczházi Niki szerint:

  Szállítási idő másfél hónap! A termék köszönőviszonyban sincs azzal ami a videóban van. Túl kicsi! Nem lehet elállni a vásárlástól, mert a emailre nem válaszolnak! Amúgy Kínából jött a csomag!
  0  0
  • Laczházi Niki szerint:

   Ez volt a hirdetésben:

   Csatolmány
   0   0
  • Hazard szerint:

   Kedves Niki!

   Az elállás joga minden interneten történő vásárlás alkalmával megilleti a vevőt. Az, hogy az eladó kitől, honnan szerzi be a terméket, nem befolyásolhatja jogának érvényesítésében. Ebben az esetben is megilleti az elállás joga az eladó felé és a vételáron felül a visszaküldés költsége is az eladót terheli. Amennyiben erre az eladó nem hajlik, vagy nem is elérhető, vegye fel a kapcsolatot a Budapesti Békéltető Testülettel.
   Üdvözlettel: admin
   0   0
 6. Földi Marcsi szerint:

  A cím nem található

  Üzenetét nem sikerült kézbesíteni, mert a(z) [email protected] cím nem található, vagy nem tud leveleket fogadni.

  Ma ez jött vissza a levelemre 🙁
  1  0
  • Szúkenyik Edina szerint:

   Tisztelt Szerkesztők!

   pretty-store-ról rendeltem 01.03.-án utaltam. E-mail kézbesíthetetlen. Mit tehetek? Ja! És az oldal nem elérhető az e-mailből amit visszaigazolásként küldtek.

   Marcsi! Csak úgy, mindenféle értesítés és kommunikálás nélkül megérkezett a párna? És azt rendeltem.

   Mit tehetek?
   0   0
 7. Földi Marcsi szerint:

  Üdv 🙂 November végén  rendeltem egy párnát, el is utaltam a 11 900 Ft-ot választ is kaptam de azóta hiába írok semmi válasz 🙁 https://pretty-store.com/products/comfort-u?utm_campaign=order-confirmation&utm_content=product&utm_source=OrderlyEmails&utm_medium=email

  Tisztelettel Marcsi
  0  0
 8. Angel Imre szerint:

  Üdvözlöm!

  2017 november 17 vásároltam egy világítós autópályát !

   

  2017.11.15

  Czibi Dániel
  11600006-00000000-77098674

  NETBANK UTALÁS BANKON BELÜL

  -7 790 HUF

  Ha a feljelentéshez más is kel még szívesen segítek

  Ezt az emailt kaptam mikor fizettem.
   Rendelés feldolgozva
  Kedves
   Imre,
  A Pretty Store honlapon leadott rendelésed feldolgoztuk és továbbítottuk a forgalmazónk felé.
   Rendelés #2674
   2017/11/17
   Feladott csomag
  Világító autópálya
  × 1
  Számlázási cím
  Angel Imre
   Cs*** út 70
    B****,  4**8
  Hungary
   Szállítási mód
  Magyar Posta
  Szerintem név és bankszámla alapján nem lenne nehéz az úriembert megtalálni.

  Tisztelettel!

  Angel Imre

   
  2  0

hozzászólás