Gyerek társaság

TTT Design - az elegáns arculat itt születik

Megosztás

(Utoljára frissítve: 2018-01-07)

Gyerek társaság… Mit takarhat ez a kifejezés? Önfeledten játszó gyerekek, akik hangoskodnak, nevetgélnek, fogócskáznak. Egy kívülállónak ez ugrik be. Egyébként ez egy oldal neve is, ahol… érdekes dolgok történnek.

Az oldal megnyitásához kattints a képre.

Azért érdekesek ezek a dolgok, mert a gyerekekhez annyi köze van csak, hogy gyerekeknek készült holmik és játékok fényképeivel van tele az oldal. Azonkívül sorsol, illetve megosztás esetén vásárlási utalvány boldog nyertese is lehet valaki.

A cikk a hirdetés után folytatódik

A szöveget érdemes figyelmesen elolvasni. Az első sor tartalmazza a képen látható termék elnevezését. Ezután sablon szöveg következik. Ha megosztod a képet, esélyed lesz megnyerni az 5000 forintos vásárlási utalványt. Semmi más infó nincs, hogy ezt meg lehet nyerni, vagy megvenni. Viszont az oldalt likolni kell, azt majdnem elfelejtettem. Eljött október 7-e, a sorsolás napja.

Más sorsolgatós oldalaktól eltérően itt valódi nyertest sorsoltak. Mondjuk azt senki sem tudja hogyan, de nem is ez a lényeg. A nyertes reagált is poszt alá, ezután furcsa párbeszéd zajlott le az eladó (vagy ki?) és a nyertes között.

Kiderült, hogy nincs semmiféle vásárlási utalvány. Az oldal tulajdonosa, miután megtudta a nyertes gyermekének méreteit, pár ruhadarabbal próbálta volna kiszúrni a szemét, ami ránézésre is az Aliexpress-en sem ér többet 1-2 ezer forintnál. Persze csak képek voltak, mivel ilyen pitiáner csaló nem tart raktárkészletet. Miért is tartana? Csaló ő, nem vállalkozó. Mivel csak egy Batman-es melegítő volt raktáron, a szállítási idő 3-6 hét lett volna. Elképzelni se merem, mi történik, ha nincs belőle raktáron. Minimum fél évet kellett volna várni rá? Kicsit vicces… A nyertes rövid alkudozás után az egyik ruhát kiválasztotta. És itt megtörtént az, ami ilyenkor szokott: az oldal tulajdonosát a föld nyelte el. Nem írt többé, de az oldalára sem posztolt többet. Vajon mi történhetett? A legutolsó poszt ez:

A 22-ei sorsolás sem lett megtartva.

Mi a konzekvencia? Ha egy ismeretlen, adatok nélküli oldalra tévedünk, ne dőljünk be semmilyen sorsolásnak, jól hangzó ajánlatnak. Hiányosan, vagy egyáltalán nem kitöltött adatlap esetén fogjunk gyanút, legyintsünk egyet és hagyjuk ott az oldalt. Ne lájkoljuk és ne osszuk meg, bármi is legyen a nyeremény tárgya.

Az oldal névjegye. Egy nagyon fontos dolog derül ki az oldalról: SEMMI!

Ismét arra kérek mindenkit, aki olvassa ezt: tájékozódjon mielőtt tervei születnének egy oldallal kapcsolatban (megosztás, lájkolás, esetleg vásárlás). Ez az eset a nyertessel most szerencsésen végződött. Nem került az átverése egy fillérjébe sem. Viszont tanulságos volt az eset, mert legközelebb körültekintőbb lesz. Remélem egyre többen figyelnek oda, hogy a Facebook a gerinctelenek és csalók pöcegödre. Persze vannak kivételek, csak nyitott szemmel kell járni.

 

Támogasd a Listázót!

Oldalunkat önerőből, támogatással és reklámokból tartjuk fenn. Ha lehet, néha kattints reklámjainkra. Ezzel is oldalunk működését segíted. Valamint kérjük, támogasd oldalunkat, ha szeretnél továbbra is tájékoztatást kapni a legújabb átverésekről, lehúzásokról, kamu hírekről.
Köszönjük!

Print Friendly, PDF & Email

Tovább görgetve, az oldal alján hozzászólási lehetőség is van!

Mit tegyünk, ha átvertek? Ismerd fel a webshopot:
Hová fordulhatunk ha internetes vásárláskor becsaptak minket?
Szolgáltató beazonosítása - Internetes vásárlás

Bejelentéshez használható hivatkozások:
Hogyan jelentsünk egy oldalt a Facebooknak?
Google (és Blogspot) oldalakra, fiókokra vonatkozó bejelentések
Spam tartalmú weboldal bejelentése a Google felé
Adathalász weboldal bejelentése a Google felé
Kártevő szoftvert tartalmazó weboldal bejelentése a Google felé

Listák oldalakról, melyeknek nem kellene az interneten lenniük:
Lájkvadász weboldalak listája
Problémás webshopok listája
Weboldalak, amiket jobb ha nem nyitsz meg
Kattintásvadász oldalak — ezeket se nyisd meg

A cikket továbbadni, megosztani ér!


A honlap szerzői jogi védelem alá eső tartalma, illetve annak bármely alkotóeleme (szöveg, kép, videó, stb.) - a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvényben szabályozott szabad felhasználás eseteit kivéve - csak a Kamu/Átverős Oldal Listázó előzetes, írásos engedélyével használható fel. A cikkeinkbe csak olyan képek/szövegek kerülnek, amelyek nyilvánosan is elérhetők. A cikk alatt megjelenő látogatói hozzászólások nem tükrözik az álláspontunkat és felelősséget sem vállalunk értük.

TTT Design - az elegáns arculat itt születik

Minden vélemény számít

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..