Mimi Divat Outlet — Mintha már láttalak volna valahol…

Megosztás

(Utoljára frissítve: 2017-11-12)

Emailben érkezett megkeresés az alábbi oldalról. Beküldőnk kérte, nézzük meg, hogy megbízható-e. Első ránézésre is megállapítható volt, hogy valami bibi van vele. Azonban más is kiderült és ezt szeretném megosztani veletek.

Az oldal megnyitásához kattints a képre.

Ha megnézzük az oldalt, csak a szokásos kamu sorsolgatásokat látni. Abból viszont annyi van, hogy egymásra téve őket, a Holdat verdesné.

A cikk a hirdetés után folytatódik

Ezek és még egy-két kép az, amit naponta több tucatszor megoszt az illető. És vannak lelkes bárányok, akik 457567 alkalommal is megosztják a posztot.

Hogy mi derült még ki róla? Teljesen véletlenül bukkantam rá. Kérlek nézd meg a korábbi cikkünkben a DrDivat elnevezésű részt. Azután térj ide vissza és folytasd az olvasást.

Amint láthattad, a DrDivat nevű oldal megszűnt. Helyette lett ez, a Mimi Divat Outlet. Amiért összefügg a két oldal az az, hogy a két oldalt üzemeltető személye ugyanaz.

2017. március 13-ai cikkünkben lévő DrDivat nevű oldal névjegye és a térkép.

 

Ez pedig a Mimi Divat Outlet névjegyében lévő térkép.

Látásában erősen korlátozott személy is láthatja azonnal, hogy mi egyezik a két képen. Nem lehet véletlen, hogy ugyanaz a hely lett megjelölve.

A névjegyben szereplő email címről pár szó. Akinek van gmail-je, az tudja: egy szavas előtaggal nem hozható létre email cím. Vagy felajánl a gmail, vagy neked kell második előtagot választani. Különben is: ha van saját domainje, weboldala, miért ne lehetne saját email címe is? (pl.: [email protected])

A jelenleg még élő, bár weboldalt nem tartalmazó domain (doradivat.hu) whois rekordjának lekérdezésével nyilvánvalóvá vált az üzemeltető személye, ezáltal a Facebook profilja is. Személyiségi jogokra hivatkozva ezt kizárólag hatósági megkeresésre adjuk ki.

Látható tehát, hogy a korábbi oldalt (DrDivat) és a jelenlegi (Mimi Divat Outlet) oldalt üzemeltető személye ugyanaz. Közös pont a megegyező térkép és persze a szűnni nem akaró sorsolások. Tovább erősíti a gyanakvást az a tény is, hogy a DrDivatról szóló cikkben a netről szedett képen megtalálható a doradivat.hu, mint más oldalon fellelhető kép.

A DrDivat című cikkből: az első találat a doradivat.hu oldalról származik. Valószínűleg akkor még működött a weboldal.

Ámítás ezek után, hogy utánvéttel is lehet vásárolni, minőségi terméket kap az ember készhez gyors és precíz kiszállítással. Aki elhiszi, próbálkozzon nyugodtan. A kamu webáruházak nagy hasznot termelnek maguknak azzal, hogy a távol-keletről rendelt, sokszor silány minőségű termékeket többszörös áron adják tovább. Persze ez akkor igaz, ha nem tűnnek el a pénzzel. Sajnos erre is rengeteg példa van.

Várjuk pórul járt emberek jelentkezését privát üzentben! 

Segítség pedig minden cikk után található hivatkozás listában található. Ne hagyd hogy átverjenek! Ha nem teszel semmit, nem csak magadnak ártasz ezzel, hanem jót teszel a csalóknak. Büntetlenül végezhetik tevékenységüket. Ha saját nevedben nem teszel feljelentést, névtelenül, közérdekre hivatkozva is megteheted!

 

Támogasd a Listázót!

Oldalunkat önerőből, támogatással és reklámokból tartjuk fenn. Ha lehet, néha kattints reklámjainkra. Ezzel is oldalunk működését segíted. Valamint kérjük, támogasd oldalunkat, ha szeretnél továbbra is tájékoztatást kapni a legújabb átverésekről, lehúzásokról, kamu hírekről.
Köszönjük!

Print Friendly, PDF & Email

Tovább görgetve, az oldal alján hozzászólási lehetőség is van!

Mit tegyünk, ha átvertek? Ismerd fel a webshopot:
Hová fordulhatunk ha internetes vásárláskor becsaptak minket?
Szolgáltató beazonosítása - Internetes vásárlás

Bejelentéshez használható hivatkozások:
Hogyan jelentsünk egy oldalt a Facebooknak?
Google (és Blogspot) oldalakra, fiókokra vonatkozó bejelentések
Spam tartalmú weboldal bejelentése a Google felé
Adathalász weboldal bejelentése a Google felé
Kártevő szoftvert tartalmazó weboldal bejelentése a Google felé

Listák oldalakról, melyeknek nem kellene az interneten lenniük:
Lájkvadász weboldalak listája
Problémás webshopok listája
Weboldalak, amiket jobb ha nem nyitsz meg
Kattintásvadász oldalak — ezeket se nyisd meg

A cikket továbbadni, megosztani ér!


A honlap szerzői jogi védelem alá eső tartalma, illetve annak bármely alkotóeleme (szöveg, kép, videó, stb.) - a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvényben szabályozott szabad felhasználás eseteit kivéve - csak a Kamu/Átverős Oldal Listázó előzetes, írásos engedélyével használható fel. A cikkeinkbe csak olyan képek/szövegek kerülnek, amelyek nyilvánosan is elérhetők. A cikk alatt megjelenő látogatói hozzászólások nem tükrözik az álláspontunkat és felelősséget sem vállalunk értük.

Minden vélemény számít

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..