Megérkeztek a mobilházak! Végre…

TTT Design - az elegáns arculat itt születik

Megosztás

(Utoljára frissítve: 2017-10-23)

Nagy megkönnyebbülésre adott okot az a tény, amit közel tucatnyi szennyoldal közölt a napokban:

Nem is volna baj ezzel, ha legalább a fele igaz lenne. Mindjárt kiderül, hogy miért.
Ha szeretnéd te is látni a kamu oldal cikkét, kattints ide. De nem ajánlott a megtekintése az oldalon található reklámok miatt.

A képen az látható, ahogy éppen Magyarországra fordul be a kamion 😂
A cikk a hirdetés után folytatódik

Az oldal rögtön meghazudtolja magát azzal, hogy címben írt 400 mobilház helyett rögtön már csak 60 házról ír.

Képkereső segítségével rábukkantunk több ilyen lájkvadász oldalra, pirossal aláhúzva a hivatkozást. Ha megnézi valaki a listánkat (Weboldalak, amiket jobb ha nem nyitsz meg) láthatja, hogy ezek az oldalak szerepelnek ott.

A cikk végén található egy hivatkozás.

Természetesen ez csak egy kép. Felkerestük a mobilházakat forgalmazó céget és érdeklődtünk a cikkben lévő állítások valódiságáról. Nem sokáig kellett várni a válaszra. A tartalmán sem csodálkoztunk:

Tisztelt Cím!
Köszönjük a megkeresést. A napokban ugrásszerűen megnövekedett az e-mailek és telefonok száma, melyekben a 400 db 650.000 Ft értékű mobilházaink iránt érdeklődtek. Mivel korábban már elszenvedtünk többször is hasonló visszaéléseket az adatainkkal, így egyből sejtettem, hogy egy újabb álhír kering az interneten, melyhez a cégünk adatait használják fel. A cikkben szereplő mobilház képek közül egyet leszámítva, mind valahonnan máshonnan begyűjtött, nem tőlünk származó kép, továbbá a többi tartalom sem fedi a valóságot.

“…korábban már elszenvedtünk többször is hasonló visszaéléseket…”

Ez a mondat kíváncsivá tett, a kutakodás pedig eredménnyel járt. Körülbelül két és fél évvel ezelőtt már elsütötték ezt a poént lájkvadász barátaink. Szinte szóról szóra ugyanaz a szöveg és ugyanaz a kép. Ha igaz lenne amit kamuék állítanak, hogy két, két és fél évente 400 mobilház jön az országba, már nagyon sok felé találkoznánk ilyen házakkal.

A “bővebb infó és vásárlás” egy hivatkozás, ami ugyanahhoz a mobilház forgalmazó céghez mutat. Dátum: 2015-04-26

Mégis mi a probléma, ha valódi a mobilház forgalmazó és tényleg vannak mobilházak?

Az eljárás, ahogy ezek a kamuhír-gyártó oldalak végzik a tevékenységüket. Egy részük igaz, más részük nem. A lényeg nem a tartalmon van, hanem a reklámokon. Megnyit valaki egy ilyen oldalt és a reklámokra történő kattintás nélkül is pénzt juttatja az ingyenélő csalóknak. Muszáj ezt így leírni, mert ez az igazság. Még akkor is, ha fenyegetéssel próbálnak meg elhallgattatni “rontjuk az üzletet” címszóval. Az is más ha reklámozik valaki egy céget. De az már nagyon gusztustalan, hogy mindezt a saját hasznára fordítva, valótlanságokat állít cikkében, tucatnyi oldalán.

Ismét felhívjuk a figyelmeteket, hogy ne dőljetek be ilyen cikkeknek. Lehetőleg ne is nyissátok meg. Ha mégis, akkor se terjesszétek. Cikkünket viszont ajánlott osztani, hogy felhívjuk mindenki figyelmét, hogy nem minden az, aminek látszik!

Témához kapcsolódó cikkeink:

Kisokos:

 

Támogasd a Listázót!

Oldalunkat önerőből, támogatással és reklámokból tartjuk fenn. Ha lehet, néha kattints reklámjainkra. Ezzel is oldalunk működését segíted. Valamint kérjük, támogasd oldalunkat, ha szeretnél továbbra is tájékoztatást kapni a legújabb átverésekről, lehúzásokról, kamu hírekről.
Köszönjük!

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Tovább görgetve, az oldal alján hozzászólási lehetőség is van!

Mit tegyünk, ha átvertek? Ismerd fel a webshopot:
Hová fordulhatunk ha internetes vásárláskor becsaptak minket?
Szolgáltató beazonosítása - Internetes vásárlás

Bejelentéshez használható hivatkozások:
Hogyan jelentsünk egy oldalt a Facebooknak?
Google (és Blogspot) oldalakra, fiókokra vonatkozó bejelentések
Spam tartalmú weboldal bejelentése a Google felé
Adathalász weboldal bejelentése a Google felé
Kártevő szoftvert tartalmazó weboldal bejelentése a Google felé

Listák oldalakról, melyeknek nem kellene az interneten lenniük:
Lájkvadász weboldalak listája
Problémás webshopok listája
Weboldalak, amiket jobb ha nem nyitsz meg
Kattintásvadász oldalak — ezeket se nyisd meg

A cikket továbbadni, megosztani ér!


A honlap szerzői jogi védelem alá eső tartalma, illetve annak bármely alkotóeleme (szöveg, kép, videó, stb.) - a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvényben szabályozott szabad felhasználás eseteit kivéve - csak a Kamu/Átverős Oldal Listázó előzetes, írásos engedélyével használható fel. A cikkeinkbe csak olyan képek/szövegek kerülnek, amelyek nyilvánosan is elérhetők. A cikk alatt megjelenő látogatói hozzászólások nem tükrözik az álláspontunkat és felelősséget sem vállalunk értük.

TTT Design - az elegáns arculat itt születik

Minden vélemény számít

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..