Külföldi munkakozvetites

TTT Design - az elegáns arculat itt születik

Megosztás

(Utoljára frissítve: 2017-11-03)

Külföldi munkakozvetites

Upsz, elfogyott az ékezetes karakter…

Igen érdekes munkaközvetítővel találkoztam. Romániai “székhelyű“, de nálunk, Magyarországon végzi áldatlan tevékenységét. Elég furcsa dolgok övezik az oldalt, ami bizonytalanságra adhat okot. Ebből is látszik, hogy nálunk mindent lehet büntetlenül.

Az oldal megtekintéséhez kattints a képre.
A cikk a hirdetés után folytatódik

Mi a baj ezzel a munkaközvetítővel? Sok minden. Először is a Facebook oldala. Szokás szerint (ahogy ez kamuéknál lenni szokott) nincs semmilyen adat a vállalkozásról. Nincs elérhetőség, telephely, vagy iroda címe. És még az oldal jellege sem megfelelő: utazási iroda.

Pedig az utazási iroda helyett választható lett volna a munkaközvetítő is.

Az oldalon több poszt van különböző országokban végezhető munkalehetőségekkel.

Hogy bizonyítsa eredetiségét, lefényképezte a regisztrációs kártyáját:

 

Akkreditált…  😂 Azért mert van engedélye, még átvághat… Az irodáról egy hangot sem hallani…

 

Szerencsére az illetőnek van humorérzéke is. Igaz, elég gyenge…

 

100 Euro és dőlnek a lájkok. Valamint egy sokak által kamunak nevetett telefonszámok szerepelnek. A számok nem kamu, csak elfelejtette Románia hívószámát elé tenni (+40)

Erre az utóbbi posztra vetődnek nagy erőkkel a hiszékenyek. 100 Euro megnyerhetőségének reményében osztják ezerrel. Az oldal kedvelői így pár nap alatt túllépte a 10000-es számot.
Az oldalon egyre többen állítják és többen alá is támasztják valamilyen indokkal, hogy ez átverés. Ez már abból is látszik, hogy nincs semmilyen információ róla. Hogy milyen egy korrekt munkaközvetítő és mire figyeljünk, az alábbi cikk hivatkozására kattintva kiderül. Nem mai a cikk, de sohasem fog elavulni. Kattints ide ha szeretnéd elolvasni.

Még egy hivatkozás a szekelyhon.ro weboldalról. A cikk átvert emberekről szól, akik csaló munkaközvetítők áldozataivá váltak. A telefonszámok kissé hasonlítanak… de ez csak képzelgés. 🙂

Az oldalon igényesnek cseppet sem nevezhető képeket kasznál arra, hogy illusztráljon egy-egy hirdetést. A google.ro oldalról kiguglizott képet egyszerűen screenshot-olta[1]Mobiltelefonok funkciója, hogy egy bizonyos billentyű-kombinációra, vagy tenyér végig húzására a kijelző tartalmát lementi a telefonra. Kicsit szebben festett volna, ha inkább lementi a képet..

Némi agyzavarra utalhat az, hogy a Gyakori kérdések nevű oldalon hirdetett. A hirdetés már nem elérhető.

Aki munkát szeretne vállalni külföldön, ne ennél az oldalnál jelentkezzen. Figyeljen oda az oldal és az üzemeltető adataira. Nem árt (sőt, ajánlott) ha minden adatot leellenőriz az illető, mielőtt felvenné a kapcsolatot. Név/cégnév, adószám alapján könnyű kideríteni az oldalról a legtöbb információt. Csak ezután álljunk szóba a munkaközvetítővel.

 

Támogasd a Listázót!

Oldalunkat önerőből, támogatással és reklámokból tartjuk fenn. Ha lehet, néha kattints reklámjainkra. Ezzel is oldalunk működését segíted. Valamint kérjük, támogasd oldalunkat, ha szeretnél továbbra is tájékoztatást kapni a legújabb átverésekről, lehúzásokról, kamu hírekről.
Köszönjük!

Print Friendly, PDF & Email

Tovább görgetve, az oldal alján hozzászólási lehetőség is van!

Mit tegyünk, ha átvertek? Ismerd fel a webshopot:
Hová fordulhatunk ha internetes vásárláskor becsaptak minket?
Szolgáltató beazonosítása - Internetes vásárlás

Bejelentéshez használható hivatkozások:
Hogyan jelentsünk egy oldalt a Facebooknak?
Google (és Blogspot) oldalakra, fiókokra vonatkozó bejelentések
Spam tartalmú weboldal bejelentése a Google felé
Adathalász weboldal bejelentése a Google felé
Kártevő szoftvert tartalmazó weboldal bejelentése a Google felé

Listák oldalakról, melyeknek nem kellene az interneten lenniük:
Lájkvadász weboldalak listája
Problémás webshopok listája
Weboldalak, amiket jobb ha nem nyitsz meg
Kattintásvadász oldalak — ezeket se nyisd meg

A cikket továbbadni, megosztani ér!


A honlap szerzői jogi védelem alá eső tartalma, illetve annak bármely alkotóeleme (szöveg, kép, videó, stb.) - a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvényben szabályozott szabad felhasználás eseteit kivéve - csak a Kamu/Átverős Oldal Listázó előzetes, írásos engedélyével használható fel. A cikkeinkbe csak olyan képek/szövegek kerülnek, amelyek nyilvánosan is elérhetők. A cikk alatt megjelenő látogatói hozzászólások nem tükrözik az álláspontunkat és felelősséget sem vállalunk értük.

TTT Design - az elegáns arculat itt születik

Magyarázat   [ + ]

1. Mobiltelefonok funkciója, hogy egy bizonyos billentyű-kombinációra, vagy tenyér végig húzására a kijelző tartalmát lementi a telefonra

Minden vélemény számít

2 hozzászólás a(z) “Külföldi munkakozvetites” bejegyzéshez

 1. Egy dolgozó szerint:

  Most nem azért de van erre bizonyítékod hogy ez tényleg kamu e vagy nem, mert most nem azért de téged is meglehet fogni ezzel a szöveggel amit ide leírtál…

  • Hazard szerint:

   Kedves \”dolgozó\”!
   Egy vállalkozást törvények szabályoznak. Többek között azt is, hogy milyen információt kell megadnia magáról. Ebben az esetben sem név, sem adószám, sem iroda címe, semmi nincs megadva. A telefonszámokon sem elérhető.
   Hiába román állampolgár az oldal üzemeltetője, ugyanazok a törvényi előírások igazak ott is.
   Ha meg is vannak adva adatok a vállalkozásról, akkor is előfordulhat, hogy hamis információkat adtak meg. Erre megvannak a megfelelő weboldalak, hogy ellenőrizni lehessen.
   Ami minket illet. Nem vállalkozás, ezért nincs adószám sem. Az oldal jellege blog. Semmilyen kötelezettség nincs az adatok nyilvánosságra hozására.
   Egyébként senki sem tiltja, hogy a cikkeinkben szereplő oldalakkal kapcsolatba kerüljön, rendeljen, vásároljon, esetleg külföldi munkára jelentkezzen. Mindenki a saját elhatározására cselekszik.
   Remélem sikerült megfelelő felvilágosítást adni.

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..