Perla – Divat & Stílus — Az anonim sorsoló oldal

TTT Design - az elegáns arculat itt születik

Megosztás

(Utoljára frissítve: 2017-09-21)

Beküldőnk ajánlotta ezt a kedves oldalt. Nem újdonság ha azt mondom, hogy ruha sorsolás.

Az oldal megnyitásához kattints a képre.

Az oldal elég egyszerű felépítésű. Minden poszt sorsolásról szól. Legalább is ezt a látszatot kelti. Még a korábban feltett posztokat is megismétli. Vajon miért? Nyertesnek híre-hamva sincs. Posztjaik mind hasonló szöveggel jelennek meg:

A cikk a hirdetés után folytatódik

Még egy listát, vagy katalógust sem találni, nem hogy weboldalt. A névjegy egyenesen siralmas.

Érdemes megfigyelni a jobb oldalon lévő Általános Szerződési Feltételek leírásában lévő 2001. évi CVIII törvényre történő hivatkozást, mely szerint eleget tettek a tájékoztatási kötelezettségüknek. Ez mind nagyon szép és jó. De úgy látszik a nagy igyekezetükben elkerülte a figyelmüket az ugyanennek a törvénynek a 4.§-a, amely  “az információs társadalommal összefüggő szolgáltatással kapcsolatos adatszolgáltatás”-ról szól. Ezen belül is… inkább idézem.

4. § A szolgáltató köteles elektronikus úton közvetlenül és folyamatosan, könnyen hozzáférhető módon legalább a következő adatokat közzétenni:
a) a szolgáltató nevét,
b) a szolgáltató székhelyét, telephelyét, ennek hiányában lakcímét,
c) a szolgáltató elérhetőségére vonatkozó adatokat, különösen az igénybe vevőkkel való kapcsolattartásra szolgáló, rendszeresen használt elektronikus levelezési címét,
d) ha a szolgáltató létrejöttét vagy tevékenysége gyakorlásának megkezdését jogszabály nyilvántartásba való bejegyzéshez köti, a szolgáltatót a nyilvántartásba bejegyző bíróság vagy hatóság megnevezését, és a szolgáltató nyilvántartásba vételi számát,
e) ha a szolgáltató tevékenységének gyakorlása jogszabály alapján engedélyköteles, ezt a tényt az engedélyező hatóság megnevezésével és elérhetőségi adataival, valamint az engedély számával együtt,
f) ha a szolgáltató az általános forgalmi adó alanya, a szolgáltató adószámát,
g) a szabályozott szakmák gyakorlásának körében:
ga) annak a szakmai érdek-képviseleti szervnek (kamarának) a megnevezését, amelynek a szolgáltató akár kötelező előírás alapján, akár önkéntesen tagja;
gb) a természetes személy szolgáltató szakképzettségének, illetve szakmai, tudományos fokozatának, valamint annak a tagállamnak a megjelölését, ahol ezt a szakképzettséget, illetve fokozatot megszerezte;
gc) hivatkozást a szabályozott szakma gyakorlásának a szolgáltató letelepedési helye szerinti államban alkalmazandó szakmai szabályaira, és az azokhoz való hozzáférés módjára,
h) a szolgáltató részére a tárhelyet biztosító, a 2. § l) pont lc) alpontjában meghatározott szolgáltató székhelyét, telephelyét, az elérhetőségére vonatkozó adatokat, különösen az igénybe vevőkkel való kapcsolattartásra szolgáló, rendszeresen használt elektronikus levelezési címét, kivéve, ha a szolgáltató részére nyújtott tárhelyszolgáltatás jellegéből adódóan ezek az adatok egyébként is megismerhetőek.

Megkérdeztük, hogy miért nincs feltüntetve az oldalt üzemeltető adatai, az alábbi válasz érkezett:

Nem véletlen, hogy hasonló oldalakról szóló cikkeinkben megjelentetjük a Szolgáltató beazonosításáról szóló írásunkat.

A szolgáltató beazonosítása – Internetes vásárlás

A Gyakori kérdések nevű oldal számos kellemetlen meglepetéssel szolgál. Már ami a Perla nevű oldalt illeti. Ha “élőben” szeretnéd látni a kérdezz-felelek játékot, kattints ide.

Mindenki vonja le a következtetést erről az oldalról. Egyben várjuk olyanok jelentkezését, akiknek van valamilyen (negatív) tapasztalata erről az oldalról. Szívesen veszünk információt arról is, hogy milyen oldalakon, csoportokban reklámozzák magukat.

 

Támogasd a Listázót!

Oldalunkat önerőből, támogatással és reklámokból tartjuk fenn. Ha lehet, néha kattints reklámjainkra. Ezzel is oldalunk működését segíted. Valamint kérjük, támogasd oldalunkat, ha szeretnél továbbra is tájékoztatást kapni a legújabb átverésekről, lehúzásokról, kamu hírekről.
Köszönjük!

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Tovább görgetve, az oldal alján hozzászólási lehetőség is van!

Mit tegyünk, ha átvertek? Ismerd fel a webshopot:
Hová fordulhatunk ha internetes vásárláskor becsaptak minket?
Szolgáltató beazonosítása - Internetes vásárlás

Bejelentéshez használható hivatkozások:
Hogyan jelentsünk egy oldalt a Facebooknak?
Google (és Blogspot) oldalakra, fiókokra vonatkozó bejelentések
Spam tartalmú weboldal bejelentése a Google felé
Adathalász weboldal bejelentése a Google felé
Kártevő szoftvert tartalmazó weboldal bejelentése a Google felé

Listák oldalakról, melyeknek nem kellene az interneten lenniük:
Lájkvadász weboldalak listája
Problémás webshopok listája
Weboldalak, amiket jobb ha nem nyitsz meg
Kattintásvadász oldalak — ezeket se nyisd meg

A cikket továbbadni, megosztani ér!


A honlap szerzői jogi védelem alá eső tartalma, illetve annak bármely alkotóeleme (szöveg, kép, videó, stb.) - a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvényben szabályozott szabad felhasználás eseteit kivéve - csak a Kamu/Átverős Oldal Listázó előzetes, írásos engedélyével használható fel. A cikkeinkbe csak olyan képek/szövegek kerülnek, amelyek nyilvánosan is elérhetők. A cikk alatt megjelenő látogatói hozzászólások nem tükrözik az álláspontunkat és felelősséget sem vállalunk értük.

Minden vélemény számít

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..