Glamshop Álomruhák — Ámítás sorsolásokkal

(Utoljára frissítve: 2018-01-03)

Beküldőnk ajánlotta, hogy nézzünk rá erre az oldalra. Nem okozott csalódást a látvány. Kamu sorsolások nyakra-főre…


Tartalom:


A névjegy szedett-vedett, befejezetlen vásárlási feltételek szerű leírás és egy nem működő eshop-os weboldal. A vállalkozóról semmilyen adat nem szerepel, holott ez kötelező lenne.

Az oldal megnyitásához kattints a képre.

Amit tudni kell az eshopról: ingyenesen létrehozható vele webshop, csak pár kattintás az egész. Népszerű ez a lehetőség a kamu sorsolgatós és terméket előre kifizettető oldalak körében.

Sorsolásokból ezúttal sincs hiány…

 

Érdekes hozzászólásokat lehet olvasni több poszt alatt is. Úgy látszik, hogy egyre többen jönnek rá, hogy ezek a sorsolások (nem csak itt, máshol is) mind kamu, csak a népszerűsítés a cél. És valószínűleg az is, hogy minél többen rendeljenek.

Itt van egy érdekes mondat: “Nem mi raktuk fel. Gondolom másik oldal.

Álljunk itt meg egy pillanatra. Aki kicsit is figyeli a webshopokat (esetleg a cikkeinket is olvassa), észre vehette, hogy ezen az oldalon egy olyan webshopból válogathatunk, ami több oldalon szerepel. Természetesen nem arról az oldalról van szó, ami a névjegyben szerepel. Az csak félrevezetés, nem létező oldalra mutat. A posztokban lévő hivatkozást (http://www.eshop-gyorsan.hu/ruharendelesm) több oldal is használja:

Érv – ellenérv – tény:

Ha idén februári az oldal, miért van ott 2015-ös poszt?

Vesszek meg ha értem, ami itt folyik…

Biztos van még, ezért ha találkozol olyan webshoppal, ami csak sorsolgat, és a http://www.eshop-gyorsan.hu/ruharendelesm weboldalt használja, küldd el nekünk is a cikk alatt hozzászólásban, illetve Facebook oldalunkra, privát üzenetben. Ha volt dolgod ezzel, vagy a többi fentebb említett oldallal és csalódás ért, írd meg nekünk!

Még egy érdekesség a webshoppal kapcsolatban:

Tudjuk, hogy a termékeket az Ebay-ről, Aliexpress-ről, stb oldalakról rendelik. Nem is értem akkor, hogy lehet “raktáron” a termékekből? Kissé ellentmondásos a dolog, ami a weboldalukon a termékeknél és a Gy.I.K.-ban olvasható.

Külföld, vámkezelés, külföldre történő visszaküldés… Nem raktárról postáznak?

 

Raktáron 136 darab. Most akkor hogy is van ez?

A fentebb, bekeretezett részben lévő szöveg közvetítői jutalékról ír. Hogy ez milyen távol áll a valóságtól, azt máris mutatom. Ismerjük már a termékek beszerzési helyét. Most nézzük meg az egyik terméket és hasonlítsuk össze az Ebay-en megtalálható ugyanilyen termékével az árakat.

Kedvenc shopunk szerint a jó magasan megálmodott 15990 forintos árat levitte 7990 forintra. Azt gondolnánk, hogy ilyen árban a hülyének is megéri. De mi a helyzet az Ebay-en?

Nem kellett sokat lapátolni, hogy rátaláljuk ugyanerre a termékre. Az ára 10.69 angol font. A mai napi (szeptember 18.) árfolyam szerint ez az összeg forintra átszámolva:

Látható, hogy ha magunk rendelnénk meg, a webshop által kínált ártól kevesebb mint a feléért is megvásárolhatnánk. A keresést csak ennél a terméknél végeztük el, de biztosak vagyunk abban, hogy akárhányat megnéznénk, jóval olcsóbban vásárolhatnánk meg mi magunk, kikerülve a becsapás és lehúzás veszélyét.

Sajnos sokan hisznek az ilyen átejtős webshopoknak. Még sajnálatosabb az a tény, hogy sokan későn eszméltek fel és a pénzüket szeretnék visszakapni. Ilyen esetben az alábbi megoldást javasoljuk:

Vásárlás előtt

A szolgáltató beazonosítása – Internetes vásárlás

 

Vásárlás után (ha már megtörtént a baj)

Hová fordulhatunk ha internetes vásárláskor becsaptak minket?

Emailben megkerestük az Eshop oldalt és az alábbi tájékoztatást adták:

 

Rendszeresen kapunk panaszokat a webáruházzal kapcsolatban, így sajnos tisztában vagyunk vele, hogy problémás webáruházról van szó.
Ilyen esetben azt szoktuk javasolni a vásárlóknak, hogy ha nem reagál a webáruház tulajdonosa, akkor a fogyasztóvédelemhez vagy a rendőrséghez érdemes fordulni a panaszokkal. Cégünk csak hatósági megkeresés esetén tilthat le áruházat, feltételezések és vásárlói panaszok esetén sajnos erre nincs lehetőségünk. (Sajnos itt nem feltételezések vannak, hanem tények és negatív vásárlói visszajelzések – a szerk.)
Azt javasoljuk (és ez akár a cikkben is nyugodtan megjelenhet), hogy az olyan vásárlók, melyek nem kapnak reakciót panaszaikra a webáruháztól, mindenképpen forduljanak a hatóságokhoz, mert sok bejelentés esetén nagyobb eséllyel és gyorsabban történik meg az esetleges csaló felelősségre vonása (És mi is erre biztatunk mindenkit, akit sérelem ért bármilyen webshopban történő vásárlás közben/után. -a szerk.).
Amennyiben a hatóság (rendőrség, bíróság, fogyasztóvédelem) értesít minket arról, hogy eljárás folyik az oldal ellen, cégünk azonnal letiltja az oldal működését. (Ezzel értelmetlen az oldal Üzleti feltételének 5.9-es pontja, miszerint: “Ha a Szolgáltatónak alapos gyanúja van arra, vagy felfedezi, hogy a Megrendelő csalárd módon járt el az ügyfeleivel, úgy a Szolgáltatónak joga van ideiglenesen vagy véglegesen deaktiválni a weboldalt/webáruházat.” – a szerk.)

Ebben az esetben az Eshop oldala ellentmondásba került magával. Érthető, hiszen fizetős ügyfelet nem tiltanak, még ha az nem is korrekt a “vásárlóival” szemben. Hiába, pénz beszél…


Update 2017-09-23

A Glamshop nevű oldal inkorrektségéről tanúskodik az alábbi bejegyzés:

Ami azt illeti, a komment 4 óra elteltével is ott van. Úgy látszik Csonka Eszter (akit azóta már nem így hívnak) nem mindig ér rá kritikus írásokat törölni és a kommenthez tartozó embereket tiltani. A közvetítői jutalék pedig csak egy duma. Fogjuk rá, hogy ez a díj benne van az árban, mivel a beszerzési árnál jóval drágábban adja tovább. Lásd itt. Az, hogy nem küld eszámlát a díjról? Talán mert ha nem fizet adót, több lehet a bevétel. Azt hiszem NAV érett a dolog…

Várjuk olyanok jelentkezését, akik rendeltek ebből a “webáruházból” és nem ment minden simán.

Print Friendly, PDF & Email

Mit tegyünk, ha átvertek? Ismerd fel a webshopot:
Hová fordulhatunk ha internetes vásárláskor becsaptak minket?
Szolgáltató beazonosítása - Internetes vásárlás

Bejelentéshez használható hivatkozások:
Hogyan jelentsünk egy oldalt a Facebooknak?
Google (és Blogspot) oldalakra, fiókokra vonatkozó bejelentések
Spam tartalmú weboldal bejelentése a Google felé
Adathalász weboldal bejelentése a Google felé
Kártevő szoftvert tartalmazó weboldal bejelentése a Google felé

Listák oldalakról, melyeknek nem kellene az interneten lenniük:
Lájkvadász weboldalak listája
Problémás webshopok listája
Weboldalak, amiket jobb ha nem nyitsz meg
Kattintásvadász oldalak — ezeket se nyisd meg

A cikket továbbadni, megosztani ér!


A honlap szerzői jogi védelem alá eső tartalma, illetve annak bármely alkotóeleme (szöveg, kép, videó, stb.) - a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvényben szabályozott szabad felhasználás eseteit kivéve - csak a Kamu/Átverős Oldal Listázó előzetes, írásos engedélyével használható fel. A cikkeinkbe csak olyan képek/szövegek kerülnek, amelyek nyilvánosan is elérhetők. A cikk alatt megjelenő látogatói hozzászólások nem tükrözik az álláspontunkat és felelősséget sem vállalunk értük.

Támogasd az oldalunkat!

Ha tetszik amit csinálunk, ha szeretnéd, hogy mindenki tudjon róla, milyen csalások, ámítások történnek a Facebookon, támogasd oldalunkat egy kávé, vagy egy kóla árával. A befolyt összeget oldalunk fenntartására fordítjuk.

Megosztás

Minden vélemény számít

3 hozzászólás a(z) “Glamshop Álomruhák — Ámítás sorsolásokkal” bejegyzéshez

 1. Török Beáta szerint:

  Sajnos én is károsult vagyok Csonka Eszter vállalkozó jóvoltából. November 8-án rendeltem egy ruhát 20 000 FT értékben (www.eshop-gyorsan.hu oldalon keresztül), amit átutalással ki is fizettem neki, november 8-án. Hónapokat vártam, végül január elején megérkezett a termék, amely még véletlenül sem hasonlított arra a kabátra, ami a képen volt. Néhány nappal később visszaküldtem a terméket, ajánlva Kínába a megadott címre (több mint 6000 FT-ba került), amely postai úton is nyomon követhető. Több hónap eltelt és a webshop üzemeltetője azóta sem hajlandó visszautalni az összeget a számlámra. Rengeteg email-t váltottunk november óta, így nyomon követhető a reakciója (vagy annak hiánya). Van írásos bizonyítékom a megrendelésről, átutalásról, postai úton történő visszaküldésről a feladónak. Valószínűleg fel fogom jelenteni néhány napon belül a rendőrségen, mert el fogyott a türelmem és 26 000 FT összeggel károsított meg. A mai napig üzemelteti a webshop-át és a facebook-on is több profilon keresztül népszerűsíti termékeit.
  0  0
  • Hazard szerint:

   Kedves Beáta!
   Hol is kezdjem…
   Nos, akitől vásárolta a terméket (Csonka Eszter), ő rendelte meg Kínából. Az, hogy az ő ÁSZF-ében azt írta körülbelül, hogy a kínai forgalmazónak kell visszaküldeni a terméket, hibás megfogalmazás. Mivel Te Cs. Eszterrel vagy/voltál jogi viszonyban, a kárrendezést is neki kellett volna rendeznie. A feljelentést tegye meg bátran, de a Budapesti Békéltető Testülethez is fordulhat nyugodtan.
   Az alábbi hivatkozáson olvashat a bejelentés lehetőségeiről: https://atveros-oldalak.com/hova-fordulhatunk/
   Remélem tudtam segíteni…
   Üdvözlettel: Admin
   1   0
  • Hazard szerint:

   Kedves Beáta!
   Melyik facebook oldalon történt mindez? Mert a cikkhez tartozó oldal (Glamshop) már nem elérhető.
   Valamint szeretnélek megkérni, hogy juttasd el email címünkre a rendelésről és beszélgetésről szóló dokumentumokat az [email protected] email címre.
   Köszönöm!
   0   0

hozzászólás

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.