Glamshop Álomruhák — Ámítás sorsolásokkal

Beküldőnk ajánlotta, hogy nézzünk rá erre az oldalra. Nem okozott csalódást a látvány. Kamu sorsolások nyakra-főre…


Tartalom:


A névjegy szedett-vedett, befejezetlen vásárlási feltételek szerű leírás és egy nem működő eshop-os weboldal. A vállalkozóról semmilyen adat nem szerepel, holott ez kötelező lenne.

Az oldal megnyitásához kattints a képre.

Amit tudni kell az eshopról: ingyenesen létrehozható vele webshop, csak pár kattintás az egész. Népszerű ez a lehetőség a kamu sorsolgatós és terméket előre kifizettető oldalak körében.

Sorsolásokból ezúttal sincs hiány…

 

Érdekes hozzászólásokat lehet olvasni több poszt alatt is. Úgy látszik, hogy egyre többen jönnek rá, hogy ezek a sorsolások (nem csak itt, máshol is) mind kamu, csak a népszerűsítés a cél. És valószínűleg az is, hogy minél többen rendeljenek.

Itt van egy érdekes mondat: “Nem mi raktuk fel. Gondolom másik oldal.

Álljunk itt meg egy pillanatra. Aki kicsit is figyeli a webshopokat (esetleg a cikkeinket is olvassa), észre vehette, hogy ezen az oldalon egy olyan webshopból válogathatunk, ami több oldalon szerepel. Természetesen nem arról az oldalról van szó, ami a névjegyben szerepel. Az csak félrevezetés, nem létező oldalra mutat. A posztokban lévő hivatkozást (http://www.eshop-gyorsan.hu/ruharendelesm) több oldal is használja:

Érv – ellenérv – tény:

Ha idén februári az oldal, miért van ott 2015-ös poszt?

Vesszek meg ha értem, ami itt folyik…

Biztos van még, ezért ha találkozol olyan webshoppal, ami csak sorsolgat, és a http://www.eshop-gyorsan.hu/ruharendelesm weboldalt használja, küldd el nekünk is a cikk alatt hozzászólásban, illetve Facebook oldalunkra, privát üzenetben. Ha volt dolgod ezzel, vagy a többi fentebb említett oldallal és csalódás ért, írd meg nekünk!

Még egy érdekesség a webshoppal kapcsolatban:

Tudjuk, hogy a termékeket az Ebay-ről, Aliexpress-ről, stb oldalakról rendelik. Nem is értem akkor, hogy lehet “raktáron” a termékekből? Kissé ellentmondásos a dolog, ami a weboldalukon a termékeknél és a Gy.I.K.-ban olvasható.

Külföld, vámkezelés, külföldre történő visszaküldés… Nem raktárról postáznak?

 

Raktáron 136 darab. Most akkor hogy is van ez?

A fentebb, bekeretezett részben lévő szöveg közvetítői jutalékról ír. Hogy ez milyen távol áll a valóságtól, azt máris mutatom. Ismerjük már a termékek beszerzési helyét. Most nézzük meg az egyik terméket és hasonlítsuk össze az Ebay-en megtalálható ugyanilyen termékével az árakat.

Kedvenc shopunk szerint a jó magasan megálmodott 15990 forintos árat levitte 7990 forintra. Azt gondolnánk, hogy ilyen árban a hülyének is megéri. De mi a helyzet az Ebay-en?

Nem kellett sokat lapátolni, hogy rátaláljuk ugyanerre a termékre. Az ára 10.69 angol font. A mai napi (szeptember 18.) árfolyam szerint ez az összeg forintra átszámolva:

Látható, hogy ha magunk rendelnénk meg, a webshop által kínált ártól kevesebb mint a feléért is megvásárolhatnánk. A keresést csak ennél a terméknél végeztük el, de biztosak vagyunk abban, hogy akárhányat megnéznénk, jóval olcsóbban vásárolhatnánk meg mi magunk, kikerülve a becsapás és lehúzás veszélyét.

Sajnos sokan hisznek az ilyen átejtős webshopoknak. Még sajnálatosabb az a tény, hogy sokan későn eszméltek fel és a pénzüket szeretnék visszakapni. Ilyen esetben az alábbi megoldást javasoljuk:

Vásárlás előtt

A szolgáltató beazonosítása – Internetes vásárlás

 

Vásárlás után (ha már megtörtént a baj)

Hová fordulhatunk ha internetes vásárláskor becsaptak minket?

Emailben megkerestük az Eshop oldalt és az alábbi tájékoztatást adták:

 

Rendszeresen kapunk panaszokat a webáruházzal kapcsolatban, így sajnos tisztában vagyunk vele, hogy problémás webáruházról van szó.
Ilyen esetben azt szoktuk javasolni a vásárlóknak, hogy ha nem reagál a webáruház tulajdonosa, akkor a fogyasztóvédelemhez vagy a rendőrséghez érdemes fordulni a panaszokkal. Cégünk csak hatósági megkeresés esetén tilthat le áruházat, feltételezések és vásárlói panaszok esetén sajnos erre nincs lehetőségünk. (Sajnos itt nem feltételezések vannak, hanem tények és negatív vásárlói visszajelzések – a szerk.)
Azt javasoljuk (és ez akár a cikkben is nyugodtan megjelenhet), hogy az olyan vásárlók, melyek nem kapnak reakciót panaszaikra a webáruháztól, mindenképpen forduljanak a hatóságokhoz, mert sok bejelentés esetén nagyobb eséllyel és gyorsabban történik meg az esetleges csaló felelősségre vonása (És mi is erre biztatunk mindenkit, akit sérelem ért bármilyen webshopban történő vásárlás közben/után. -a szerk.).
Amennyiben a hatóság (rendőrség, bíróság, fogyasztóvédelem) értesít minket arról, hogy eljárás folyik az oldal ellen, cégünk azonnal letiltja az oldal működését. (Ezzel értelmetlen az oldal Üzleti feltételének 5.9-es pontja, miszerint: “Ha a Szolgáltatónak alapos gyanúja van arra, vagy felfedezi, hogy a Megrendelő csalárd módon járt el az ügyfeleivel, úgy a Szolgáltatónak joga van ideiglenesen vagy véglegesen deaktiválni a weboldalt/webáruházat.” – a szerk.)

Ebben az esetben az Eshop oldala ellentmondásba került magával. Érthető, hiszen fizetős ügyfelet nem tiltanak, még ha az nem is korrekt a “vásárlóival” szemben. Hiába, pénz beszél…


Update 2017-09-23

A Glamshop nevű oldal inkorrektségéről tanúskodik az alábbi bejegyzés:

Ami azt illeti, a komment 4 óra elteltével is ott van. Úgy látszik Csonka Eszter (akit azóta már nem így hívnak) nem mindig ér rá kritikus írásokat törölni és a kommenthez tartozó embereket tiltani. A közvetítői jutalék pedig csak egy duma. Fogjuk rá, hogy ez a díj benne van az árban, mivel a beszerzési árnál jóval drágábban adja tovább. Lásd itt. Az, hogy nem küld eszámlát a díjról? Talán mert ha nem fizet adót, több lehet a bevétel. Azt hiszem NAV érett a dolog…

Várjuk olyanok jelentkezését, akik rendeltek ebből a “webáruházból” és nem ment minden simán.

Scan the QR Code
Print Friendly, PDF & Email

Mit tegyünk, ha átvertek? Ismerd fel a webshopot:
Hová fordulhatunk ha internetes vásárláskor becsaptak minket?
Szolgáltató beazonosítása - Internetes vásárlás

Bejelentéshez használható hivatkozások:
Hogyan jelentsünk egy oldalt a Facebooknak?
Google (és Blogspot) oldalakra, fiókokra vonatkozó bejelentések
Spam tartalmú weboldal bejelentése a Google felé
Adathalász weboldal bejelentése a Google felé
Kártevő szoftvert tartalmazó weboldal bejelentése a Google felé

Listák oldalakról, melyeknek nem kellene az interneten lenniük:
Problémás webshopok listája
Weboldalak, amiket jobb ha nem nyitsz meg
Kattintásvadász oldalak — ezeket se nyisd meg

A cikket továbbadni, megosztani ér!


A honlap szerzői jogi védelem alá eső tartalma, illetve annak bármely alkotóeleme (szöveg, kép, videó, stb.) - a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvényben szabályozott szabad felhasználás eseteit kivéve - csak a Kamu/Átverős Oldal Listázó előzetes, írásos engedélyével használható fel. A cikkeinkbe csak olyan képek/szövegek kerülnek, amelyek nyilvánosan is elérhetők. A cikk alatt megjelenő látogatói hozzászólások nem tükrözik az álláspontunkat és felelősséget sem vállalunk értük.

Megosztás

Minden vélemény számít

Szólj hozzá