Szerezd meg 70.000 Ft. értékű INGYENES (H&M, Lidl, Coop) -utalványod most! — Átverés!

TTT Design - az elegáns arculat itt születik

Megosztás

(Utoljára frissítve: 2017-09-12)

Frissítés:

 

Korábban már írtunk különböző áruházláncok nevében történő adathalászatról (hivatkozások listája a cikk végén!). Most a H&M sem úszta meg, hogy csalók próbálják megszerezni személyes adatainkat pár bugyuta kérdéssel és néhány megosztásért cserébe.

A cikk a hirdetés után folytatódik

Az oldal az alábbi hivatkozáson érhető el (megnézni lehet…): http://huutalvany.com/hm/

Egy komoly teszt kitöltése következik. Ami az érdekessége, hogy lényegtelen mit válaszolunk, nem befolyásolja a végeredményt.

Miután sikerült a tesztet kitölteni és a rendszer megállapította, hogy nincs dupla regisztráció, néhány megosztást kell elvégezni (terjeszteni a szemetet).

A korábbi csalásoknál elég volt az is, hogy “csak én” láthatósággal osztod meg. Ezúttal 5 csoportot kell kiválasztanod, ahol tag vagy és ott kell terjeszteni a szemetet. Mindeközben az oldal alján egy Facebook kommenteléshez kísértetiesen hasonlító valami van. Persze a hozzászólások előre programozottak. Kattintani, hozzászólni nem lehet. A megosztásnál nem mentünk tovább. Szerintem érthető hogy miért. A korábbi oldalakból ismerve, valószínűleg személyes adatok bekérése következik, annak látszatára, hogy legyen hova kipostázni a kamu 70000 forintos utalványt, valamint esetleg emelt díjas sms-sel akarják lehúzni a gyanútlanokat, mint grátisz.

A H&M időközben kiadta közleményét a dologról: https://goo.gl/yuzTRo


Lidl átverés (2017-09-09)

Alig néhány perce, hogy megjelent ez a cikk, tudomásunkra jutott, hogy ugyanezt a csalást, adathalászatot a Lidl nevével is elkövették.
Ezen a hivatkozáson található: http://utalvanyhu.com/lidl/

A csalásról a Lidl kiadott egy nyilatkozatot Facebookon, melyet itt olvashatsz: Lidl nyilatkozat
A fentebb leírtakkal teljesen megegyező felépítésű csalás látható ezen a hivatkozáson is, csak a névben van eltérés, illetve a kép és a rajta szereplő utalványon Lidl szerepel.

A domain, amin a csalás fut, egy napja hozták létre. Természetesen úgy titkosítva és rejtve az adatait, hogy semmi infó nincs róla.


Az emelt díjas számról (2017-09-09)

Kis kutakodás után kiderült, hogy milyen emelt díjas számhoz köthető a (jelenleg) két csaló oldal. A H&M (és valószínű a Lidl-nél is így van) adat megadás után az alábbiakat láthatod:

Érdekes feltételei vannak az utalvány “letöltésének”…

Mi a Letöltés most menüpontot választottuk. Újabb érdekes dolgok bukkantak fel:

Beírtunk egy kamu telefonszámot…
Persze nem küldtünk semmit a megadott telefonszámra.
A 16036-os emelt díjas szám tarifája és tulajdonosa.

Valószínűleg a számhasználó kamu emberke lehet. Ugyanis a két helyen lévő címek megegyeznek, de az irányítószámok nem. A nyilvántartási szám pedig a Magyar Telekom Nyrt.-t jelöli.

A VEOO Ltd Miamiban bejegyzett cég. Telekommunikációval és szoftver fejlesztéssel foglalkozik. De úgy látszik máshoz is kedvet kaptak.

További információt a cégről itt találhatsz: https://www.matchdeck.com/company-monitor/company/3352655/profile

Egy másik találat szerint a székhelyük Angliában van.

Figyelemreméltó az alacsony értékelés. Talán ők lehetnek azok…?

Szerintem jó helyen járunk.

Van magyarországi fiók telepe is. Csak az a kérdés, hogy ebben a kavarodásban melyik anyavállalathoz tartoznak?

Az utalványokon látható QR kód is érdekes. Látványos, azt hihetné az ember, hogy tényleg igazi utalvány. De az emberek nem hülyék, sok okostelefonon van QR kód olvasó applikáció. Beolvasva az utalvány QR kódját, meglepő üzenetet kapunk:

Egyetlen “a” betűt tartalmaz a kód.

Coop átverés (2017-09-12)

Nem gondoltam volna hogy pont ők lesznek a következő áldozat a csalás sorozatban. Most a Coop élelmiszerlánc nevét használva próbálnak a csalók és adathalászok megszerezni személyes adatainkat és előfizettetni emelt díjas sms fogadására (részleteket lásd fentebb). Az adathalászat menete megegyezik a H&M és a Lidl csalásokkal.
Hivatkozás az adathalász oldalhoz: http://utalvanyhu.com/coop/

Ezúttal “csak” 65000 forint a kamu nyeremény…

Senki ne ossza meg, ne töltse ki, ne adja tovább, mert az egész egy kamu, adathalász weboldal!

Hasonló átverős, adathalász weboldalak, melyek áruházlánc nevében akarnak (akartak) csalással személyes adatokhoz jutni:

Az oldalt ajánlott adathalász oldalként jelenteni, melyet az alábbi hivatkozáson teheted meg: Adathalászatot folytató oldal jelentése a Google felé

További csaló oldalak megjelenésekor frissítjük a cikket!

 

Támogasd a Listázót!

Oldalunkat önerőből, támogatással és reklámokból tartjuk fenn. Ha lehet, néha kattints reklámjainkra. Ezzel is oldalunk működését segíted. Valamint kérjük, támogasd oldalunkat, ha szeretnél továbbra is tájékoztatást kapni a legújabb átverésekről, lehúzásokról, kamu hírekről.
Köszönjük!

Print Friendly, PDF & Email

Tovább görgetve, az oldal alján hozzászólási lehetőség is van!

Mit tegyünk, ha átvertek? Ismerd fel a webshopot:
Hová fordulhatunk ha internetes vásárláskor becsaptak minket?
Szolgáltató beazonosítása - Internetes vásárlás

Bejelentéshez használható hivatkozások:
Hogyan jelentsünk egy oldalt a Facebooknak?
Google (és Blogspot) oldalakra, fiókokra vonatkozó bejelentések
Spam tartalmú weboldal bejelentése a Google felé
Adathalász weboldal bejelentése a Google felé
Kártevő szoftvert tartalmazó weboldal bejelentése a Google felé

Listák oldalakról, melyeknek nem kellene az interneten lenniük:
Lájkvadász weboldalak listája
Problémás webshopok listája
Weboldalak, amiket jobb ha nem nyitsz meg
Kattintásvadász oldalak — ezeket se nyisd meg

A cikket továbbadni, megosztani ér!


A honlap szerzői jogi védelem alá eső tartalma, illetve annak bármely alkotóeleme (szöveg, kép, videó, stb.) - a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvényben szabályozott szabad felhasználás eseteit kivéve - csak a Kamu/Átverős Oldal Listázó előzetes, írásos engedélyével használható fel. A cikkeinkbe csak olyan képek/szövegek kerülnek, amelyek nyilvánosan is elérhetők. A cikk alatt megjelenő látogatói hozzászólások nem tükrözik az álláspontunkat és felelősséget sem vállalunk értük.

TTT Design - az elegáns arculat itt születik

Minden vélemény számít

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..