Kép jogtalan felhasználása – oldal lopás — van közös bennük

TTT Design - az elegáns arculat itt születik

Megosztás

(Utoljára frissítve: 2017-08-28)

Mi a közös abban, hogy egy oldal engedély nélkül használ egy fényképet és aközött, hogy máshol oldalt lopnak?

Tolvaj, csaló barátaink semmitől sem riadnak vissza annak érdekében, hogy a túlárazott szutykaikat reklámozzák. Hátha van olyan balek, aki többszörös áron rendel tőlük. Miről is van szó?

Az oldal megnyitásához kattints a képre.
A cikk a hirdetés után folytatódik

Először…

A tegnapi nap folyamán felkereste oldalunkat egy hölgy, hogy illetéktelenül használták fel a fényképét egy ocsmány és kamu fogyókúrás termékhez. Ez A világ képekben nevű kamu oldalon volt, melyről már korábban írtunk, de úgy látszik nem sikerült töröltetni az oldalt.

A korábbi cikkünkben is hiába kerestünk szép képeket a világról, nem találtunk. Ugyanez a helyzet most is. Csak és kizárólag fogyókúrás moslékokkal van tele. Nem is értem, hogy az a több mint 200000 kedvelő hogy bírja anélkül, hogy visszavonná a kedvélését. Tehát szépen jelennek meg mindenféle képek… Egyszer csak olyan kép kerül fel, aminek tulajdonosa is van és nem hagyta szó nélkül.

Az arcokat természetesen mi takartuk ki.

Körülbelül 5 perc telt el a poszt megjelenése és a kép eredeti tulajdonosának felbukkanása között.

Másodszor…

Szintén tegnapi keltezésű üzenetet kaptunk, mely szerint egy ismerőse oldalát eltulajdonították és azóta (nem hiszitek el…) fogyókúrás reklámokkal van tele. Kicsit trükkösen, mert a szöveg és a kép nem stimmelnek egymással. Amolyan bújtatott fogyókúrás reklámról van szó. Az oldal egy sokak által kedvelt költőnőé volt. Valamilyen trükkel, de inkább szépnek hangzó szavakkal admin jogot kértek és megszerezték az oldalt.

Az oldal megnyitásához kattints a képre.

Pár napja ilyen posztok találhatók az oldalon:

A fogyókúrás hivatkozások innen-onnan szedett videók mellé lettek téve.

Mi a közös bennük?

Azon kívül, hogy ugyanaz a banda lopta el a képet és az oldalt, a közös az Alma pektin nevű csoda fogyasztószernek beállított alma sűrítmény. Amit az ilyen kamu megrendelős oldalak úgy reklámoznak, hogy éjjel nappal inni kell, ráadásul még drága is. Ellenben a hivatalos üzletben forgalmazott alma pektint mértékkel kell inni és töredékébe kerül a csalók által “forgalmazottnak”. Lásd: LiVes – a fogyáshoz

Ahol a képet lopták, az ott lévő hivatkozás: http://jofogyas.com/hunga/43/

A lopott oldalon lévő hivatkozás: http://pekt.in/index.php/magyfogy/item/8-egy-nap-4-liter-vizet-ivott-egy-no-ugy-fogyott-le

Mindkét oldal másnak tűnik, de a végeredmény ugyanaz: rendelj jó drágán alma pektint.

A cikkhez kapcsolódó hivatkozások:

 

Támogasd a Listázót!

Oldalunkat önerőből, támogatással és reklámokból tartjuk fenn. Ha lehet, néha kattints reklámjainkra. Ezzel is oldalunk működését segíted. Valamint kérjük, támogasd oldalunkat, ha szeretnél továbbra is tájékoztatást kapni a legújabb átverésekről, lehúzásokról, kamu hírekről.
Köszönjük!

Mindkét oldal jelentése ajánlott. Az egyiket azért, mert ellopták (Őszinte Szív), a másikat azért, mert kamu oldal, az oldal címéhez semmi köze, kizárólag fogyókúrás szeméttel van tele (A világ képekben). Vajon mikor jön el az az idő, amikor az ilyen arcátlan csalókat, semmirekellőket végre leállítják?

Print Friendly, PDF & Email

Tovább görgetve, az oldal alján hozzászólási lehetőség is van!

Mit tegyünk, ha átvertek? Ismerd fel a webshopot:
Hová fordulhatunk ha internetes vásárláskor becsaptak minket?
Szolgáltató beazonosítása - Internetes vásárlás

Bejelentéshez használható hivatkozások:
Hogyan jelentsünk egy oldalt a Facebooknak?
Google (és Blogspot) oldalakra, fiókokra vonatkozó bejelentések
Spam tartalmú weboldal bejelentése a Google felé
Adathalász weboldal bejelentése a Google felé
Kártevő szoftvert tartalmazó weboldal bejelentése a Google felé

Listák oldalakról, melyeknek nem kellene az interneten lenniük:
Lájkvadász weboldalak listája
Problémás webshopok listája
Weboldalak, amiket jobb ha nem nyitsz meg
Kattintásvadász oldalak — ezeket se nyisd meg

A cikket továbbadni, megosztani ér!


A honlap szerzői jogi védelem alá eső tartalma, illetve annak bármely alkotóeleme (szöveg, kép, videó, stb.) - a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvényben szabályozott szabad felhasználás eseteit kivéve - csak a Kamu/Átverős Oldal Listázó előzetes, írásos engedélyével használható fel. A cikkeinkbe csak olyan képek/szövegek kerülnek, amelyek nyilvánosan is elérhetők. A cikk alatt megjelenő látogatói hozzászólások nem tükrözik az álláspontunkat és felelősséget sem vállalunk értük.

TTT Design - az elegáns arculat itt születik

Minden vélemény számít

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..