Ruhamánia — A hülyítés háromszor… — Trendi ruhák és kiegészítők – ismét

Megosztás

(Utoljára frissítve: 2017-11-11)

Tartalom:

Korábbi cikkeinkben írtunk erről az oldalról. Az, hogy megint billentyűzetet ragadtam, egészen egyszerű oka van: konyhabútort sorsol. Erre egyik kedvelőnk hívta fel a figyelmet. De ahogy kicsit kutakodtam, más érdekességet is felfedeztem.

Az oldal megnyitásához kattints a képre.
A cikk a hirdetés után folytatódik

Aki korábbi cikkeinket olvasta (itt és itt), láthatta hogy egy ruha webshop szerűségről van szó, amely már sorsolt wellness hétvégét, terepjárót… De most kisorsol egy olyan dolgot, ami nagyon felkapott lett az utóbbi időben. Ez nem más, mint a konyhabútor. Talán azért, mert jobban vonzza a szerencsétlen bárányokat, mint a telefon és az autó?

Az 1. furcsaság:

Semmi baj se lenne ezzel a konyhabútorral, ha nem a netről szedett kép lenne.

2. furcsaság:

A névjegyükben a ruhamania.hu weboldal szerepel. Kicsit körülnézve az oldalon, szembe ötlik pár furcsaság.

Ezek sorban:

  • Mindössze 146 darab termék van a webshopban. Kissé kevésnek tűnik…
  • Angliai cím van megadva. Talán panasz esetén ide kell írni, vagy küldeni a hibás terméket?
  • Ettől függetlenül egy magyar telefonszám van megadva.

3. furcsaság:
A webshop logója is érdekes.

“Új és használt gyerekruha webáruház”
Most következzen pár gyermekruha posztja.

Nem tűnnek éppen gyerekeknek a hölgyek. Ez nem tűnik fel senkinek?

4. furcsaság:
Néhány posztban szerepel egy weboldal (zsenik-com.ro), ami angol használt ruhákat forgalmaz, elsősorban nagykereskedők, “ruhaturik” részére biztosít nagy mennyiségű ruhákat, de kiszolgálnak “fizikai személyeket” is.

5. furcsaság:

Az üzletüket a Váci út-Lehet út háromszögbe tették, ahol templomon kívül semmi sincs.

6. furcsaság:
Újabban a posztokban (például a konyhabútor-sorsolgatós poszt) kötelezően lájkolni kell egy Medveles nevű oldalt is. Nem tudjuk mennyire igaz amit az oldalon írnak és azt sem tudjuk, hogy van-e összefüggés az előző pontban írt ruhaturis oldallal. Ami a közös bennük, hogy mindegyik Erdélyben található.

7. furcsaság:
Medveles.

Az oldal megnyitásához kattints a képre.

Mivel nem vagyunk meggyőződve arról, hogy kamu oldal lenne, ezért nem is boncolgatjuk az oldalt. Amit viszont kiszúrtunk, hogy az oldal értékelésénél kizárólag 5 csillagos értékelések szerepelnek. Ezzel sincs semmi baj és ne gondolja senki, hogy irigyek lettünk. Az utolsó kettő véleményező személyt néztük meg és eléggé kamuprofiloknak tűnnek.

Profil megnyitásához kattints a képre.
A profil megnyitásához kattints a képre.

A furcsaságok abban rejlenek (azonkívül, hogy nincs háttérkép), hogy a profilkép feltöltési ideje és az események ideje megegyeznek.

Minden adat 2015. november 8-án került fel.

Itt 2016. március 15 a közös.

Ami még megegyezik mindkét profilnál, azok az oldalkedvelések. Mindketten csak ezt az egy oldalt kedvelik.

Ennyit a Medvelesről. Vajon miért kötelező lájkolni ezt az oldalt is annak érdekében, hogy a Ruhamánián esélye legyen valakinek nyerni? Ki tudja… Annyi azért biztos, hogy ha egy kabát nyertese nem létező személy, miért pont a konyhabútor nyertese lenne élő?

A sorsolás valódiságát egy kommentelő feszegette. Talán ő már rájött a turpisságra?

Update (2017-08-25):

Elérkeztünk a piros kisautóhoz. Már csak egy masni hiányzik róla. Nem tudom mi jöhet még. A konyhabútor sorsolása után most autót nemsorsolnak.

Érdekes a kép. Persze mondanom sem kell, hogy a netről szedték ezt is, ahogy a többit is.

Semmi játékszabályzat, semmi infó. Csak annyi, hogy sorsolnak. Sok szerencsétlen meg lájkolja és osztja. Szerintem megérett az oldal arra, hogy hivatalos szerv felé jelentsük.

Mi a véleményetek? Továbbra is egy korrektül működő és sorsoló oldalról van szó? Valódiak a sorsolások (főleg a konyhabútor és a Mini Cooper)?


Update (2017-08-24)

Alig pár perce hogy megjelent ez a cikk, rögtön frissítésre szorul. Egy kedvelőnktől származott az információ, ahol is konyhabútort (nem unják még?) sorsolnak. És lám, a posztok megegyeznek a Ruhamánia nevezetű kamuoldallal. Korábban foglalkoztunk már vele itt.

Az oldal megnyitásához kattints a képre.

Ahogy látható, a konyhabútoros kamusorsolásnál is kötelező a Medveles nevű oldalt lájkolni. Pedig tudhatnák, hogy a Facebook szabályzat szerint tilos lájkoltatni oldalakat.
Hiába az egyező posztok, az “üzlet” ebben az esetben máshol van.

A térkép Debrecen központját mutatja, ellenben a kiírás szerint Kolozsvár az üzlet fellelhetőségi helye. Senki se gondolja, hogy valódi üzletről lenne szó. Egyik esetben sincs semmilyen üzlet, viszont annál több és nagyobb átverés. Ajánlott mindkét oldal jelentése. A Facebook előszeretettel törli a sorsolgatós posztokat. Azzal is lehet próbálkozni. 😂

Lásd még:

 

Támogasd a Listázót!

Oldalunkat önerőből, támogatással és reklámokból tartjuk fenn. Ha lehet, néha kattints reklámjainkra. Ezzel is oldalunk működését segíted. Valamint kérjük, támogasd oldalunkat, ha szeretnél továbbra is tájékoztatást kapni a legújabb átverésekről, lehúzásokról, kamu hírekről.
Köszönjük!

Print Friendly, PDF & Email

Tovább görgetve, az oldal alján hozzászólási lehetőség is van!

Mit tegyünk, ha átvertek? Ismerd fel a webshopot:
Hová fordulhatunk ha internetes vásárláskor becsaptak minket?
Szolgáltató beazonosítása - Internetes vásárlás

Bejelentéshez használható hivatkozások:
Hogyan jelentsünk egy oldalt a Facebooknak?
Google (és Blogspot) oldalakra, fiókokra vonatkozó bejelentések
Spam tartalmú weboldal bejelentése a Google felé
Adathalász weboldal bejelentése a Google felé
Kártevő szoftvert tartalmazó weboldal bejelentése a Google felé

Listák oldalakról, melyeknek nem kellene az interneten lenniük:
Lájkvadász weboldalak listája
Problémás webshopok listája
Weboldalak, amiket jobb ha nem nyitsz meg
Kattintásvadász oldalak — ezeket se nyisd meg

A cikket továbbadni, megosztani ér!


A honlap szerzői jogi védelem alá eső tartalma, illetve annak bármely alkotóeleme (szöveg, kép, videó, stb.) - a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvényben szabályozott szabad felhasználás eseteit kivéve - csak a Kamu/Átverős Oldal Listázó előzetes, írásos engedélyével használható fel. A cikkeinkbe csak olyan képek/szövegek kerülnek, amelyek nyilvánosan is elérhetők. A cikk alatt megjelenő látogatói hozzászólások nem tükrözik az álláspontunkat és felelősséget sem vállalunk értük.

TTT Design - az elegáns arculat itt születik

Minden vélemény számít

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..