Smartphone Mobil Center – Ismét kamu ájfón, kamu nyertessel

Megosztás

(Utoljára frissítve: 2017-08-18)

2017-08-18: Facebook törölte!


Nagy hiánypótló oldalt mutathatok be a nagyérdeműnek. Ismét van kamu ájfón sorsolás, kamu nyertessel.

Az oldal megnyitásához kattints a képre.

Nem kellett sokáig vizsgálgatni ezt és a hozzá tartozó weboldalt: ránézésre ordít, hogy KAMU!

A cikk a hirdetés után folytatódik

Rögtön bele is kezdek az ismertetőjegyek felsorolásába. (A képekre kattintva megtekinthetők nagyban is.)

Az oldalon rengeteg poszt van. Konkrétan 4 (betűkkel: négy). Az első még március 7-én.

Ezután vártak augusztusig. Miután a sorsolás elvonási tünetei a depresszióig fajultak, kitalálták, hogy ájfónt kéne sorsolni. Gyorsan összedobtak egy képet, alá-fölé szöveg és máris kész a hiteles sorsolási reklám.

Biztonság kedvéért még SIM kártyát is tettek bele… Így kibontva, beüzemelve már elveszítette vadonatúj, “bontatlan csomagolás” jellegét. Kinek kellene olyan vacak, amibe már bele piszkítottak?

Miután bevonzott már ezer birkát reménykedő nyertes-jelöltet, Megismételté a posztot, de kicsit másképp. Aki eddig nem osztotta meg, az ezután tuti megteszi. Aki már megtette, dettó…

Valószínűleg a hiteles sorsolást hivatott erősíteni a netről lopott kép. Mégiscsak jobban néz ki, mint a zsákvászonon lekapott ájfón.

A kitalálástól számított 1 hét után sorsoltak. Ugye másnak is feltűnt az első poszt ideje és a sorsolás ideje közötti idő? Hivatalos nyereményjátékoknál több hétig, hónapig tart egy ilyen, nem pár napig. 

 

Az első poszt dátuma és időpontja kísértetiesen közel van az oldal profilképének időpontjához.

Miért érdekes ez?
Egyszerű: a profilkép beállítása után gyorsan odanyögtek egy nőnapi posztot. Ahogy elnézem a sok embert, még ott is : osztva, osztva… Hajam hullik. Na, mindegy.
Viszont az oldal indulását már valamivel korábbra, 2016. december 21-ére datálták. De a névjegybe azt írunk, amit akarunk.

Álljunk meg kicsit a névjegynél. A dátumok érdekesek. Megjelenés (mármint a “Smartphone Mobil Center” “megjelenése” a “piacon”) óta nincs egy normális weboldaluk (erre később visszatérek), azóta is egy gmail-os email címük van. Megfordult egyáltalán valaki fejében, hogy egy üzlet mindenféle előkészület nélkül (értsd: megfelelő weboldal, vagy webshop, elérhetőség) megjelenik és magát üzletnek nevező akármi még az üzlet címét sem írta oda, hogy esetleg személyesen befáradjak és megtekintsem a kínálatot? Ja, hogy nincs is üzlet… Ugyan, ez kit érdekel? A sorsolásra összegyűlt népet egyáltalán nem. A weboldalukról. Ingyenesen regisztrálható webhelykészítő weboldal a Simplesite nevű szolgáltatótól.

A menü páratlanul primitív: a játékfelhíváson kívül semmi sincs. Biztos nem volt idő saját weboldalt, saját domainnel készíteni.  😂
Akit érdekel a weboldal az egy szem játékkal és annak leírásával (ami annyira hivatalos, hogy már szinte hihető), kattintson ide. Ez a hivatkozás szerepel a sorsolási posztokban is.

Még nincs vége. Megtörtént a sorsolás. Az is mesébe illő sztori. De ahogy a mesék végződni szoktak, aki nem hiszi, járjon utána.

A nyertes neve (Kovács Kati) picit sem olyan név, ami ritka lenne. Annyira ritka név, hogy még a sorsolás felhívásában (abban a kettőben) sem találtunk ilyen nevű nyertest. Erre alkalmas programmal ez nem kerül sok időbe.

A kamu nyertes oldalának megtekintéséhez kattints a képre.

Kati nagyon hanyagolja az odalát. Kívülálló számára nincs semmilyen látható információ. De hogy is lenne, mikor kamu a profil és nincs kitöltve semmi? Egyedül a profil- és háttérkép van beállítva, az is 2016. július 18-án történt meg.

Összefoglalva:

Olyan kamu, lájkvadász oldallal van dolgunk, ami kamu ájfónt sorsolt, kamu nyertessel. Olyan oldalon, amit 2016. decemberében készítettek, de csak idén március 7-én posztoltak először és bő 5 hónapig hibernálódtak. Az oldal névjegye szerint 2016. márciusában “jelentek” meg. De mint tudjuk, a névjegy nem készpénz. Azóta sincs weboldaluk, email címük, telefonszámuk, az üzlet címe. Egy gmail címet pár perc készíteni. Ugyanennyi ideig tart egy ingyenes weboldalon elkészíteni a kamu sorsolás leírását. A sorsolás menete is rengeteg szabályba ütközik, amit ezen az oldalon egyáltalán nem tartottak be. Továbbá a nyertes személye olyan “ember”, aki jellemzően sűrűn előforduló névvel nyert, ami a megkeresést megnehezíti, vagy ellehetetleníti.  Ha megtalálható a nyertes személye, általában nincs kitöltve semmi az adatlapján (majdnem olyan, mintha csak ismerősök számára lenne látható). A kamu oldalakra jellemző még, hogy különböző csoportokban kamu néven terjesztik a nyerés lehetőségét.
Most vagy a csoport összetétele olyan, vagy ennyire jellemzően kizárólag hiszékenyek rohannak azonnal osztani, lájkolni, kommentelni (“kész!”) és várják a sült galambot, ami az Istenért sem akar a szájukba repülni. Szerencsére azért egyre többen vannak, akik már nem hiszik el az ilyen ostoba dolgokat, mint ingyen ájfón, ingyen autó, ingyen ház, ingyen bútor, stb.

A végére szeretnék mindenki figyelmébe ajánlani egy írást, melynek elolvasása után talán könnyebben, jobban sikerül beazonosítani az oldalakat. Leginkább olyanokat, ahol sorsolnak, vagy eladnak (pl.: webshop). Ha nincsenek meg az alapvető feltételek, kezdjünk nyugodtan gyanakodni az oldal tisztaságát illetően.
A szolgáltató beazonosítása – Internetes vásárlás

Valamint a 1991. évi XXXIV. törvény a szerencsejáték szervezéséről ide vonatkozó paragrafusai.

Kérünk benneteket, osszátok a cikkünket (inkább mint a kamu sorsolásokét), hogy jusson el mindenkihez, legalább is az érintetteknek. Valamint ha tehetitek, jelentsétek az oldalt a Facebooknak.

Segítséget itt találsz.

Pár perccel cikkünk megjelenése után tiltva lettünk az oldalról, kommentjeinket törölték. (de ezen nem is csodálkozunk), ettől függetlenül látunk mindent és szorgalmasan jelentünk…. 😎

 

Köszönjük a beküldéseket!

 

Támogasd a Listázót!

Oldalunkat önerőből, támogatással és reklámokból tartjuk fenn. Ha lehet, néha kattints reklámjainkra. Ezzel is oldalunk működését segíted. Valamint kérjük, támogasd oldalunkat, ha szeretnél továbbra is tájékoztatást kapni a legújabb átverésekről, lehúzásokról, kamu hírekről.
Köszönjük!

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Tovább görgetve, az oldal alján hozzászólási lehetőség is van!

Mit tegyünk, ha átvertek? Ismerd fel a webshopot:
Hová fordulhatunk ha internetes vásárláskor becsaptak minket?
Szolgáltató beazonosítása - Internetes vásárlás

Bejelentéshez használható hivatkozások:
Hogyan jelentsünk egy oldalt a Facebooknak?
Google (és Blogspot) oldalakra, fiókokra vonatkozó bejelentések
Spam tartalmú weboldal bejelentése a Google felé
Adathalász weboldal bejelentése a Google felé
Kártevő szoftvert tartalmazó weboldal bejelentése a Google felé

Listák oldalakról, melyeknek nem kellene az interneten lenniük:
Lájkvadász weboldalak listája
Problémás webshopok listája
Weboldalak, amiket jobb ha nem nyitsz meg
Kattintásvadász oldalak — ezeket se nyisd meg

A cikket továbbadni, megosztani ér!


A honlap szerzői jogi védelem alá eső tartalma, illetve annak bármely alkotóeleme (szöveg, kép, videó, stb.) - a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvényben szabályozott szabad felhasználás eseteit kivéve - csak a Kamu/Átverős Oldal Listázó előzetes, írásos engedélyével használható fel. A cikkeinkbe csak olyan képek/szövegek kerülnek, amelyek nyilvánosan is elérhetők. A cikk alatt megjelenő látogatói hozzászólások nem tükrözik az álláspontunkat és felelősséget sem vállalunk értük.

Minden vélemény számít

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..