Lájktörő

TTT Design - az elegáns arculat itt születik
(Utoljára frissítve: 2017-08-18)

Bizonyára sokan hallottatok már a Lájktörőről.

Az oldal megnyitásához kattints a képre.

Aki nem annak elmondom: előrelájkolós és/vagy megosztós oldalak cikkeit lehetett megnézni vele anélkül, hogy ismerőseink hülyének néznének. Magyarul, kiszedte a megosztós tartalmat és a kötelező megosztás nélkül megtekinthetővé tette.

Ezt a látványt hivatott kiiktatni.

Nemrég valami történt. Az eddig csendben szunnyadó oldal hirtelen felébredt és posztolni kezdett. Pont olyan oldalak cikkeivel lett tele, amire ez az oldal megszületett. Mi történhetett? Talán ezt is ellopták? A lájktörő funkciója nem működik. De azért biztat továbbra is, hogy kedveljük.

Megtévesztő felhívás = lájkvadászat

Az utolsó valódi lájktörős poszt 2016 január 1-én volt. Utána a már jól ismert álhírekkel lett tele: egyazegyben.com, elmenyorszag.com weboldalak és ezek Facebook oldalainak lájkvadász kamuhíreivel öntötték tele.

Csak egy a sok moslék közül…

Azért a pofátlanságnak nincs határa. Ezt bizonyítja az alábbi poszt:

Szívhez szóló felhívás…

Amit leírnak az kamu. Bárányhitegető, megvezető szöveg.

Segítsétek a munkánkat ezzel, hogy mi is segíthessünk, és olvassátok az itt megjelenő ellenőrzött tartalmakat is, mert a hirdetések megnézésével a működésünket is támogatjátok.

Pár észrevétel ezzel a mondattal kapcsolatban:

  1. Nincs semmilyen ellenőrzött tartalom. Minden cikket ők gyártanak. Ha nincs benne kötelező lájk, vagy megosztás, akkor a reklámok azok, amik miatt oda csalogatnak. Még érdekelnek valakit is a paraziták, a hihetetlen fogyások és a visszerek csodaszerei?
  2. Ha ilyen hirdetést, reklámot megnéz valaki (nem is kell rákattintani), máris bevételhez juttatta a lájkvadász csalókat.
  3. Sajnos még mindig rengetegen vannak, akik elhiszik ezeknek a szemeteknek a szavait.
Egy példa arról, hogy mennyire butuskák az emberek

Az illető olyan oldal cikkét ajánlotta a Lájktörőnek, amit ugyanazok a csalók készítettek. Az emberek nem tudják megkülönböztetni az oldalakat. Hiába ugyanazok csinálják és sokszor ugyanazokat az elemeket használják fel. Lásd példának a kerékpár sorsolást. A példa nem véletlen. A Facebook ezekkel van tele. Hiába a figyelmeztetés. Lehet hogy egy oldalt nem fognak kedvelni, de jön egy másik és azt agyatlanul, meggondolatlanul osztják. Velem is megtörtént hasonló. Egy ismerősöm bőszen osztogatja ezeket a moslékokat, én meg figyelmeztettem hogy nem helyes ilyet tenni. Egy idő után már szinte dühösen megkérdezte, hogy akkor mit osszon meg, ha itt minden lájkvadász. A válaszom az volt, hogy semmi olyat, ami megosztást kér. Ha szeretne megosztani valamit, nézzen körül oldalunkon, vagy nézze meg a listánkat. Mivel az ismerősöm ennek ellenére agyatlanul tovább osztogatta a szemetet, a követését kikapcsoltam. Ezt a megoldást ajánlom mindenkinek, akinek betonfejű ismerőse van. Ha nem látom a problémát, akkor nincs is. Osztogassa csak a hülyeséget a vele egy szinten lévő bárányokkal. Akit sikerült felébreszteni, annak köszönjük hogy belátta és jobb útra tért. Nem dolgoztunk hiába…

Nyugodj békében Lájktörő…

Print Friendly, PDF & Email

Mit tegyünk, ha átvertek? Ismerd fel a webshopot:
Hová fordulhatunk ha internetes vásárláskor becsaptak minket?
Szolgáltató beazonosítása - Internetes vásárlás

Bejelentéshez használható hivatkozások:
Hogyan jelentsünk egy oldalt a Facebooknak?
Google (és Blogspot) oldalakra, fiókokra vonatkozó bejelentések
Spam tartalmú weboldal bejelentése a Google felé
Adathalász weboldal bejelentése a Google felé
Kártevő szoftvert tartalmazó weboldal bejelentése a Google felé

Listák oldalakról, melyeknek nem kellene az interneten lenniük:
Lájkvadász weboldalak listája
Problémás webshopok listája
Weboldalak, amiket jobb ha nem nyitsz meg
Kattintásvadász oldalak — ezeket se nyisd meg

A cikket továbbadni, megosztani ér!


A honlap szerzői jogi védelem alá eső tartalma, illetve annak bármely alkotóeleme (szöveg, kép, videó, stb.) - a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvényben szabályozott szabad felhasználás eseteit kivéve - csak a Kamu/Átverős Oldal Listázó előzetes, írásos engedélyével használható fel. A cikkeinkbe csak olyan képek/szövegek kerülnek, amelyek nyilvánosan is elérhetők. A cikk alatt megjelenő látogatói hozzászólások nem tükrözik az álláspontunkat és felelősséget sem vállalunk értük.

Megosztás

Minden vélemény számít

hozzászólás

Ez az oldal Akismet-et használ a spam üzenetek csökkentésére. Szeretnéd tudni hogyan történik az adatok feldolgozása?