Magyarok Blogja ; NŐK Blogja

1,226 összes megtekintés, 3 mai megtekintés

Két blog, akár a Látnod kell, vagy a Bámulatos folytatása is lehetne… Vajon miért oszt meg egy Facebook oldal tudatháló, tudás fája, világpolgárok, hircafefm[1]Lásd: Weboldalak, amiket jobb ha nem nyitsz meg/ és lehetne sorolni megannyi szennyoldal undorítóbbnál undorítóbb “cikkeit”? A válasz egyszerű. A reklámok miatt. Amíg a boldog és gyanútlan bárány látogató kattint a cikkre és arcába tódulnak a reklámok (például gyors fogyás, parazitahajtó szerek, stb), addig szépen csörgedezik az apró a csalók zsebébe. Nem véletlen, hogy szenzációnak tűnő, érdekes, vagy éppen bosszantó, esetleg hihetetlen cikkek születnek olyan címekkel, amik csalogatják a kattintásokat. Az sem véletlen, hogy ilyen oldalak tucatjaival bolondítják a népet. A szómagyarító szerint a kattintásvadász (clickbait) jelentése: Szenzációhajhász, kattintásvadász internetes tartalom (hivatkozás, amely gyakran kevésbé érdekes oldalra mutat). Ilyen megfogalmazásával az az elsődleges cél, hogy a sűrű megtekintéssel és továbbosztással vírusként terjedjen (leginkább a közösségi oldalakon), és az ott elhelyezett hirdetések segítségével anyagi hasznot hozzon. Angol eredetű (a. m.: kattintáscsali). Ha igaz is a cikk tartalma, vélhetően azt egy másik, hivatalos weboldalról lopták ollózták. Sajnos az a tapasztalat, hogy előbb jelenik meg egy clickbait cikk, mint a hivatalos, bárki idővonalán. De térjünk vissza a cikk címében szereplő oldalakra…

Az oldal megnyitásához kattints a képre.
Az oldal megnyitásához kattints a képre.

Nem ismerős a szöveg? “Kedvelj minket! Köszönjük!” Rengeteg oldalukra kiteszik. Ha már a leendő kedvelőknek tetszik a látnivaló, nehogy elfelejtsék lájkolni, hogy értesülhessenek a legújabb hülyeségekről.

Ezen a két oldalon a cukiságok, érdekességek, sajnálatraméltó posztok között jól megférnek a fentebb említett hulladék oldalak szutykai.

Hiába van a posztba írva, hogy a “lájkok nem gyógyítanak”. A poszt alá százával érkeznek a lájkok. Az eredetileg megosztó Világpolgár (ami szintén egy tályog a Facebook testén) posztja alatt ezrével tolják a lákokat, így gyógyítván a rákot.

És ami az elmaradhatatlan: a sorsolás. Azokat sorsolják ezeken az oldalakon is, mint a Bámulatos és a Látnod kell oldalakon is. Pink kerékpár, iskolai füzetcsomag és természetesen az elmaradhatatlan Milka csoki. Ez utóbbi lehetett a legnagyobb befektetés a nyáj gyűjtögetésében, mert a sorsolás ÉLŐben lesz.  😆  Ahogy az eddigi nyeremények, ezek sem kerülnek soha a nyertesek tulajdonába. Sorry…

Ugye, szinte mindegyik kép ismerős innen-onnan?

Kedves Mindenki!
Valahogy jó lenne leállni már a csalók pénzelésével és inkább tömegesen jelenteni kellene az odalakat, mint kedvelni, megosztani és reménykedni a semmiben.

Az alábbi hivatkozások segíthetnek az oldalak eltüntetéseben:

Scan the QR Code
Print Friendly, PDF & Email
Mit tegyünk, ha átvertek? Ismerd fel a webshopot:
Hová fordulhatunk ha internetes vásárláskor becsaptak minket?
Szolgáltató beazonosítása - Internetes vásárlás

Bejelentéshez használható hivatkozások:
Hogyan jelentsünk egy oldalt a Facebooknak?
Google (és Blogspot) oldalakra, fiókokra vonatkozó bejelentések
Spam tartalmú weboldal bejelentése a Google felé
Adathalász weboldal bejelentése a Google felé
Kártevő szoftvert tartalmazó weboldal bejelentése a Google felé

Listák oldalakról, melyeknek nem kellene az interneten lenniük:
Problémás webshopok listája
Weboldalak, amiket jobb ha nem nyitsz meg
Kattintásvadász oldalak — ezeket se nyisd meg

A cikket továbbadni, megosztani ér!


A cikkben szereplő kép(ek) és szöveg változtatás nélkül, szabadon felhasználhatók, amennyiben a weboldalra mutató hivatkozás (https://atveros-oldalak.com) forrásként fel van tüntetve mellette. A cikkeinkbe csak olyan képek/szövegek kerülnek, amelyek nyilvánosan is elérhetők. A cikk alatt megjelenő látogatói hozzászólások nem tükrözik az álláspontunkat és felelősséget sem vállalunk értük.

Megosztás

Magyarázat   [ + ]

Minden vélemény számít

Hozzászólok