Magyarok Blogja ; NŐK Blogja

TTT Design - az elegáns arculat itt születik

Megosztás

(Utoljára frissítve: 2018-06-13)

Tartalom:

Update 2017-12-06


A cikk a hirdetés után folytatódik

Két blog, akár a Látnod kell, vagy a Bámulatos folytatása is lehetne… Vajon miért oszt meg egy Facebook oldal tudatháló, tudás fája, világpolgárok, hircafefm[1]Lásd: Weboldalak, amiket jobb ha nem nyitsz meg/ és lehetne sorolni megannyi szennyoldal undorítóbbnál undorítóbb “cikkeit”? A válasz egyszerű. A reklámok miatt. Amíg a boldog és gyanútlan bárány látogató kattint a cikkre és arcába tódulnak a reklámok (például gyors fogyás, parazitahajtó szerek, stb), addig szépen csörgedezik az apró a csalók zsebébe. Nem véletlen, hogy szenzációnak tűnő, érdekes, vagy éppen bosszantó, esetleg hihetetlen cikkek születnek olyan címekkel, amik csalogatják a kattintásokat. Az sem véletlen, hogy ilyen oldalak tucatjaival bolondítják a népet. A szómagyarító szerint a kattintásvadász (clickbait) jelentése: Szenzációhajhász, kattintásvadász internetes tartalom (hivatkozás, amely gyakran kevésbé érdekes oldalra mutat). Ilyen megfogalmazásával az az elsődleges cél, hogy a sűrű megtekintéssel és továbbosztással vírusként terjedjen (leginkább a közösségi oldalakon), és az ott elhelyezett hirdetések segítségével anyagi hasznot hozzon. Angol eredetű (a. m.: kattintáscsali). Ha igaz is a cikk tartalma, vélhetően azt egy másik, hivatalos weboldalról lopták ollózták. Sajnos az a tapasztalat, hogy előbb jelenik meg egy clickbait cikk, mint a hivatalos, bárki idővonalán. De térjünk vissza a cikk címében szereplő oldalakra…

Az oldal megnyitásához kattints a képre.
Az oldal megnyitásához kattints a képre.

Nem ismerős a szöveg? “Kedvelj minket! Köszönjük!” Rengeteg oldalukra kiteszik. Ha már a leendő kedvelőknek tetszik a látnivaló, nehogy elfelejtsék lájkolni, hogy értesülhessenek a legújabb hülyeségekről.

 

Ezen a két oldalon a cukiságok, érdekességek, sajnálatraméltó posztok között jól megférnek a fentebb említett hulladék oldalak szutykai.

Hiába van a posztba írva, hogy a “lájkok nem gyógyítanak”. A poszt alá százával érkeznek a lájkok. Az eredetileg megosztó Világpolgár (ami szintén egy tályog a Facebook testén) posztja alatt ezrével tolják a lákokat, így gyógyítván a rákot.

És ami az elmaradhatatlan: a sorsolás. Azokat sorsolják ezeken az oldalakon is, mint a Bámulatos és a Látnod kell oldalakon is. Pink kerékpár, iskolai füzetcsomag és természetesen az elmaradhatatlan Milka csoki. Ez utóbbi lehetett a legnagyobb befektetés a nyáj gyűjtögetésében, mert a sorsolás ÉLŐben lesz.  😆  Ahogy az eddigi nyeremények, ezek sem kerülnek soha a nyertesek tulajdonába. Sorry…

Ugye, szinte mindegyik kép ismerős innen-onnan?

Kedves Mindenki!
Valahogy jó lenne leállni már a csalók pénzelésével és inkább tömegesen jelenteni kellene az odalakat, mint kedvelni, megosztani és reménykedni a semmiben.


Update 2017-12-06

Ahogy az lenni szokott, ez a két oldal (Nők Blogja, Magyarok Blogja) továbbra is ontja magából a hazugságot és a moslékot, pofátlanul lop, csal, hazudik. Mint egy politikus…

Nem kell messzire menni hogy tudjuk miről van szó. A beteg Ricsikéről… Ez a két oldal ellopta a képet, engedély nélkül használta fel. Segítségnek álcázott lájkvadászat a lényege. Különben nem kérné, hogy a saját oldalát is lájkoljuk.

Egy hölgy, aki egyébként Ricsike és a család közeli ismerőse valós információkkal szolgál arról, hogy kikkel van egyeztetve ez a segítség. Ez a két oldal nincs köztük.

Vannak viszont a bányaló típusú vérlájkolók és megosztók, akiknél valamilyen adminisztrációs hiba folytán bekötötték a netet. Ez a felfogás jellemzi azokat az embereket, akik mindent osztanak, amit eléjük tolnak. Legyen az kamu sorsolás, beteg embertársunkon történő segítés, de akár egy kedves gesztus a szülinapot ünneplő anyucinak és nagypapinak.

Lenne mit üzenni anyunak a kedves gyermekéről, de azt inkább megtartjuk magánvéleménynek.

Miután mézes-mázas dumákkal megtörtént a beidomított lájkoltatás, pár valótlan információval (nem mintha a többi nem az lenne) tovább bombázza a hiszékeny nagyérdeműt. Csak két példa:

Az oldal szerkesztője szövegértelmezési problémákkal küzd. A média azt írta, hogy felmerült a bűncselekmény lehetősége, de továbbra is eltűntként kezelik az ügyet. Tehát nem mondható ki, hogy meghalt volna.
Akárhogy kerestük, nincs semmilyen információ a NÉBIH oldalán kínai fokhagymáról, ami vegyi anyagokkal lenne tele.

Mivel a Facebookon iszonyatos módon elterjedtek a kamu-, álhíreket, hazugságokat terjesztő oldalak, nem nagy erőfeszítést igényel a hír igazának kiderítése. Vegyük a fáradtságot és tájékozódjunk a hír valóságtartalmáról. Az emberek hajlamosak minden hülyeséget elhinni és terjeszteni. Borzalmas… Magyarországon nagyon magas a számítástechnikai analfabetizmussal élők száma. Tájékoztassuk embertársainkat, hogy ne dőljenek be minden ostoba cikknek. Bár, ahogy a fenti példán látszik, biztos akad menthetetlen egyed.

 

Támogasd a Listázót!

Oldalunkat önerőből, támogatással és reklámokból tartjuk fenn. Ha lehet, néha kattints reklámjainkra. Ezzel is oldalunk működését segíted. Valamint kérjük, támogasd oldalunkat, ha szeretnél továbbra is tájékoztatást kapni a legújabb átverésekről, lehúzásokról, kamu hírekről.
Köszönjük!


Print Friendly, PDF & Email

Tovább görgetve, az oldal alján hozzászólási lehetőség is van!

Mit tegyünk, ha átvertek? Ismerd fel a webshopot:
Hová fordulhatunk ha internetes vásárláskor becsaptak minket?
Szolgáltató beazonosítása - Internetes vásárlás

Bejelentéshez használható hivatkozások:
Hogyan jelentsünk egy oldalt a Facebooknak?
Google (és Blogspot) oldalakra, fiókokra vonatkozó bejelentések
Spam tartalmú weboldal bejelentése a Google felé
Adathalász weboldal bejelentése a Google felé
Kártevő szoftvert tartalmazó weboldal bejelentése a Google felé

Listák oldalakról, melyeknek nem kellene az interneten lenniük:
Lájkvadász weboldalak listája
Problémás webshopok listája
Weboldalak, amiket jobb ha nem nyitsz meg
Kattintásvadász oldalak — ezeket se nyisd meg

A cikket továbbadni, megosztani ér!


A honlap szerzői jogi védelem alá eső tartalma, illetve annak bármely alkotóeleme (szöveg, kép, videó, stb.) - a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvényben szabályozott szabad felhasználás eseteit kivéve - csak a Kamu/Átverős Oldal Listázó előzetes, írásos engedélyével használható fel. A cikkeinkbe csak olyan képek/szövegek kerülnek, amelyek nyilvánosan is elérhetők. A cikk alatt megjelenő látogatói hozzászólások nem tükrözik az álláspontunkat és felelősséget sem vállalunk értük.

Magyarázat   [ + ]

Minden vélemény számít

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..