Átverés a Penny Market nevével – Nyerd meg 85000 Forintos Penny Market kupont

Megosztás

(Utoljára frissítve: 2017-07-30)

Alig több mint egy hete történt, hogy csalók, adathalászok a Tesco nevével visszaélve nyerésre csábították a gyanútlanokat. Erről ebben a cikkben olvashatsz. A Tesco játék eltűnt, helyette megjelent a Penny Market nevével visszaélő és nyerésre csábító oldal.

http://fb22.site/hu/pennymarket/2.html

A cikk a hirdetés után folytatódik

http://fb22.site/hu/pennymarket/4.html

(Akinek tudomására jut még további hivatkozás, kommentben írja meg nekünk. Köszönjük!)

Az oldal szinte mindenben megegyezik a Tesco-s csalással. Egyedül a szöveget és a színeket változtatták meg. A hivatkozásra kattintva ez a képernyő fogad:

3 bugyuta kérdésre kell válaszolni. Mindeközben az oldal alján Facebook kommentekhez hasonló, ámde programozott, mesterségesen előállított hozzászólások jelennek meg.

 

Ha megválaszoltuk a három bonyolult kérdést és a rendszer nem talált “dupla regisztrációt” (miért is találna?), következik a terjesztés, megosztás:

Az 1. lépésben ha magunknak elküldjük (láthatóság: “csak én”!), a folytatás gombra tovább enged az oldal:

Itt szépen kiadhatod magadról a személyes információkat. Lájkvadász perverzeknek nyálcsorgató élmény. Ha megadtad az email- és lakcímedet az adathalászoknak, már csak a telefonszámod kiadása van hátra:

Miután már a telefonszámodat is átadtad az adathalászoknak, még egy emelt díjas sms-t kell rendelned magadnak. A Tesco-s cikkben az sms díja 508 forint volt. Ebben az esetben már 1270 forint lesz.

A 16400-es emelt díjas szám üzemeltetőjéről néhány adat. Főleg annak hasznos, aki jogi lépéseket fontolgat a csalással szemben.
Letölthető Excel tábla

2016 novemberében is volt hasonló adathalászat, akkor harmadikként a Lidl üzletlánc is szerepelt a “játékban”. Lehet hogy a Tesco és a Penny Market után majd ő következik?

 

Támogasd a Listázót!

Oldalunkat önerőből, támogatással és reklámokból tartjuk fenn. Ha lehet, néha kattints reklámjainkra. Ezzel is oldalunk működését segíted. Valamint kérjük, támogasd oldalunkat, ha szeretnél továbbra is tájékoztatást kapni a legújabb átverésekről, lehúzásokról, kamu hírekről.
Köszönjük!

Print Friendly, PDF & Email

Tovább görgetve, az oldal alján hozzászólási lehetőség is van!

Mit tegyünk, ha átvertek? Ismerd fel a webshopot:
Hová fordulhatunk ha internetes vásárláskor becsaptak minket?
Szolgáltató beazonosítása - Internetes vásárlás

Bejelentéshez használható hivatkozások:
Hogyan jelentsünk egy oldalt a Facebooknak?
Google (és Blogspot) oldalakra, fiókokra vonatkozó bejelentések
Spam tartalmú weboldal bejelentése a Google felé
Adathalász weboldal bejelentése a Google felé
Kártevő szoftvert tartalmazó weboldal bejelentése a Google felé

Listák oldalakról, melyeknek nem kellene az interneten lenniük:
Lájkvadász weboldalak listája
Problémás webshopok listája
Weboldalak, amiket jobb ha nem nyitsz meg
Kattintásvadász oldalak — ezeket se nyisd meg

A cikket továbbadni, megosztani ér!


A honlap szerzői jogi védelem alá eső tartalma, illetve annak bármely alkotóeleme (szöveg, kép, videó, stb.) - a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvényben szabályozott szabad felhasználás eseteit kivéve - csak a Kamu/Átverős Oldal Listázó előzetes, írásos engedélyével használható fel. A cikkeinkbe csak olyan képek/szövegek kerülnek, amelyek nyilvánosan is elérhetők. A cikk alatt megjelenő látogatói hozzászólások nem tükrözik az álláspontunkat és felelősséget sem vállalunk értük.

TTT Design - az elegáns arculat itt születik

Minden vélemény számít

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..