Bámulatos

TTT Design - az elegáns arculat itt születik
(Utoljára frissítve: 2017-08-05)

Tartalom:


Látnod kell mennyire bámulatosan hülyítik és manipulálják az embereket. A nagyüzemi kamuhír gyártás és átverés ismét egy tipikus példája ez az oldal.

Kattints a képre az oldal megnyitásához.

Megtalálható minden, ami lájkolókra és megosztókra (ergo: a szemét terjesztőire) nagy hatással van. Sorsolás, “hány lájkot érdemel?”, félrevezető információk (cím és a tartalom köszönő viszonyban sincsenek egymással) ezek mind megtalálhatók itt.

A névjegyen pontosítanék kicsit: “kamu és lájkvadász hírekkel teli…”. Az, hogy érdekes lenne és tele van okosságokkal, az erősen kétséges. Egy lájkvadász oldalnak sosem az volt a lényege, hogy hitelesen és naprakészen tájékoztasson. Ezeknél első helyen van az, hogy rávegye az embereket a kattintásra és a tartalom megosztására.

Például itt van ez a félrevezető című cikk. Kedves olvasóm! Mire gondolnál ennek a címnek és képnek láttán? Ugye hogy arra, hogy a film akkori gyerekszereplője hunyt el. De kíváncsiság nagy úr, erre muszáj rákattintani. A kulcsszereplő ebben az esetben nem a főszereplő, hanem annak az apját alakító John Heard. Legalább is a cikk szerint. De aki látta a filmet (van olyan, aki nem?) tudja, hogy inkább az édesanyja volt a film kulcsfigurája. Mivel a kíváncsiság hajtott és rákattintottál és megjelent a cikk, máris adtál némi aprót a csalóknak. Sajnos az ilyen hírt tuti hogy megeszik az agyatlanul osztogató bárányok, a félrevezető cikk futótűzként fog elterjedni közöttük. Ha megnézitek, a tudás fája nevű, ugyancsak néphülyítő oldal cikke, ami szintén a csalók fennhatósága alá tartozik.

Több helyen is találkozhattatok ilyen kamu oldalakon felháborodott hangú levelekkel, amiket anyukák írtak és a gyermekük sérelmére történt valami. Ezek valóságalapja egyenlő a nullával. Kis kutakodás a barátomnál (Google) és máris megjelent ugyanez, csak másképp.

Irigylem a szövegírót. Eladhatná valamelyik brazil szappanopera rendezőjének.

A sorsolás a másik hülyítő eszköz. Persze hogy az ingyen elvihető dolog reményében remegő kézzel kattintanak a megosztás gomba és éjjel álmatlanul forgolódva várják a sorsolás időpontját. Szegények nem tudják, hogy ez mind az átverés része, mint ahogy azt láthattuk a Látnod kell nevezetű szutyok oldal siófoki nyaralás sorsolásánál. Napokkal később sorsolták, mint kiírták. Így a nyaralásnak már javában tartania kellett volna, amikor nyertest sorsoltak. Nincs ez másként a többivel sem.

Ki veszi észre a furcsaságot? Ha észrevetted, írd meg kommentbe. A helyes megfejtők között semmit se sorsolunk ki.

Tanácstalanság ült a nyakunkra. Most két biciklit sorsolnak, vagy csak hülyítés megy?

Azzal mi lehet a céljuk, hogy egy konyhabútor képét posztolták?

Természetesen nyomják a lájkokat ezerrel. Na meg a megosztásokat. Vajon azt gondolják, hogy ki lesz sorsolva?  😆

A harmadik dolog a “hány lájkot érdemel?” nevű lájkgyűjtő akció. Igaz ebben már kicsit kapkodtak a csalók, mert egy gyerekről nem tudták megállapítani ránézésre a nemét.

Vajon milyen név az a “Jázika”? Nem tudjuk, de az biztos, hogy korábban Tomika volt.

Valószínűleg ezután lett Tomikából Jázika.  😆

Látható, hogy nem számít mi (vagy ki) van a képen, ontják magukból a blődségeket és bicskanyitogató posztokat. Mint például Dobos Kata kerekesszékes karate világbajnok esete is. Gyűjtést rendeztek a megsegítésére olyan formán, hogy ahány lájkot kap a kép, annyi forintot kap.

Ne ijedj meg, nem ők lettek ilyen segítőkészek. Csupán ellopták az “ötletet” és ezzel szeretnének lájkokhoz jutni. Ugye hogy kicsit sem gusztustalan más bajából előnyt szerezni? Nem ez az első eset volt a történelemben. 2016 tavaszán Majoros Vivien (vagy a másik hivatkozás: kattints ide) gyilkosság áldozata lett. Ebből is hasznot akartak húzni a …………. (kipontozott helyre bármi írható).

Vannak még olyan érdekességek, mint például az, hogy örökké őket keresi meg valaki egy levéllel. Hol keresni valakit és kitaposni a belét, hol áradozni micsoda segítőkészek voltak. Máshol nem hallani erről, csak itt, a “tudás fája” nevű hulladéknál, illetve az otpercpiheno nevű, szintén feledhető tartalmú oldalakon.
Most is ilyen cikkekkel kezd megtelni kamuék oldala:

Mi ebben a kamu? Semmi. Megtörtént, tényleg megtalálható ez a szöveg a Lidl oldalán.

De akkor mi a gond? A bamulatos.hu cikkében van pár sor, amit nem találtunk sehol:

A pirossal bekeretezett részt nem Dóra írta.

Ugye nem kell mondani, hogy miért nem található sehol?

Még egy megtörtént eset, ami akár rágalmazás is lehet.

Mivel létező rendszámról van szó és jelenleg is forgalomban van az autó, az a kérdés, hogy hogy tényleg megtörtént-e?

Mert ha igen, akkor sem a Bámulatosnak, vagy az 5 perc pihenőnek kell írni, hanem rendőrségen megtenni a feljelentést. Ellenkezőleg a fagyi visszanyalhat.

A jog kimondja, hogy meg kell tenni mindent, hogy a kutyád ne mehessen az útra. Ha mégis megteszi, bizonyítani kell, hogy mindent megtettél annak érdekében, hogy ez ne történhessen meg. Tehát nem biztos hogy azonnal a gázoló lesz a hibás.
Még egy észrevétel: a képnél sehol sincs feltüntetve, hogy “csak illusztráció”. Így jogosan gondolhatnánk, hogy ez a kép és a cikk összefügg egymással. Nem lehet mégsem valódi. A neten többször is előfordul ez a kép. Most akkor…?

 


Update (2017-08-03)

Bámulatos, fantáziadús, agyalágyult és még mindig kajálják…

Az oldal megnyitásához kattints a képre.

Senkit se tévesszen meg. Új képeket tettek fel. De a moslék ugyanaz.

Úgy látszik, hogy a drótszamárral történő riogatás bejön a lájkbárányoknak, megőrülnek a különleges biciklikért. Éppen ezért nem is egy, de három kamu oldalon lesz nemsorsolás.

Magyarok blogja által nemsorsolt kerékpár.

Világpolgár által nemsorsolt kerékpár. További hivatkozások: Világpolgár – ismétVilágpolgár – Mai sorsolás kis hibával

Magyarok Blogja

FM3 Café Onlie – erről még nincs cikkünk. De ami késik, nem múlik.

Amúgy csak mellékesen említem meg, hogy ez a kerékpár egy 2013-as gyártmányú Gepida Amsterdam.

Ha tudomásotok van további oldalakról, ahol ezt a kerékpárt fogják nemkisorsolni, küldjétek el nekünk a linkjét. Köszönjük az eddig beküldéseket!

Eszméletlen fantáziára vall, így manipulálni az embereket. Sajnáljuk, hogy sokan el is hiszik, amit ez az oldal művel. Nyissuk fel a szemüket, akinek csak lehet. Addig is nézegessétek a folyamatosan bővülő listánkat. Jelentsétek a Facebook oldalakat, hozzájuk tartozó weboldalakat. Küldjétek bátran továbbra is a csalók oldalait. 
Ja, és persze ezt a cikket pedig kapják meg azok, akik hisznek ennek és hasonló oldalaknak, mint a BÁMULATOS.

Print Friendly, PDF & Email

Mit tegyünk, ha átvertek? Ismerd fel a webshopot:
Hová fordulhatunk ha internetes vásárláskor becsaptak minket?
Szolgáltató beazonosítása - Internetes vásárlás

Bejelentéshez használható hivatkozások:
Hogyan jelentsünk egy oldalt a Facebooknak?
Google (és Blogspot) oldalakra, fiókokra vonatkozó bejelentések
Spam tartalmú weboldal bejelentése a Google felé
Adathalász weboldal bejelentése a Google felé
Kártevő szoftvert tartalmazó weboldal bejelentése a Google felé

Listák oldalakról, melyeknek nem kellene az interneten lenniük:
Lájkvadász weboldalak listája
Problémás webshopok listája
Weboldalak, amiket jobb ha nem nyitsz meg
Kattintásvadász oldalak — ezeket se nyisd meg

A cikket továbbadni, megosztani ér!


A honlap szerzői jogi védelem alá eső tartalma, illetve annak bármely alkotóeleme (szöveg, kép, videó, stb.) - a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvényben szabályozott szabad felhasználás eseteit kivéve - csak a Kamu/Átverős Oldal Listázó előzetes, írásos engedélyével használható fel. A cikkeinkbe csak olyan képek/szövegek kerülnek, amelyek nyilvánosan is elérhetők. A cikk alatt megjelenő látogatói hozzászólások nem tükrözik az álláspontunkat és felelősséget sem vállalunk értük.

Megosztás

Minden vélemény számít

hozzászólás

Ez az oldal Akismet-et használ a spam üzenetek csökkentésére. Szeretnéd tudni hogyan történik az adatok feldolgozása?