Látnod kell

Megosztás

(Utoljára frissítve: 2017-09-18)

Tartalom:


Az utóbbi idők egyik legpofátlanabb kamusorsolgatós oldala. Már volt említés róla egy korábbi cikkünkben. De amit mostanában csinál, attól leugrik az ember agyáról az ékszíj. Ezt a rózsaszín felhőben úszó, ingyen nyaralást, Dacia Dustert megnyerni akaró bárányokat nem izgatja. Kegyetlenül törtetnek a cél érdekében.

Az oldal megnyitásához kattints a képre.
A cikk a hirdetés után folytatódik

Az éppen 10 napos évnapfordulóját ünneplő oldal számos meglepetéssel szolgál az arra érdemeseknek. Van itt minden, csak győzze az ember a Tetszik és a Megosztás gombot kattintgatni. Ja és persze egy nagy adag hit is kell hozzá, hogy a miénk lehet.

Ami még sorsolás alatt áll, az egy konyhabútor (nem nevet!).

Ha megfigyeled, a kisorsoljuk szó kimaradt a posztból. Helyette az Elfogadnád, Fortuna kegyeltje szavak szerepelnek. De a lényegen ez nem változtat.

Akárhogy kerestük, részleteket nem találtunk. De még csak hozzávetőleges időpontot sem, a sorsolás idejére. Ellenben ez a kép több olyan oldalon szerepel, ahol a nyugdíjasoknak 2016 karácsonyára ígért Erzsébet utalvány veszélybe kerülhet.

Tehát ez a sorsolás is kamu…

Volt aztán egy mobilház sorsolás is, ahol a kisorsolt nyertes nem rendelkezett megfelelő ingatlannal. Így sajnos nem kaphatja meg nyereményét és újra fogják sorsolni. A dolog érdekessége az, hogy megkeresésünkre a nyertes napok múlva sem reagált. Nem is értem, hogy a csalóknak hogy sikerült felvenni vele a kapcsolatot. Talán sehogy?

Kíváncsiak vagyunk, hogy az autó sorsolásánál mi lesz a kifogás, amiért nem kapja meg a nyertes.

Mi már most tudunk egy kifogást. Ez a kép megtalálható a hasznaltautokereso.hu weboldalon.

A képen látható Dacia Duster bizony már 5 éves. 2012-es évjáratú. A sorsolás kiírásában szerepel, hogy akár a házad előtt is parkolhat. Igen, ha véletlenül arra mennek az autóval és megállnak a házad előtt. De hogy te parkolj ott, arra az esély egyenlő a nullával.

Más értékes nyereményei is voltak ennek a kamu oldalnak: Siófoki nyaralás. Ahogy azt a korábbi cikkünkben is mutattuk, a sorsolás 19-én volt várható, a nyaralás 20-án kezdődik. Megnézném ki az, aki azonnal szabaddá tudná tenni magát a munkahelyéről. Azonban a sorsolásról kicsit elfeledkeztek amnéziás barátaink.

Ez a nyeremény posztja:

Ez pedig a tegnapi (!) sorsolás képe:

A sorsolást tegnap (azaz 22-én) tartották. Tehát a nyaralás már javában tartott, de nyertes csak napokkal később született. A kép szerint volt még lapos tévé is, de ennek nyomát sehol sem leltük. Hogy is találtuk volna, mivel a csaló és amnéziás barátunk gondosan letakarít minden posztot, ami a sorsolásra vonatkozik. Ezt nem is tagadja:

Ebben nem kételkedünk, hogy ellenőrizve lett. De hogy senki sem kap semmit, az is biztos. Főleg ha így sorsolnak, mint a siófoki nyaralást.
A pink cruiser (vagy csak nevezzük egyszerűen rózsaszín drótszamárnak) bájszikülnek is meg lett a gazdája, ahogy a fenti képen látszik. Ez tuti hogy váratlanul érte a megnyerni vágyó embereket. Nem volt megadva a sorsolás dátuma.

 

De ugye senki sem hiszi, hogy ezt is megkapja valaki?

Ahogy minden nyeremény képét a netről lopták, úgy nem fogja megkapni senki sem a nyereményét.

Azért, hogy ne mindig csak a piszkálódás menjen, van itt olyan sorsolás is, ami nagyon nemes lélekre vall.

De most komolyan. Hát nem rendesek ezek az amnéziás csalók?

Majdnem elhittük, hogy lehet még humánus valaki, de addigra rácáfolt erre és továbbra is egy mocsok csaló maradt. A tanszerekről mutatott képet a Tanszerellátó weboldalról lopták.
Nahát… mindenhol csak kamu, hazugságok és szemétségek…

Néhány ember azért szkeptikusan áll a dolgokhoz. Abban csak reménykedni tudunk, hogy nem lájkolgattak és nem osztogattak meg semmit.

A közösségi kommunikáció nem az erősségük a csalóknak. Csoda, hogy egyáltalán válaszoltak. De az sem sikerült kulturált módon. Tudnak egyébként cukik is lenni. Szerintem úgy is tudjátok, hogy ezt is megcáfolják.

Nagyon aranyos, ahogy a pici baba egy kisebb babát etet. Nagyon édes ez a magyar testvérpár.

A fenébe is. Ez sem jött össze. A mi édes kis magyar testvérpárunk sajnos orosz. Ismét megmutatták csaló barátaink, hogy nem tudnak egyetlen igazi dolgot művelni. Vagy mégis?

Van még új a nap alatt… mondhatnánk. Végre egy való kép és valódi sorsolás. De ha jobban megnézitek, milyen furcsaságot fedeztek fel?

A furcsaság az, hogy pár tábla csoki és csipsz és egy igazi cetli, rajta kézírással, hogy “Látnod kell”. Nos számunkra akkor lenne hiteles ez az oldal és minden sorsolása, ha mindenhol ott lenne a cetli. Nem egy 1000 forintos tételnél. Ugye mekkora áldozatot hoztak a hitelesség kedvéért? Ja, nem.

Itt szeretnénk megköszönni beküldőinknek, hogy ennyien küldtétek. Szinte izzottak vonalaink.  😉 Mivel az oldalon túlnyomórészt lányok, asszonyok a lájkolók, azt gyanítjuk, hogy hozzájuk köthető csoportokban reklámozzák oldalukat a csalók. Aki találkozott már a Látnod kell oldal reklámjával valahol, kérjük küldje el nekünk a hivatkozását.

Remélem sikerült meggyőzni mindenkit ennek az oldalnak a tisztaságáról. Ajánlott jelenteni az oldalt. Ami még célravezetőbb, a posztok jelentése a Facebooknak. Tegyünk szívességet a bárányoknak, ne szívják el a maradék agyukat! Ha téged is sikerült meggyőzni, hogy kamu oldalt láttál, oszd meg ismerőseidnél, akik még hisznek a mesékben.


Update (2017-07-24):

Néhány órája a hülyítés és agyelszívás újabb fázisába jutott ez az idétlen, csaló oldal.

Felesleges hablaty az autónk márkájáról kilométeróra állásról, stb. Sebaj, bárányok harapnak rá rendesen és remélik hogy megnyerik. Már csak az az apró kis bibi van hogy ez a kép egy lengyel autószalonban készült.

Na, találjátok ki melyik kép az… 🙂  Akit érdekel, megnyithatja az oldalt, ha ide kattint. Várjuk a következő észbontóan klassz játékot.


Update (2017-07-29)

Nem is kellett olyan sokáig várni a klassz játékhoz. A sikertelenül kisorsolt faházat most újrasorsolják. Beszéltünk a majdnem nyertessel. Amit leírt, nem biztos hogy egy korrekt oldallal van dolgunk. Ja, ezt eddig is tudtuk. A hölgy az alábbiakat válaszolta:

Nem kerestek én irtam rájuk és mindjárt azzal kezdték,hogy van e nevemen telek
Mondtam,hogy van egy telek ami a férjem és a lányom nevén van nekem a haszonélvezet van rajta ami tudjuk,hogy nagyobb mint a tulajdonjog.
De egyébként is ha valaki megnyeri akkor nem mindegy nekik,hogy hova teszi, ha után a vesz mondjuk egy telket, igen sajnos kész átverés az egész egy másik hölgy meg valami siófoki üdülést nyert de állitólag ő sem kapta meg. Egyébként meg nem hiszem,hogy aki megosztotta a házat mindenki rendelkezik telekkel.
és átmásolom amit még válaszoltak:
Ön úgy érzi magát megilleti, miközben olyan emberek álltak be a versenybe akik albérletebn élnek? Magának telke van. haszonélvezet, meg egy nagy ház.. Szégyen és gyalázat
szóval ez a stilus ????? és még nekem kéne szégyelnem magam , hát sajnos ilyen világ van egy szélhámos oldal

 

A tulajdonost általában megillető legfontosabb jogok közül három tekintetében a haszonélvező még a tulajdonossal szemben is elsőbbséget élvez. A haszonélvezeti jog lényege, hogy a haszonélvező a más tulajdonában lévő ingatlant vagy ingóságot a birtokában tarthatja, használhatja és hasznosíthatja. Mindezt ingyenesen, azaz ellenszolgáltatás nélkül teheti, és ez a joga független a tulajdonos személyétől. Tehát ha a tulajdonos személyében változás áll be (pl. a tulajdonos adóssága miatt elárverezik a házat,), azzal csak a haszonélvezet gyakorlásának tűrésére kötelezett személye változik, ez a haszonélvező jogait nem érinti. 

Tehát amit kamuért írtak, nem állja meg a helyét. A másik: ha valaki albérletben él, nagyobb az esélye annak, hogy nincs telek a nevén. Ha a nyeremény feltételeit nézzük, az albérletben élők abszolút nem felelnek meg a játék feltételeinek. Ergo: a kiírás egy kalap…nyuszi.

A képen látható hivatkozás egy Word dokumentum letöltését indítja el (hivatkozás lejjebb). Ebben a dokumentumban egy 136,03 m2 alapterületű ház engedélyezési dokumentációja szerepel. A leírás továbbá tartalmazza a következőket:
Földszint: 110,06 m2, Emelet: 131,83 m2

Hoppá. Valaki elírt valamit? De egy műszaki leírás tévedhet? Ki tudja. Más érdekességet is találtunk az építéshez használt anyagok listájánál.

 

SZERKEZETI LEÍRÁS, ÉPÜLET ANYAGAI:

Földmunka:

Az épület alapárkai függőleges földpartok mellett kerülnek kiemelésre. A lábazati falak között tömörített talajfeltöltés készül.

A kitermelt föld be nem dolgozott része és felső humusz rétege a telken elterítése kerül.

Alapozás:

Az épület alaptestei és a talajjal érintkező aljzatbeton lemezek C12-es betonból egyedi zsaluzatok között készülnek, minimum 120 cm mélységig. 

Felmenő falak:

Az épület főfalai POROTHERM 38 N+F-ból, és POROTHERM 30 N+F-ból javított mészhabarcsba falazva készülnek. A garázs monolit vasbeton falakkal van körülvéve, melyek egyedi zsaluzatok segítségével készülnek minimum C16/20 – K betonból.

Válaszfalak:

Az épület válaszfalai POROTHERM 10-es falazóelemek felhasználásával, javított mészhabarcsba falazva készülnek.

Lábazat:                    

Az épület lábazata monolit betonból készül egyedi zsaluzatok között.

 

Fáról még annyi szó sem esik, mint egy fogpiszkáló. A dokumentumot letöltheted innen. Úgy gondoljuk, hogy a dokumentum illetéktelen felhasználása olyan sorsoláson, ahol nem létező dolgot sorsolnak, kissé aggályos. Ha igaz is lenne, akkor az ilyet a Szerencsejáték Zrt-nél bejelentésköteles, közjegyző jelenléte kötelező….lenne. Na, erről készüljön videó, ne a 3 tábla Milka csokiról.


Ma 19 órakor egy képet tettek fel. Kicsit becsúsztam az asztal alá, akkorát röhögtem. Olvasd el és meglátod. Kellett kis idő, mire frissíteni tudtam a cikket.

Hogy mi is a kéndioxid? Idézve a Wikipédiáról:

kén-dioxid (SO2) egy kémiai vegyület. Szobahőmérsékleten színtelen. Szúrós szagú, mérgező gáz, belélegezve a nyálkahártyát izgatja, a vörösvérsejteket roncsolja. A mikroorganizmusokat is elpusztítja, ezért a konzerviparban tartósításra használják. A színes anyagokat kifehéríti, a foltokat a textíliából eltünteti. A papír- és textiliparban főként fertőtlenítésre használják.

Nem éppen biztató. Főleg, ha tudjuk mi is az ecet valójában. Azon kívül, hogy a konyhában is megtalálható 10-20%-os higításban. Idézet a Wikipédiából:

Az ecetsav, más néven etánsav szerves vegyület, képlete CH3COOH. Könnyen felismerhető, mert ez adja az ecet savanyú ízét és átható szagát.

A tiszta, vízmentes ecetsav (a jégecet) színtelen folyadék, amely vizet köt meg a környezetéből (higroszkópos), 16,7 °C alatt megfagy, és színtelen kristályt képez. Az ecetsav maró hatású, gőzei ingerlik a szemet, az orr- és a toroknyálkahártyát, a tüdőt, annak ellenére, hogy vizes oldatban kevésbé disszociál, mivel gyenge sav.

A háztartásban főként vízkőoldónak használják (valamint a híg ecetet ételek ízesítő anyagaként).

Ha ez az ecet és a kén-dioxid együtt van, szerintem élő ember nem marad a környéken. Vajon hogy kerülhetett mindez a papírpénzekre? Amúgy ránézésre nem is látszik mérgező és maró anyag nyoma. Hogy is látszódhatna… Ahogy ez a kép is, mint az összes többi, egy netről szedett, bárányok hülyítésére felhasznált kép.

Semmi köze sincs sem az ecethez, sem a sorsoláshoz. De azért csak osszátok meg a címeteket, szerencsétlenek.  😆 Legközelebb már a számlaszámotok következik…

Még mindig hisztek ennek a mocsok oldalnak? Nevetségessé teszitek magatokat. Őket meg gazdaggá. Nyíljon ki a szemetek és kezdjetek végre felébredni!

 

Támogasd a Listázót!

Oldalunkat önerőből, támogatással és reklámokból tartjuk fenn. Ha lehet, néha kattints reklámjainkra. Ezzel is oldalunk működését segíted. Valamint kérjük, támogasd oldalunkat, ha szeretnél továbbra is tájékoztatást kapni a legújabb átverésekről, lehúzásokról, kamu hírekről.
Köszönjük!

Print Friendly, PDF & Email

Tovább görgetve, az oldal alján hozzászólási lehetőség is van!

Mit tegyünk, ha átvertek? Ismerd fel a webshopot:
Hová fordulhatunk ha internetes vásárláskor becsaptak minket?
Szolgáltató beazonosítása - Internetes vásárlás

Bejelentéshez használható hivatkozások:
Hogyan jelentsünk egy oldalt a Facebooknak?
Google (és Blogspot) oldalakra, fiókokra vonatkozó bejelentések
Spam tartalmú weboldal bejelentése a Google felé
Adathalász weboldal bejelentése a Google felé
Kártevő szoftvert tartalmazó weboldal bejelentése a Google felé

Listák oldalakról, melyeknek nem kellene az interneten lenniük:
Lájkvadász weboldalak listája
Problémás webshopok listája
Weboldalak, amiket jobb ha nem nyitsz meg
Kattintásvadász oldalak — ezeket se nyisd meg

A cikket továbbadni, megosztani ér!


A honlap szerzői jogi védelem alá eső tartalma, illetve annak bármely alkotóeleme (szöveg, kép, videó, stb.) - a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvényben szabályozott szabad felhasználás eseteit kivéve - csak a Kamu/Átverős Oldal Listázó előzetes, írásos engedélyével használható fel. A cikkeinkbe csak olyan képek/szövegek kerülnek, amelyek nyilvánosan is elérhetők. A cikk alatt megjelenő látogatói hozzászólások nem tükrözik az álláspontunkat és felelősséget sem vállalunk értük.

Minden vélemény számít

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..