Dübörög a lájkvadászat

Megosztás

(Utoljára frissítve: 2017-07-14)

Ebben a cikkben több olyan oldal szerepel, amiknek közük van egymáshoz. Mindegyik szenzációhajhász, lájkvadász, nulla hírértékű, kamu médiahulladék. Jól hangzó oldal nevek, egy kis nyál és máris ezrével tolonganak agyszívásra az ártatlan bárányok. Hatalmas csodák, felfedezések, rémisztő dolgokként beharangozott cikkek. A videókban pedig nyomuk sincs ilyeneknek. De ha már rákattint valaki, nézettséget kap, ez pedig bevételt generál a csalóknak.
Az alábbi oldalakról van szó:


Bárcsak veled lehetnék’

Az oldal a képre kattintva nyitható meg.

A cikk a hirdetés után folytatódik

Ugye mekkora hír? De lefogadom hogy egyikünk sem látta a híradóban, vagy olvasta neten hivatalos forrásból. Ilyen hír csak a lájkvadász, moslék oldalakon lehetséges. Még úgy sem lehet valódi hír, hogy Sármellékről túlgurult a repülőgép. Ugyanis több kilométerre van a Balaton, másik, hogy a kifutópálya észak-déli irányú. Ha valaki rászánja magát a kötelező megosztásra, a következő videót fogja látni:

Ebben még csak említés sincs a Balatonról.

Ezzel a hiszékenyeket etető, oltári gyenge kamu sztorival már foglalkoztunk ebben a cikkben. Több szót nem is érdemel ez a silány médiahulladék.

Nocsak micsoda zsákmány. Ügyes kisfiú ez a Pistike. Vagy nem is így hívják?

Az alabamai kisfiút biztos nem Pistikének hívják. De hogy ide jár vaddisznókra lövöldözni, azt szinte biztos… Gondolják a hiszékenyek. De kétlem, hogy eljutnának eddig a képig. A cikkhez tartozó videó:

Nem hinnénk, hogy szó lenne benne arról a vaddisznóról, amit a Börzsönyben lőtt le az alabamai nem Pistike.

Végül, de nem utolsó sorban jöjjön a kedvenc témánk: a ház sorsolás.

Ebben a moslék cikkben két fényképet találunk:

Mindkettő egy házak építésével foglalkozó cég weboldaláról való. De hogy érdekesebb legyen a dolog, a két képnek köze sincs egymáshoz. Az első kép a Készház Portál a második kép az Uriel-UBM Kft weboldaláról származik. Mindkét céget felkerestük emailben. A válasz megérkezése után frissítjük cikkünket.


ღEveryday I’m Shufflinღ ; Csak te kellesz nekem

Az oldal megnyitásához kattints a képre.

Ami elsőre feltűnik, hogy az oldal neve és hivatkozása különböző nevet takar. Csak nem lopott oldalról van szó? Kamuhíres barátainktól ez sem szokatlan dolog. Mindenesetre a névjegy szokatlanul beszédes:

Ha tényleg lopott az oldal, akkor keressük a (volt) gazdáját!
Az oldal megnyitásához kattints a képre.
Milyen más dolgok?

Amiért ez a két oldal egy kalap alá lett véve az az, hogy koppra ugyanazt osztja meg mindkettő és természetesen hogy lájkvadász oldalak semmitmondó cikkeit.

Ez csak két oldal. De megszámlálhatatlan ilyen lehet. 


Ha két szív igazán szereti egymást a távolság nem választja szét őket ; Te vagy az, Te voltál akiért éltem

Az oldal megnyitásához kattints a képre.
Az oldal megnyitásához kattints a képre.

Az oldal közös tulajdonsága, hogy nagyon nyálas szívhez szóló neve van és ugyanazokat a hulladékokat terjesztik.

Csak egy példa.

Látható, hogy a posztolás ideje megegyezik, ahogy az összes többinél is.


Látnod kell

Az oldal megnyitásához kattints a képre.

Ez az oldal eltér a többitől. Ezt kivételesen sorsolásokra használják fel. Persze kamu sorsolásokra. Hiszen a két hete létező oldal nyaralást, konyhabútort, pink kerékpárt sorsol. Vajon ezek a sorsolások is csak lájkvadászat céljából vannak? Döntsd el Te, kedves olvasó.

Most szórakozunk, vagy sorsolunk? Ez itt a kérdés. Vagy inkább az oldal készítője szórakozik egy jót, ahogy átveri a gyanútlan bárányokat a sorsolással?

Miért nem okozott csalódást, hogy a kép máshol is fellelhető?
A balatoni nyaralás már csak hab a tortán. Mindenesetre érdekes, hogy a nyaralás előtti napon sorsolják. Hányan vagyunk olyanok, akik ilyen gyorsan szabaddá tudjuk tenni magunkat a munkahelyről, ha megnyernénk?
Tényleg klassz kis bicaj. Lányok, hajrá!
Gondolom most nagy csalódást okoztunk azzal, hogy a netről szedett képpel bizony senki sem fog nyerni. Legfeljebb tapasztalatot. És ha elég esze van az illetőnek, többet nem vesz részt ilyen játékban.

Hirtelen ennyi lenne. Remélem sokakat sikerült meggyőzni arról, hogy a Facebook tele van moslék oldalakkal, amik nem a lájkolót helyezik előtérbe és számára hasznos, vidám cikkeket mutatnak. Hanem az egésznek a lényege, hogy kattints a cikkre, látogasd meg a weboldalt, ami hemzseg a sokszor gusztustalan reklámoktól. Így máris bevételhez juttattad a csalókat, akik bizonyára már a sokadik Audijukat vásárolják (ez célzás volt a még szabadlábon lévő csalóra). Sajnos megszámlálhatatlanul ontják ránk a szennyet és a moslékot. Az oldalak nevei senkit se tévesszenek meg. Köszönjük beküldőinknek az oldalakat!
Ezek az oldalak a következő szutyok oldalakat használják fel bevételük növelésére:

funtasztikus.eu, csajos.com, buzzblog.eu, latnodkell.com, liked.hu, tudnivalok.eu, utcaembereiblog.net, hirado-online.eu, 2perc.info, origo-online.eu, harmonikum.co, mindenegyben.com, miblogunk.hu (a hiteles hírforrás  :-D), bidista.com.
Esetleg kihagytunk valamit?

Kérünk benneteket, hogy inkább ezt a cikket osszátok, mint a sok előremegosztós moslékot. A ház, konyhabútor, szobabútor és hasonló sorsolásoknál érdemes megnézni a névjegyet. Ha üres, vagy semmitmondó szöveg van benne, kezdhetünk gyanakodni. Nézzük meg tovább a profilkép és háttérkép (ha van) feltöltési idejét. Ha alig pár napos, az szintén gyanakvásra adhat okot. Ha vannak Felhasználók bejegyzései, nézzünk körül ott is. Ha sokan keresik a nyertest, vagy sokan kamunak tartják a dolgot, az is gyanakvásra adhat okot. A nyertesek keresgélése egyébként a posztok alatti hozzászólásokban is előfordulhat. Senki ne gondolja, hogy ezek az oldalak a Ti szórakoztatásokra, gyarapodásotokra, vagy bármilyen hasznos dolog miatt készültek. Kizárólag egyetlen célja van: felhizlalni az oldalt amennyire lehet és teleszórni kattintásvadász cikkekkel. Minden jóérzésű embert, aki megveti, utálja az ilyen oldalakat, jelentse a Facebook felé. Töröljük el őket a Föld színéről…


Ha szeretnél olvasni hasonló cikket az utcaemberei nevű szutyokról, kattints ide
 és ide.

 

Támogasd a Listázót!

Oldalunkat önerőből, támogatással és reklámokból tartjuk fenn. Ha lehet, néha kattints reklámjainkra. Ezzel is oldalunk működését segíted. Valamint kérjük, támogasd oldalunkat, ha szeretnél továbbra is tájékoztatást kapni a legújabb átverésekről, lehúzásokról, kamu hírekről.
Köszönjük!

Print Friendly, PDF & Email

Tovább görgetve, az oldal alján hozzászólási lehetőség is van!

Mit tegyünk, ha átvertek? Ismerd fel a webshopot:
Hová fordulhatunk ha internetes vásárláskor becsaptak minket?
Szolgáltató beazonosítása - Internetes vásárlás

Bejelentéshez használható hivatkozások:
Hogyan jelentsünk egy oldalt a Facebooknak?
Google (és Blogspot) oldalakra, fiókokra vonatkozó bejelentések
Spam tartalmú weboldal bejelentése a Google felé
Adathalász weboldal bejelentése a Google felé
Kártevő szoftvert tartalmazó weboldal bejelentése a Google felé

Listák oldalakról, melyeknek nem kellene az interneten lenniük:
Lájkvadász weboldalak listája
Problémás webshopok listája
Weboldalak, amiket jobb ha nem nyitsz meg
Kattintásvadász oldalak — ezeket se nyisd meg

A cikket továbbadni, megosztani ér!


A honlap szerzői jogi védelem alá eső tartalma, illetve annak bármely alkotóeleme (szöveg, kép, videó, stb.) - a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvényben szabályozott szabad felhasználás eseteit kivéve - csak a Kamu/Átverős Oldal Listázó előzetes, írásos engedélyével használható fel. A cikkeinkbe csak olyan képek/szövegek kerülnek, amelyek nyilvánosan is elérhetők. A cikk alatt megjelenő látogatói hozzászólások nem tükrözik az álláspontunkat és felelősséget sem vállalunk értük.

TTT Design - az elegáns arculat itt születik

Minden vélemény számít

2 hozzászólás a(z) “Dübörög a lájkvadászat” bejegyzéshez

  1. paulie093 szerint:

    Azért van ennyi, mert ráérnek a dedósok, nincs suli.

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..