Cordintravel.com – A fantom utazási iroda

(Utoljára frissítve: 2017-06-25)

Nem az első eset, hogy egy utazási irodának látszó oldal jelenik meg és kedvező ajánlatokkal butítja a hiszékeny elméket. Nem tesz másképp ez az oldal sem. Ja, és a sorsolás, ami elmaradhatatlan.

Az oldal a képre kattintva nyitható meg.

Egy utazási iroda, mely a keresőben sem létezik, névjegyükben lévő információ gyakorlatilag egyenlő a nullával.

Jópofa tengerparti videókon kívül nem sok mindent tartalmaz az oldal. Nem is értem, hogy mire vetődtek az oldal kedvelői és kommentelői. A poszt szövege csak annyit tartalmaz, hogy “kit vinnél magaddal?”. Mégis százával kommentelnek és megemlítik benne, ismerőseik,barátaik, hozzátartozóik nevét. Jópofa dolog így terjeszteni a semmit.

Egyik májusi keltezésű posztban párizsi utat ajánlottak kedvező áron, mellette két hivatkozással.

Senkinek sem tűnik fel a sárguló falevelek látványa, mely mintha az őszre utalna? A poszt két hivatkozása tőlük független oldalakra visznek. Az eső a Ryanair, a második Booking.com szállásfoglalási  weboldalra.

És…. tádámm… Az elmaradhatatlan, kihagyhatatlan, nagy értékű utazás sorsolása, ami csak egy karnyújtásnyira van tőlünk. Ha igaz lenne, tuti megosztanám. De ki hiszi el az ilyet egy minden adat nélküli, kamu oldalnak?

Augusztus elsején visszatérünk. Kíváncsiak vagyunk a sorsolásra, ami közjegyző jelenlétében történt, a sorsolási jegyzőkönyvre, valamint a sorsolási bizottság tagjainak nevére. Addig álmodjatok tengerpartról, pálmafákról, koktélokról.

Aki elhiszi, hogy ez egy létező utazási iroda, azzal bármit el lehet hitetni. Ne dőljünk be azonnal jónak tűnő ajánlatoknak, mikor semmilyen információ nem áll rendelkezésre (jelen esetben) erről az utazási irodáról. Egy weboldala sincs, nem hogy irodája. Más oldalak hivatkozásaival reklámoz valamit, aminek a célját egyelőre nem sikerült kideríteni. Valószínűleg csak lájkvadászat a célja. Amennyiben tévednénk, az ügyvezető igazgató, vagy felelős személy megkeresését várjuk szeretettel. Addig is egy kamu, lájkvadász oldalhoz van szerencsénk.

Print Friendly, PDF & Email

Mit tegyünk, ha átvertek? Ismerd fel a webshopot:
Hová fordulhatunk ha internetes vásárláskor becsaptak minket?
Szolgáltató beazonosítása - Internetes vásárlás

Bejelentéshez használható hivatkozások:
Hogyan jelentsünk egy oldalt a Facebooknak?
Google (és Blogspot) oldalakra, fiókokra vonatkozó bejelentések
Spam tartalmú weboldal bejelentése a Google felé
Adathalász weboldal bejelentése a Google felé
Kártevő szoftvert tartalmazó weboldal bejelentése a Google felé

Listák oldalakról, melyeknek nem kellene az interneten lenniük:
Lájkvadász weboldalak listája
Problémás webshopok listája
Weboldalak, amiket jobb ha nem nyitsz meg
Kattintásvadász oldalak — ezeket se nyisd meg

A cikket továbbadni, megosztani ér!


A honlap szerzői jogi védelem alá eső tartalma, illetve annak bármely alkotóeleme (szöveg, kép, videó, stb.) - a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvényben szabályozott szabad felhasználás eseteit kivéve - csak a Kamu/Átverős Oldal Listázó előzetes, írásos engedélyével használható fel. A cikkeinkbe csak olyan képek/szövegek kerülnek, amelyek nyilvánosan is elérhetők. A cikk alatt megjelenő látogatói hozzászólások nem tükrözik az álláspontunkat és felelősséget sem vállalunk értük.

Megosztás

Minden vélemény számít

hozzászólás

Ez az oldal Akismet-et használ a spam üzenetek csökkentésére. Szeretnéd tudni hogyan történik az adatok feldolgozása?